Отговори
# 90
# 91
  • София
Моят племенник има 88 точки (63/25) (9-ти от момчетата). Така ме е яд за 23 задача, където е пропуснал в модула 10 и си е решавал без нея, че чак ме избива на пердах   Twisted Evil
ЗАПЛЕС!

# 92
Тези от "Междучасие" леко ме ядосаха. Не са ми пратили мейл. И подозирам, че причината е малко сложното му изписване. С тази практика да си диктуваш мейла по телефона... ooooh!

Писах им сега един мейл, белким ми отговорят.

# 93
Утре ще има ПИ по бълг.в Образователни технологии.Сина ми доста се постара.
Има ли други деца , посещаващи тази школа?

# 94
  • София
При моята девойка се получи срив от преумора на изпита в Регалия.Грешчици на първи модул, а на втория-доста по-добре, направо неочаквано.Надявам се през май да се стегне и концентрира максимално.

# 95
  • София
Здравейте, момичета. Някои от вас ползват ли услугите на частни учители. Оглеждам се за учител/ка по български за догодина и евентуално за няколко урока през лятото. Може ли да препоръчате някой изпитан преподавател в София?

# 96
  • Русе
Някой може ли да помогне с отговорите на олимпиадата по БЕЛ областния кръг от тази година.

# 97
Знаете ли, че в произведението Една българка има герой с име Пера?   

За мое учудване дъщеря ми знаеше  Wink след като ми отговори веднага ме попитам : Пак ли четеш в bg mamma  Grinning

# 98
Знаете ли, че в произведението Една българка има герой с име Пера?  Ми синът ми не знаеше, но му се наложи да попрегледа разказа отново, и се натъкна на герой с това име. А той беше част от въпрос от пробен изпит.
Това е безумно. Какво се цели с този въпрос?
Я да задам и аз един:
Как се казва порасналото внуче на баба Илийца?  Sunglasses

После защо не знаели децата. Наистина ли това трябва да се помни?

# 99
Масова психоза гледам е настанала. Mr. Green
А децата си прекарват ваканцията чудесно, защото и представа си нямат какво ги очаква.
Изпита по история за НГДЕК е на 1.6.

# 100
  • Sofia
сина ми посещава,но при нас бяха преди две седмици,другата събота и неделя пак ще имат

# 101
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 102
  • София
Къде я видя тази масова психоза, Pinko?  Тя ще е през май, още е рано.. Joy

Моите деца що-годе добре съчетаха през ваканцията  учене и забавления.  Имаше си  баланс между натоварване и почивка.  Нищо допълнително не са правили освен дадените им от училище и школата по БЕЛ домашни. А те си бяха предостатъчно. Mr. Green През останалото време -  забавления у дома или с приятели навън.  Даже и мен ме хванаха за опитно зайче и изгледах с тях един цял сезон от 19 епизода на нашумял тийнейджърски сериал. Laughing

Сега разбирам от тях, че напънът по БЕЛ с толкова тестове за домашно през  ваканцията е бил заради  класна работа  в четвъртък.  От една страна ми се струва рано, но от друга може би е добре.  Хем ще им мине от главата на децата ,  хем ще имат време  и да поправят оценки при недобро справяне.

Химикал, по тестове  съм срещала и по-безумни въпроси  от упоменатия от GD и  винаги съм се питала какви позитиви  за детето носи знаенето на отговора им. С една дума - никакви..Сред  "най-смислените", за които се сещам в момента, е и този:
С какво предлага Бай Ганьо на сътрапезниците си да си  овкусят супата? 

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 09:58 от пенсионирана русалка

# 103
В този ред на мисли аз и преразказът на непознат текст не разбирам какво позитиви носи на детето. Това безумно назубряне на какво ли не.. на мен ми идва в повече. От изпита по български мога да разбера единствено четенето с разбиране, защото именно това е което правят децата подотвяйки урок  по разказвателен предмет.   Виж, математиката е друга бира. Всичко научено е от полза.  Да се надяваме в 8 клас да попаднат на добри преподаватели за да развият знанията си . Защото с каквото и да се занимават след това математиката ще бъде част от учението им. А за броенето на запетаи в текст... какво да кажа.... проблемът в несправянето е комплексен. Моето поколение знае къде да постави запетая, но когато му помагам да брои запетаи в текст в рамките на някакъв тест се затруднявам и обърквам. Та.. дали това е начинът за мониторинг на знанията им питам аз?

# 104
сина ми посещава,но при нас бяха преди две седмици,другата събота и неделя пак ще имат
При нас имаше някакъв проблем и закъсняха.Следващата седмица ще правят по математика.
До сега колко пробни сте имали -без предстоящите следващата седмица?

Общи условия

Активация на акаунт