Рецепти за домашни пюрета и каши

• 687 971
  • 1 374
  •   1
Отговори
# 810
И тук да попитам,след като се замрази пюрето в бурканче или на кубчета ,до колко време може да трае във фризера?

# 811
и аз да попитам и тук, от кой месец може да се дава диня и пъпеш, и пъпеша суров ли се пасира, или се вари, защото малкия още не е ял суров плод Rolling Eyes newsm78

# 812
ivka003 Според мен вече може да даваш пъпеш,не го вари защото ще си загуби всички витамини, а не мога да си представя вкуся на варения пъпеш Sick за динята не знам какво да те посъветвам,но може да му изстискаш малко сок и да му дадеш,само да не е на гладно, че може да му се раздразни коремчето,все пак сега е сезона на пъпешите и дините ако не сега кога да му дадеш.

# 813
  • София
аз лично давах миналото лято (8м) и диня и пъпеш, сурови, да си опита. пъпеша по-се харесваше. Тази година предпочита динята. 

# 814
и аз да попитам и тук, от кой месец може да се дава диня и пъпеш, и пъпеша суров ли се пасира, или се вари, защото малкия още не е ял суров плод Rolling Eyes newsm78

В малки коичества може и сурови плодове, постепенно се увеличават. Моят син пък никога не ял термично обработен плод, започнахме директно със суровите на 6 м., но в много малки количества...

# 815
диня и пъпеш дадох о/о 9-тия месец, мисля, че възрастта за тях е о/о 10 месеца. И аз не съм давала термично обработени плодове.

# 816
диня и пъпеш дадох о/о 9-тия месец
И аз така, направо сурови  Peace

# 817
а пъпеша пасиран колко време може са стои в бурканче в хладилника newsm78

# 818
  • Бургас
Здравейте !
Скоро мисля да направя домашно пюре с картоф и зелена чушка ( четох, че се дава 6-7месец).
Да попитам,как е по-добре да е варена или печена?  Rolling Eyes

# 819
Здравейте !
Скоро мисля да направя домашно пюре с картоф и зелена чушка ( четох, че се дава 6-7месец).
Да попитам,как е по-добре да е варена или печена?  Rolling Eyes
Присъединявам се към въпроса.Имаме зелени чушки.Стават ли от 6 месец?
А чушка+ картоф,чушка+тиквичка стават ли като смес? ooooh!  Embarassed

# 820
А чушка+ картоф,чушка+тиквичка стават ли като смес?

аз от сега му правя всякакви буламачи  chef всичко смесвам, каквото ми хрумне.
нека сега да яде, че като порасне надали ще иска
м/у другото почти всеки ден яде едно и също картоф, морков, тиквичка, зелен боб и грах (каквото баба ми е донесла от бостана Wink)
чат-пат някой ден пропускам едно от всичките за разнообразие Laughing
сега мисля да взема броколи на бондюел (че на бостана няма Joy) някой да ги е пробвал newsm78

# 821
И тук да попитам,след като се замрази пюрето в бурканче или на кубчета ,до колко време може да трае във фризера?
Това със замразяването на мен нещо не ми се полу4ава,при размразяване става отвратително,едно такова на парцали.... SickЧетох някъде,4е е заради картофа,не знам...В крайна сметка предпо4етох варианта с вакумирането,слагам горещо в малки буркан4ета и обръщам с капа4ките надолу.Варя на пара зелен4уците и след това си правя няколко разли4ни комбинацийки,така има разнообразие за около седмица! Peace

# 822
  • София
сега мисля да взема броколи на бондюел (че на бостана няма Joy) някой да ги е пробвал newsm78
Вземам на бон дюел броколите, да  Peace
Прилични са, а и нали уж тая марка е не-генномодифицирана /дано/. И грах, зелен боб, царевица добавям пак от бондюелските. Все си мисля, че каквото и да има в тия зеленчуци, все е по добре от бъркоча в купешкото пюре.

# 823
  • Видин
Само да вметна да внимавате с металните консерви. Имайте едно наум с тях и ако може ги избягвайте  Wink

# 824
Подкрепям Аманита за металните консерви!
Готвоя много зеленчуци, ежедневно. От всички замразени марки на пазара, Бондюел са най-добрите - царевица, грах, броколи и карфиол, моркови, спанак, зелен боб. Предполагам, че и Игло са също много добри, но цената им е над тази на Бондюел, а разликата едва ли си заслужава. Има и някои неща на българската Витолино, които съвсем не са лоши - броколи, смесите Мигел и Руска салата (за супа са иделни, когато човек няма много време), грах, царевица и зелен боб обаче български не са добър избор - много твърди и жилави, независимо от обработката. Замразените зеленчуци се получават много добре на пара. За съжаление опитът ми с броколи от пазара не е добър - заради дългият път от бостана до магазина и престоя там, обикновенно се готви по-дълго време и има по-силен вкус на зеле, а не на броколи. Същото се случва по някога и с карфиола.

Общи условия

Активация на акаунт