Електронни четци - XIII

• 58 967
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз също имам такава точка на екрана, като следа от молив. Това стана след като ми падна шишето (стъклено) за вода върху екрана една нощ, докато съм спяла, а точно предходния ден бях махнала калъфа, че ходих с малка чанта на работа и така си и остана на нощното шкафче моя киндъл гол Laughing. Ми какво да ви кажа - почти втора година си е тази точка и не е тръгнала „бримка“.

# 301
Здравейте.
Дали има някой, който си е инсталирал апп за четене на е-книги на iPad от първо поколение - iOS 5.1.1?
Бихте ли споделили кой апп е подходящ, защото всички, които пробвах, ми дават съвместимост с ios6 и нагоре.
Също така, как точно става свалянето в айпад от сайтове от рода на читанка.инфо и рулит.нет (по-конкретно, набелязала съм една книга от втория сайт)? Изобщо възможно ли е, понеже аз досега не успях, но не знам дали не е понеже нямам подходящ апп?
Съжалявам за елементарните въпроси, сигурно са много глупави... Аз имам Киндъл и си го ползвам безпроблемно, но в случая се опитвам да направя нещо за мъжа ми и стария му айпад. Simple Smile

# 302
  • ... рееща се.
@Barbabeau, това изпробвахте ли го?
Скрит текст:
On your computer in iTunes, download iBooks from the App Store to your iTunes library.
Then, on your iPad, in the App Store, click on Purchased.
You'll see iBooks in the Cloud
Tap on the Cloud and you'll be given an option to download a version that will run on iOS 5.1.1
Аз съм с по-нова версия на операционната система и не мога да кажа със сигурност дали работи. Иначе от Читанка тегля книгите във формат .epub без проблем, директно на iPad. Ако някоя книга се намира на лаптопа, тогава я пращам през мейла на Pad-a Simple Smile

# 303
n.y.x, много, много, много ти благодаря. Heart Eyes
Последвах описаните от теб стъпки и всичко се получи. След като апп-ът вече е инсталиран, успявам да свалям и книги. Hug

# 304
Мами, днес занесох моя Киндъл в Технополис и го изпратиха в сервиза на Амазон, като един от консултантите ми каза, че ако Киндъл се регистрира в Амазон, вече могат да бъдат сваляни книги само от Амазон. И щом го занесат в сервиза сигурно ще ми го регистрират. И за това писах изрично да не се регистрира. Мами, това вярно ли е? Ако го решат да го регистрират ще мога ли да си тегля книги от Mailbooks или читанка? newsm78

# 305
Това за първи път го чувам, моят е регистриран от първият ден, в облака имам стотици книги, сваляни от къде ли не.

# 306
Единствената разлика, която съм забелязала при регистрация, е, че се сменя достъпът до безплатни книги в Амазон. Wink Съответно моят Киндъл съм го регистрирала в 3 или 4 различни сайта на Амазон, за да си дръпна някакви безплатни речници и книги (почти без изключение става дума за някои стари класики, списъкът не е особено дълъг).

# 307
  • au bout du monde
Обмислям покупка на Nook Glowlight или Kindle paperwhite.
Клоня към първото заради по-ниската цена. Все още се чудя обаче Tired

# 308
Това за регистрацията са глупости - явно човека от технополис е имал предвид, че ако е регистриран в амазон след като ти го върнат той ще е ресетнат и книгите които са закупени от амазон ще се свалят автоматично.
Имал съм проблем с точки по екрана - амазон (немския) ми го смениха веднага, така, че очаквай нов (най вероятно refurbished) киндъл - ще си качиш книгите отново.
Имам някакви смътни спомени, че без регистрация не работеха колекциите - нищо не ти пречи да го регистрираш и след това да му спреш безжичната връзка (ако разбира се не пазаруваш редовно от амазон) - така ще пестиш и батерия.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 09:03 от psychodad

# 309
Амазон често имат пускат промоции на безплатни книги, но са за ден-два и трябва да се следят. Понякога има интересни заглавия, е не хитови разбира се, но пък трябва да се следи. Има няколко сайта, които правят това, ето един пример  Peace

# 310
Не я разбирам тази драма с регистрацията...
Освен това всяка книга закупена от Амазон може да се върне в 7 дневен срок - срещу пълно възстановяване на средствата (е може да има малка загуба от разликата в курсовете и банковата такса) Peace

# 311
  • Там, където ме обичат
Може ли някой да ми обясни какво значи една книга да е в облака или в четеца?

# 312
Единствената разлика, която съм забелязала при регистрация, е, че се сменя достъпът до безплатни книги в Амазон. Wink Съответно моят Киндъл съм го регистрирала в 3 или 4 различни сайта на Амазон, за да си дръпна някакви безплатни речници и книги (почти без изключение става дума за някои стари класики, списъкът не е особено дълъг).

Да те попитам - как си регистрира киндъла в няколко сайта на амазон? Аз успях само в amazon.com, а искам и в испанския и в co.uk
Ще съм ти благодарна ако ми обясниш Simple Smile

# 313
Може ли някой да ми обясни какво значи една книга да е в облака или в четеца?

В акаунта на амазон, след регистрацията ми даде 5 ГБ, за да си съхранявам книжки там. Пращам си книжките на мейл име@free.kindle.com и отиват там и на устройството. Имам достъп до тях и от апп-а на киндъл на компютъра (предполагам и на смартфона). В четеца, когато прочета дадена книга и я махна, тя не се изтрива , а се архивира на облака и винаги мога да я извикам обратно на устройството. Ако един ден си подменя киндъла с друг, ще мога да си прехвърля всичките книжки там  Peace

# 314

Да те попитам - как си регистрира киндъла в няколко сайта на амазон? Аз успях само в amazon.com, а искам и в испанския и в co.uk
Ще съм ти благодарна ако ми обясниш Simple Smile
Трябва да отидеш на сайта, където е регистриран Киндълът в момента (в случая: amazon.com) и да отидеш на "моят акаунт > моят Киндъл". Там в менюто вляво има "настройки на държава", от където се прави промяната. За регистрацията ти иска адрес, така че ако не разполагаш с твой такъв, трябва да използваш фиктивен. Mr. Green Аз например "откраднах" адресите на няколко музея, просто това ми хрумна...
Имай предвид, че Киндълът не остава регистриран едновременно в няколко държави, а само в една! Промяната на регистрацията може да се извършва само от актуалния за момента сайт на амазон.

Общи условия

Активация на акаунт