Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между Kindle Paperwhite и базовия модел Kindle?
Как да конвертирам PDF файлове за четене на Kindle или как да конвертирам книга от PDF в подходящ за Kindle формат?
Как да премахнете защитата на книги, закупени от Amazon?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между Kindle Paperwhite и базовия модел Kindle?
Разликите между Kindle Paperwhite и базовия модел на Kindle включват наличието на подсветка при Paperwhite, което позволява четене на тъмно, липсата на тъчскрийн и аудио при базовия модел, както и вграден тълковен речник на Оксфорд за английски, автоматично запомняне на потърсени думи във Vocabulary Builder за преговор, бързо прелистване на страници , X-Ray и други функции при Kindle Paperwhite.
-
Как да конвертирам PDF файлове за четене на Kindle или как да конвертирам книга от PDF в подходящ за Kindle формат?
За да конвертирате книга от PDF във формат, подходящ за Kindle, можете да използвате програмата Calibré. Преди преобразуването запишете книгата като .rtf файл и след това я преобразувайте в желания формат, като например .mobi или .epub, който е съвместим с Kindle. PDF файловете не се преобразуват добре за четене на Kindle; трябва да се извърши OCR, редактиране и коригиране на грешки, след което да се конвертират в подходящ формат за Kindle като .mobi или .azw.
-
Как да премахнете защитата на книги, закупени от Amazon?
-
Какви са разликите между Kindle Paperwhite и Kindle DX?
-
Какви са възможните размери на екрана за електронни четци и каква е нормалната продължителност на батерията?
Не помогнаха зареждането, рестартирането, чата с Амазон и почистването в сервиза. Предложиха ми да го вземат на части за някаква символична сума, ама отказах, сърце не ми дава.
сега издирвам заместник. Само че честно казано почвам повече да се ядосвам на амазон за развитието на четците им, отколкото на това че трябва да купувам нов. Харесвах си Kindle Keyboard-а и си му ползвах всичките функции, а сега се оказва, че нито вече мога да си го купя на сигурно, нито новите модели ме удовлетворяват... Искам киндъла ми да има и звук, и браузър, и нормална клавиатура, но явно много искам. За малко да успея да си поръчам Kindle Keyboard WiFi+3g нов с гаранция от търговец, но се оказа че е свършил. Страх ме е сякаш да поръчвам втора ръка... налагало ми се е да ползвам гаранционни услуги на стария киндъл и бях много доволна от амазон. Някой има ли опит с поръчвани втора ръка и гаранциите им? Идеалния вариант би ми бил да си намеря нов или refurbished Kindle Keyboard WiFi или 3g, но удрям на камък.
??????
Каза, че не го е изтървал и удрял, но аз предполагам, че се е получило от натиск.