Електронни четци - XIII

• 58 988
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Моят Киндъл е прецакан  Sad Не помогнаха зареждането, рестартирането, чата с Амазон и почистването в сервиза. Предложиха ми да го вземат на части за някаква символична сума, ама отказах, сърце не ми дава.

Ще се купува нов. Колебая се между миналогодишния Paperwhite и този Kindle Fire
http://www.amazon.de/gp/product/B008RV6V3E/ref=oh_details_o00_s0 … ie=UTF8&psc=1
За PW съм сигурна, че ще е перфектен за четене, но таблета много ме изкушава с допълнителните функции.
Някой има ли впечатления как се чете на него, много ли товари очите? И има ли вградени речници?
И двата ги хванах на промоционалната цена и ги държа на празна карта.

И искам да посъветвам всички собственици на Киндълчета да ги пазят от вода и да не ги разкарват в дъжда като мен  ooooh!

# 286
  • София
..., но таблета много ме изкушава с допълнителните функции.
Някой има ли впечатления как се чете на него, много ли товари очите?

Не познавам таблета на Kindle, но имам опит с два други. В началото след 2 часа четене погледа ми беше тотално разфокусиран и получавах главоболие. Сега вече и от по-малко време.
За мен е от технологията на екрана, защото не само четец, но и с компютър нямам проблем и при доста по-продължително четене

# 287
Таблета товари очите като всеки монитор, а и се зарежда ежедневно. Може да се ползва като четец рядко и за кратко, при належащи обстоятелства, мое мнение  Peace

# 288
Здравейте! Поради внезапната ми и нещастна раздяла с любимия киндъл (загубен/откраднат... както и да е, няма го) Sob сега издирвам заместник. Само че честно казано почвам повече да се ядосвам на амазон за развитието на четците им, отколкото на това че трябва да купувам нов. Харесвах си Kindle Keyboard-а и си му ползвах всичките функции, а сега се оказва, че нито вече мога да си го купя на сигурно, нито новите модели ме удовлетворяват... Искам киндъла ми да има и звук, и браузър, и нормална клавиатура, но явно много искам. За малко да успея да си поръчам Kindle Keyboard WiFi+3g нов с гаранция от търговец, но се оказа че е свършил. Страх ме е сякаш да поръчвам втора ръка... налагало ми се е да ползвам гаранционни услуги на стария киндъл и бях много доволна от амазон. Някой има ли опит с поръчвани втора ръка и гаранциите им? Идеалния вариант би ми бил да си намеря нов или refurbished Kindle Keyboard WiFi или 3g, но удрям на камък.

Финансите ми са ограничени, повече от 200 лв не мога да дам в момента, затова се бях засилила към Kobo Glo (Nook Glowlight е още по-евтин, но звука мога да го прежаля, работещия браузър с който да мога да свалям книги - не), но видях в тази тема да се казва че от България няма вариант за сервиз на Kobo щом ти изтече гаранцията, а доколкото разбирам Kobo май забиват най-много от по-известните марки. Тези от вас, които ползват сегашния базов модел на Kindle - много ли е пипкаво писането с този бутон? Много ми е неприятна идеята, но май опирам до вариант или това, или 2 пъти повече пари за единствения refurbished Kindle Touch който намирам...

# 289
  • София
Тези от вас, които ползват сегашния базов модел на Kindle - много ли е пипкаво писането с този бутон?

Да. Ако искаш да си водиш бележки ще се изнервиш още на първото изречение.
Аз не пиша, ползвала съм само за създаване на колекции и за свързване с WiFi. За толкова върши работа.

# 290
  • au bout du monde
Впечатления от новия Nook има ли ? http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-NOOK-GlowLight-2014-by-Barnes-Nobl … sh=item258e0170c3

# 291
Мами имам Киндъл от 2 седмици и се появи някаква точица в средата на екрана. Какво ли не правих да я махна, но не се маха. Много ме притеснява! Какво да правя newsm78 Cry??????

# 292
Каква точица? Черна, пукнатинка, изцапано? Ползваш ли калъф?

# 293
Нещо като драснато с молив върху истинска книга. И не ползвам калъф.

# 294
  • Ямбол
Най вероятно си го притиснала някъде и си го счупила.
Такъв голям екран не трябва да се ползва незащитен.
Дано не съм права и вредата да е повърхностна, защото ако е отдолу, счупването ще тръгне като бримка.

# 295
Аз тези дни ще ходя до Технополис, да ми го сменят. И за какъв калъф става дума имам този модел: http://www.amazon.com/gp/product/B007HCCNJU/ref=fs_sz

# 296
А, дали ще го покрие Гаранцията? newsm78

# 297
По принцип, ако е пукнатина на екрана, не се покрива от гаранцията. Ето някои калъфчета, има и по магазините и в продавалникът  Peace

# 298
Не е релефно нито е вдлъбнато а е само някакво петънце, което малко прилича на буква.

# 299
  • ... рееща се.
@ДАМА В БГ.МАММА., нещо такова ли е? Ако е като моето май е "изгорял пиксел" Confused Поне аз така го нарекох Mr. Green
Моят Киндъл е поостарял вече и за съжаление ми е изтекла гаранцията от ехеее.. но ти пробвай да го занесеш да го погледнат. На запад ги подменят доколкото знам.
При мен въпросната "точица" се появи докато книгата беше в ръцете на брат ми за няколко дни #Cussing out Каза, че не го е изтървал и удрял, но аз предполагам, че се е получило от натиск.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт