Електронни четци - XIII

• 58 952
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Не са ли всички четци в е-инк екрани?  Rolling Eyes

# 331
  • В полите на Витоша :)
Green_Eyed, как ти го откраднаха?
Лиляна, откраднаха го от чантата на бебешката количка! Малкият сега прохожда и ме води напред-назад и някой се е възползвал от разсеяността ми Sad

мαрия, не е регистриран. Явно ще трябва да се примиря и да си избирам нов четец.

Благодаря за отговора!   bouquet

# 332
  • Пловдив
Как мислите, дали тази оферта си заслужава? Искам да го подаря на сина си.Ще съм благодарна за отзиви относно този модел и доставчик. Благодаря!
http://www.emag.bg/ebook-chetec-nook-touch-wi-fi-glow-light-5551 … -24-26-iunie-2014

# 333
Как мислите, дали тази оферта си заслужава? Искам да го подаря на сина си.Ще съм благодарна за отзиви относно този модел и доставчик. Благодаря!
http://www.emag.bg/ebook-chetec-nook-touch-wi-fi-glow-light-5551 … -24-26-iunie-2014
Според мен - да, заслужава си. Моя от Англия с всички разходи по доставката излезе 145 лв. Много съм доволна от четеца  Peace

# 334
Всички се водят е-инк, но технологията по която се произвеждат е различна. Разликата в екраните се явява възможността за изобразяване нива на сивото, контраст т.н.т.

# 335
  • Варна
Според мен - да, заслужава си. Моя от Англия с всички разходи по доставката излезе 145 лв. Много съм доволна от четеца  Peace

а моя от продавалник за 135 лева, много съм доволна от четеца!

# 336
  • в тристайна гарсониера :)
Привет   bouquet
Някой с Кобо и проблем след последния им ъпдейт? Оказа се, че след ъпдейта четеца се скапа. Въобще не може да се пусне, синът ми се опитва да оправи нещата, ама нещо не се справя. Прегледах последните страници, но не видях някой да е писал за такъв проблем, но все пак...

# 337
Всички се водят е-инк, но технологията по която се произвеждат е различна. Разликата в екраните се явява възможността за изобразяване нива на сивото, контраст т.н.т.
Кои модели са най-добри?

# 338
Привет   bouquet
Някой с Кобо и проблем след последния им ъпдейт? Оказа се, че след ъпдейта четеца се скапа. Въобще не може да се пусне, синът ми се опитва да оправи нещата, ама нещо не се справя. Прегледах последните страници, но не видях някой да е писал за такъв проблем, но все пак...

Аз съм с Кобо и ъпдейтнах тези дни, предполагам говорим за един и същи ъпдейт, но нямам проблеми. Четецът си е ок, може би е нещо друго  Rolling Eyes

# 339
Друго е,
опитайте да ребутнете, ако не стане им пишете директно за инструкции,
 в моя случай нямаха ефект, но може при вас да успеят да са полезни.

# 340
  • в тристайна гарсониера :)
Благодаря за отговорите, ще му кажа на сина ми да им пише за инструкции.

# 341
Да питам txt формат ,калибрето конвертира ли го newsm78 или трябва да го сейфам като rtf и тогава?

# 342
Да питам txt формат ,калибрето конвертира ли го newsm78 или трябва да го сейфам като rtf и тогава?

Конвертира го, ако не се лъжа, но този формат не поддържа никакво форматиране на текста (болд, италик, препратки, шрифтове), а самото Калибре не може да го добави, така че губи смисъл конвертирането. Четците, таблетите, телефоните и компютрите четат txt.

Обаче, за да направиш качествена ел.книга от скан е хубаво да минеш през txt, защото така най-лесно оправяш проблема с двойните страници, паразитните символи, остатъчното номериране на страниците, картинките и т.н. НО, след това трябва ръчно в Уорд-а или друга текстообработваща програма, да форматираш, подредиш, провериш текста, да го сейваш в rtf и тогава да го конвертираш.

Всичко много добре е обяснено във форума на Читанка-та http://forum.chitanka.info/workroom.html?sid=a0b28eef005a1808e4374a5f200c2ae4 .

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 11:32 от .Ели.

# 343
  bouquet мерси!

# 344
Здравейте, от два дни само ми е киндъла /6/ Свалих си книги /от читанката/ документи pdf формат, дотук нямаше проблем. С word  документите обаче не става, не се качват, не се четат...нищо! Конвертирам с Колибри, но сигурно не го правя както трябва. Излиза ми английския текст последно, а кирилицата ми е на маймуница Embarassed с точки знаци и подобни. Може ли помощ!

Общи условия

Активация на акаунт