Таткото го е страх от бебка

• 4 141
  • 39
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, момичета!
Родих януари. Бебето беше планирано, всички много щастливи, изобщо радост и щастие. Естествено аз минах през всички притеснения на една бременна жена, но общо взето в рамките на нормалното. По време на бременността таткото беше страшно загрижен - с мен на лекари, не ми дава да се претоварвам, нищо да не нося, да си почивам. Беше и страшно щастлив при раждането.
Но! Сега имам чувството, че изпитва страх от бебето. Едва, едва го държи, гледа да ми го връчи. За мен продължава да се грижи, но за бебето - не мога да го накарам да ми поматга при къпането - щял да го изпусне. Не може да го храни или да му дава вода с биберон - ще се задави. Единственото, което прави е да го слага в количката при излизане.
Не знам повреди ли се този мъж или просто нещо друго се случи Cry

# 1
  • по морето
Спокойно, ще дойде на себе си, дай му време да свикне, явно го е страх да не направи нещо погрешно или да не нарани бебето. С първото и аз имах подобни моменти присъщи на млад и необучен татко, а с второто вече си трениран и действаш смело  Laughing

# 2
  • UK
Почвай да го учиш лека-полека, от по-лесните към по-сложните неща. Къпането си е сложна работа за един новоизлюпен татко.  Laughing Нека първо свикне да я държи, да я погушка, когато плаче или да я приспи, ако я приспивате на ръце. Когато имаш работа му я връчвай уж случайно и му я оставяй все повече да и говори и да я люшка. После като посвикне да я държи уверено, примерно, да съблече някоя дрешка. При къпането я дръж ти, но той да полива или да измие ръчичките или нещо такова. На по-късен етап да смени памперс. След време си измисляй причини спешно да мръднеш донякъде и да го оставяш за по 20 мин сам вкъщи с нея. Ще се научи, но не го хвърляй в дълбокото още от началото Simple Smile

# 3
Настоявай и му вменявай отговорности! Първоначалният страх лесно се превръща в удобно извинение за бездействие. Обясни му, че пълноценният контакт с детето от самото начало е важен за създаване на здрава връзка помежду им. Peace

# 4
Настоявай и му вменявай отговорности! Първоначалният страх лесно се превръща в удобно извинение за бездействие. Обясни му, че пълноценният контакт с детето от самото начало е важен за създаване на здрава връзка помежду им. Peace
А така! Напълно съм съгласна!

# 5

+1.
И мен ме беше страх. Но като съм решила да съм родител си поех отговорностите.

...Къпането си е сложна работа за един новоизлюпен татко.  Laughing...

Докато аз се възстановявах от раждането, майка му дойде и го научи как се къпе бебе, което си стана негово задължение. Можеше и сама да го прави или пък моята майка, но шапка й свалям, че го направи.

# 6
Аз съм същата  с бебетата на приятелките ми.  Mr. Green Все ме е страх, че може нещо да не правя като хората и да нараня детето.  Взема ли го, държа до мен да има човек с опит да ми каже, ако нещо е неправилно Blush До 6-7-тия месец предпочитам само да бутам количката, колкото и да им се радвам  Naughty После вече почва смелото гушкане и играта  Peace

# 7
Ами то и много майки ги е страх в началото, но като няма кой да го свърши вместо тях - свикват.
А таткото има на кого да го връчи.

# 8
Аз съм същата  с бебетата на приятелките ми.  Mr. Green

Да де, но ти не си родител на тези бебета и нямаш задължения към тях Simple Smile
Те не са само играчки, така че за мен всеки трябва да се стегне и да се грижи за онова, което е създал, не да го прехвърля на друг...

# 9
Нормално. И мен ме беше страх в началото. Свикнах, нямаше как. И сега ме е страх с чужди бебета.
И мъжът ти ще свикне, но трябва да му помогнеш, иначе ще си я откара така.

# 10
  • София
Дали го е страх, или се скатава..... Нашият татко се скатава - просто не му се занимава  ooooh!. И както Лекси казва - има на кого да го връчи.

# 11
И татковците карат следродилна депресия  Wink Wink Влез му в положение. Те нямат нашия вроден инстинкт. Давай му бебка по малко - ще свикне. Не го карай да я къпе или сменя памперса веднага. За сега само да я гушка или да я сложи върху гърдите си да спи.

# 12
  • in Wonderland
най-вероятно има някоя услужлива баба около вас , която да и ти помага , иначе не зная как се оправяш . Но , ако има , тя ти прави мечешка услуга . Трябва да ви остави сами да се грижите за бебето ! Поговори с него , попитай го какво го притеснява , вдъхвай му кураж ,че се справя добре !

# 13
...Те нямат нашия вроден инстинкт...

И аз нямах. Сигурно трябваше да викна комшиите да я гледат.
Точно от самото начало трябва да се включат и двамата родители. Отложат ли нещата във времето става по-зле.

# 14
Отсега да свиква, че мога да ти дам лош пример как нашия татко до ден днешен е сменил само 2 памперса нищо друго освен да се гушкат и играят не прави, ама аз съм си виновна като не му настоявах в началото сега си патя. А и нямам тук баби да ми помагат гледам я съвсем сама, а той ходи на работа.

Общи условия

Активация на акаунт