Таткото го е страх от бебка

• 4 144
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • Шумен
Таткото и според мен се скатава. Нашия татко е пък в другата крайност, дай му с децата да се занимава и за домакинство не го търси. Той още първия ден изяви желание да му се покаже как се мие дупе, сменя памперс, как се храни бебе (бяхме на АМ). В къпането първите месеци активно участие взимаха бабаите а той им асистираше (поливаше), аз обличах. Но това не значи че като не можеха да дойдат бабите не сме ги къпали двамата. После като минахме на къпане под душа пак с ентусиазъм подходи и той ги къпе доста често и до днес децата. Не се научи обаче как се облича бебе, все нещо ще обърне или пропусне  Whistling Единствената му скатавка са разходките, никога не е излизал сам с количката а като сме двамата рядко той я буташе. И до днес ако ще ги гледа предпочита това да става вкъщи а не навън.

# 31
...грижи се и за съпругата си както е описано от авторката.  Wink

Никъде не видях подобно нещо. Мога да се обзаложа, че цялото домакинство, заедно с бебето е на нейните ръце.

# 32
Бебето е вече на почити 3 месеца.За три месеца, ако имаше желание щеше да се научи.Аз наистина не мога да ги разбира тези мъже че не може да му даде вода,не може да го полюлее ,не може да го изведе...Не може ,защото не иска.
Не става въпрос за приятна и неприятна работа.Като се наложи да помогне криво ляво ще му сложи памперса.Какво му има да полива с канче.Не иска да е с него на вън..да не е грозно ,ушато или малоумно детето и да му пречи да "забие" някоя мадама.
Още повече ,че детето е планирано.Не си забременяла,а той да не е искал.
Поговорете си сериозно.Кажи му ,че те притеснява това му поведение.Кажи ,че първоначално ,ще държите двамата шишето и е нормално бебе да се задави....и т.н.
Ако пак се оправдава пиши си го ,че не му се занимава.На човек му се казва веднъж.

# 33
Имам роднина, чиято дъщеря е на почти на 3 години, но не може да я остави с бащата, защото нямало да се оправи с обяда ѝ.

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 20:48 от Анонимен

# 34
Имам роднина, чиято дъщеря е на почти на 3 години, но не може да го остави с бащата защото нямало да се оправи с обяда ѝ.
Не се и учудвам...

# 35
 Като бременна ММ имаше колега,който докато изплюе камъчето ,че не е искал
бебето,а даже искал да се разделят ама тя забременяла..То не бе нашето е без коса ,
а другите бебета хубави,гнус ме е от повръщано,само жени на площадката аз как да го
заведа,нещо ме боли гърло,нашето на 1.2г. не ходи срам ме е...е накрая се
разделиха.Ама го бяхме обявили за кретен.
Сега има пак бебе.Вече е друго,ама аз нещо не ми е при сърце този човек.

От 6мес. до 1г. ММ гледа детето.Аз се върнах на работа.Детето е
гледано без забележка.Дори не е било подсечено.После го прибираше от ясла
и 1ч. бяха на разходка ,барче..докато се прибера аз.И така нашия татко не
е гений.При добро желание всеки може.Това е човек не висша
технология,че да не можеш да го подкараш.

# 36
Настоявай и му вменявай отговорности! Първоначалният страх лесно се превръща в удобно извинение за бездействие. Обясни му, че пълноценният контакт с детето от самото начало е важен за създаване на здрава връзка помежду им. Peace
+1
Пъвата вечер вкъщи аз я изкъпах, ММ поливаше. Той изяви желание да я облича, даде ѝ кърма от шише, че имах страхотни рагади. През нощта пак ѝ е давал кърма, аз спях като пор, понеже 4 нощи не бях мигнала почти и нищо не беше в състояние да ме накара да стана Blush.
Приятелско семейство пък работата на таткото се свежда до правенето на детето. Нито знае как се сменя памперс, нито го гушка или се занимава с детето ooooh!, ама така му е удобно.

# 37
Имам роднина, чиято дъщеря е на почти на 3 години, но не може да го остави с бащата защото нямало да се оправи с обяда ѝ.
Не се и учудвам...

Ще ме извините, но за това е виновна майката  Naughty   Щом не го е накарала да гледа детето сам за 1 час! Като майката гледа все да е наблизо, таткото не може да свикне да се грижи за детето!

# 38
Много ясно, че е виновна майката.

# 39
Много ясно, че е виновна майката.
Мда, хм...

Общи условия

Активация на акаунт