Американски колеж - пета тема

• 107 854
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
alissa2000, благодаря за милите думи! Колко е малък светът! Стискам Ви силно палци!

# 91
Те /АК/ в сайта пишат, че и никой не са упълномощавали за провеждане на подготовка за изпита, а масово приетите са се готволи по този начин.
Относно 18 г. са прави. Дете на тази възраст е вече пълнолетен. Представете си, че това дете има имоти от които може да се издържа, може да работи, може да си продаде само имота и т. н. Погледнато реално и ние сме деца на нашите родители, нищо че сме много над 18 г.

# 92

За стипендиите - Ние бяхме  класирани в средата, мисля,  24 място, имаме фирма, която има отчетена печалба, но не разпределя такава, заплатите ни не са големи, кандидатствахме за 30% стипендия, но получихме отказ. Критерии, публични, не съществуват. Можи би комисията взима предвид освен успех, финансово положение и  други неща, спортни постижения например, ...не е ясно...

И аз смятам, че не само финансовото положение е важно. Да то е основно, но може би ако се колебаят между няколко деца дават по-голяма стипендия на дете с по-големи дарби, постижения и др. Но това са само предположения  Thinking

Благодаря Ви, Danybon
за подкрепата!!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 93
[/quote
Те /АК/ в сайта пишат, че и никой не са упълномощавали за провеждане на подготовка за изпита, а масово приетите са се готволи по този начин.
Относно подготовката е ясно, че всичко е индивидуално.
Фактът,че всички кандидатствали деца от ПЧМГ са приети ( 12 редовни и 1 резерва), както и предполагам повечето семегейци, ясно говори за необходимата математическа подготовка.
В самото ПЧМГ има курс по есе за подготовка за АК и някои от приетите деца са го посещавали, а други са разчитали на обща култура -  изпитът за АК  не е проблем за един състезател по математика.
Така, че за всеки, чиято цел е АК стратегията за подготовка е ясна - математика + есе са необходимите условия.

# 94
За резервите след 100-то място!!!

Написах един email до Американския Колеж вчера вечерта. Отговориха ми много бързо, точно, ясно и отзивчиво днес към ранния следобед!!  Hug
Ето какво ми отговориха:

"Кандидатстването за намаляване на учебната такса е право на всички приети кандидати, независимо дали са сред първите 200 (100 момчета и 100 момичета) поканени или са сред резервите, които ще обявим след 27.06.2014.
Когато каним ученици от резервите (както може би ще се случи и тази година след 27 юни), те имат по няколко дни да съберат необходимите документи, да ги предадат и да кандидатстват за финансова помощ."

т.е. ВСЕКИ може да кандидатства за финансова помощ!!!

Искрено съм благодарна на бързия и ясния отговор от страна на АК  Hug
Който има въпроси относно приемането, да не се колебае, а да им пише или да им се обади. Бързи,точни, ясни и мили!! Simple Smile

Сега очакваме 27.06 и стискаме палци да ни поканят Praynig Praynig Praynig

# 95
  • В най - голямото село
  bouquet за новата тема!
За мен е много полезна.

Честито на всички приети!

# 96
alissa2000 хиляди благодарности за споделената от теб информация. И аз стискам палци, дано имат късмет.

# 97
  • София
... За съжаление, резултатът на детето дори не е в първата десетка, така че няма шанс.

Според мен това не би следвало да Ви откаже. Опитайте и подайте документи да Ви допуснат до надпреварата за пълна стипендия. Ако сте одобрени по мейл ще получите писмо с информация - кога детето следва да се яви на допълнителния изпит за писане на есе и кога на интервюто.
Стискам палци. Успех   bouquet

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 09:45 от Hellsun

# 98
Благодаря. След празниците ще отида да взема документите.

# 99
  • София
Една интересна изложба в колежа - http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=2&news_id=489
Надявам се да са малко преподавателите, с които искам да се срещна, за да имам време и за нея! Simple Smile

# 100
Здравейте, тези дни изчитам темите за АК от самото начало и въпреки всичко имам няколко въпроса:

1. Ако детето реши да се готви само, откъде намира материал или разчита на ученото в училище?
2. Има ли примерни тестове, които мога да купя някъде или тестове, които са се падали до сега, т.е. някакъв ориентир?
3. Какъв съвет бихте дали към децата, които предпочитат да се готвят сами?
Благодаря

# 101
Здравейте, тези дни изчитам темите за АК от самото начало и въпреки всичко имам няколко въпроса:
1. Ако детето реши да се готви само, откъде намира материал или разчита на ученото в училище?
2. Има ли примерни тестове, които мога да купя някъде или тестове, които са се падали до сега, т.е. някакъв ориентир?
Благодаря

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726420.msg27108224#msg27108224 в предишните теми не знам къде е точно, но в предишната от 28 стр натам...
Моя син не се е готвил за изпита в колежа. Допълнително решавани задачки са само дадени му от учителката за подготовка за НВО (както и на целия му клас за домашна работа). В часовете за консултациите с учителката си по литература написа две есета за по 25 мин. и тя му ги провери. Съвет от мен: постепенно и систематизирано натрупване на базови знания в училище (като за външно оценяване) и обогатяване на общата култура.
Чак сега видях лентичките... ама то голямото дете на 10 години, от сега ли смятате да го почвате!?! Оставете го да си поиграе и да си чете книжки Wink

# 102

Благодаря

E, точно в темите напред, както и на сайта на Колежа ще намерите отговорите, които макар и много общи, в крайна сметка са абсолютно верни, а именно:

1. Подготовката не е от някъде конкретно, изпитът оценява общата подготвеност на детето. Акцентирайте на математиката и логиката, блиц задачите за време, стратегии, да не се повтяряме с казваното многократно напред,
2. Има на сайта няколко примерни теми за есето, падали се предходни години, иначе никой до сега не е виждал падали се на изпит тестове, изключване тези от първите една две-години1993 или 94, които бяха публикувани на сайта на колежа като примерни, и то не в целите им части, преди години. В някои от школите, които са известни като готвещи за АК (споменавани са напред в темите) правят всяка година статистика по спомен на питомците току-що държали изпита да записват и систематизират видовете задачи, за да правят подобни после, но всяка година има изненади, неизчерпаеми са американците...Неслучайно от АК пишат на сайта си, че не са упълномпощавали никого за подготовка и оттук, гаранция за успех след школа... Франция.
3. Да залягат на математиката - логика, кенгуру, олимпиади. неслучайно най-успешни на изпита в АК са децата от математическите училища, като СМГ, ПЧМГ, и други с разширено обучение и повече часове по математика. Изпитът не етруден като материя, всичко е познато но са много задачи за малко време, по около минута на задача, като форматът е необичаен за дете седми клас, просто се иска тренировка за концентрация и стратегия при решаване на тестове.
Успех.

# 103
Не, не мисля да го почвам от сега, но времето минава бързо и ми се ще да сме поизбистрила нещата в близките две години- какво, къде и т.н. Не искам да го засилвам ударно с уроци в седми клас, школи и подготовки, предпочитам всичко да става малко по-постепенно и да не превръщам приемните изпити последната година в стрес на степен.
Благодаря за насоките.

# 104
  • София
Здравейте, ето информация за една инциатива на клуб от Колежа:
https://www.facebook.com/groups/193048750886232/permalink/241878 … 928/?stream_ref=2

Общи условия

Активация на акаунт