Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са процентите за прием в Английската гимназия?
Какво е мнението за приема 'на първо място, по първо желание'?
Какви са алтернативите за получаване на информация за учебниците и обхвата на материала в Американския колеж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са процентите за прием в Английската гимназия?
Процентът на приемане в Английската гимназия варира в зависимост от резултатите от изпита. Например един кандидат сподели, че е получил 55,31% и е бил на 11-то място. Това показва висока конкуренция за прием. Освен това има информация за съотношението между приетите момчета и момичета, като се споменава, че миналата година момичетата са били почти два пъти повече от момчетата.
-
Какво е мнението за приема 'на първо място, по първо желание'?
Мненията относно приема „на първо място, по първо желание“ са разнообразни. Някои родители твърдят, че децата им не са кандидатствали в държавни гимназии, предпочитайки Американския колеж (АК). Въпреки това има и случаи на деца с високи резултати от националните изпити, които избират АК пред гимназиите. Важно е да се отбележи, че АК не принуждава никого да избира.
-
Какви са алтернативите за получаване на информация за учебниците и обхвата на материала в Американския колеж?
Две алтернативи за получаване на информация относно учебниците и обхвата на материала в Американския колеж са: свързване с АК директно, където ще бъдете информирани за учебниците и обхвата на материала, както и контакт с деца от старто училище, които вече учат в АК и могат да споделят своя опит и материали.
-
Какво е значението на процентните резултати от SAT за приема в Американския колеж?
-
Как мога да прегледам учебниците за 9-ти клас в Американския колеж?
Подадох документи за намаляване на таксата и в същия ден записах сина си. И това не защото за мен няма значение финансирането, огромно значение има, много трудно бих плащала таксата без него, може би със заеми... но средата и начина на придобиване на знания и умения са изключително важни. Само се надявам за следващите години пак да имаме поне някакво финансиране, за да не се наложи допълнително редуциране на разполагаемия бюджет за цялото семейство. Но най-важното е, че сина ми се справя много добре в 8ми клас, въпреки сложната адаптация при него. Надявам се да продължи в същото темпо и нататък
Аз се въздържам от квалификации, тъй като не разполагам с цялата информация, за да направя изводи. Ако се окаже, че въпросните хора, които живеят на семейни начала, разполагат с достатъчно средства (каквото и да означава това по критериите на АК), за да плащат таксата на детето си, тогава следва да го правят! И да не се лишават други деца от този шанс. Ако се окаже обаче, че независимо от това, че става въпрос за чужденец, представителство и т.н., хората нямат достатъчно средства, тогава да си остане намалението от таксата...