Американски колеж - пета тема

• 108 511
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Когато се декларира имотното състояние в частта му за придобито недвижимо/движимо имущество, ако то е платено с банков кредит това не те прави богат, а просто надежден длъжник, платец за банката. Е, именно в този случай факта за теглен кредит се удостоверява от кредитната институция. Ако и който има кредитна история, била тя и в миналото, тоест погасен, е добре да я декларира, това показва, че не са му падали парите от небето, ерго иска финансиране, защото си е направил сметката и именно тези там 10-20-30 процента бонус от таксата ще му помогнат да върже бюджета.
Предполагам, че за такъв случай иде реч.

А колкото до това, дали ако някой кандидатствал за стипендия и получил отказ запише детето си после бъпреки отказа, не съм съгласен, че явно не е имал нужда от тези пари... Просто е намерил друг начин.
Вижте, става дума, в общия случай за 15-20% от таксата отбив... Толкова излизат средно, като се разделят броя на раздадените стипендии на сумата, има ги на сайта. Е, значи за 1200 евро за учебната година...  Не че са малко, особено накуп, но все пак това е стойността на горивото на една кола за година в София, по 200 лв на месец, не е ли така?
Въпросът е, че за разлика от други частни гимназии, които са вече със съпоставима (след такъв отбив) такса, в АК НЯМА допълнителни разходи - за частни учители да си доучваме, за транспорт организиран от училището за да си докарат допълнително доход, за учебници, за зелени, бели, пембени училища по хотелите и т.н. Има сериозен опит да се налага ред и дисциплина и се гони максимално добър академичен статус, даже на моменти до прекаляване...
Това е, всеки си преценя....

# 136
...
А колкото до това, дали ако някой кандидатствал за стипендия и получил отказ запише детето си после бъпреки отказа, не съм съгласен, че явно не е имал нужда от тези пари... Просто е намерил друг начин.
Вижте, става дума, в общия случай за 15-20% от таксата отбив... Толкова излизат средно, като се разделят броя на раздадените стипендии на сумата, има ги на сайта. Е, значи за 1200 евро за учебната година...  Не че са малко, особено накуп, но все пак това е стойността на горивото на една кола за година в София, по 200 лв на месец, не е ли така?...
newsm10 Подадох документи за намаляване на таксата и в същия ден записах сина си. И това не защото за мен няма значение финансирането, огромно значение има, много трудно бих плащала таксата без него, може би със заеми... но средата и начина на придобиване на знания и умения са изключително важни. Само се надявам за следващите години пак да имаме поне някакво финансиране, за да не се наложи допълнително редуциране на разполагаемия бюджет за цялото семейство. Но най-важното е, че сина ми се справя много добре в 8ми клас, въпреки сложната адаптация при него. Надявам се да продължи в същото темпо и нататък  Simple Smile

# 137
  • София
...При наши познати, чието дете е сега осмокласничка, положението е следното:
Родителите живеят заедно, но нямат сключен брак. Той не е българин, работи в представителство на голяма чужда фирма, живее в къща под наем, тя при него с детето. По документи, като гражданско състояние, тя е самотна майка. Като такава, подаде молба за стипендия и  получи сериозен процент - дали не беше и над половината, намаление.

Според мен върху този конкретен казус е добре да бъде обърнато внимание на АК да направи собствено проучване по въпроса. В едно гражданско общество така би се развила ситуацията.  Peace Аз се въздържам от квалификации, тъй като не разполагам с цялата информация, за да направя изводи. Ако се окаже, че въпросните хора, които живеят на семейни начала, разполагат с достатъчно средства (каквото и да означава това по критериите на АК), за да плащат таксата на детето си, тогава следва да го правят! И да не се лишават други деца от този шанс. Ако се окаже обаче, че независимо от това, че става въпрос за чужденец, представителство и т.н., хората нямат достатъчно средства, тогава да си остане намалението от таксата...  Peace

# 138
Имам една молба. Бихте ли ми казали какви книги трябваше да се четат от 7 за 8 клас? Спомням си, че съм мяркала тази информация и че списъкът се давал, когато се подават документите за записване. Моят син си счупи крака и е на легло. Прави си всеки ден тестове, матури, решава задачки, чете книжки, но вече се усеща, че търси разнообрази. Днес му предлагах различни мои книги, но нещо не му допаднаха. Сетих се за този списък. Ако някой си спомня, ще ми бъде много полезно. Хем да разнообразим програмата ни, хем да отметнем задачките за през лятото.

# 139
  • София
Дани, звъни в колежа и ги попитай. Много отдавна се коментираше, а и може да са променили част от книгите.

# 140
Дани, звъни в колежа и ги попитай. Много отдавна се коментираше, а и може да са променили част от книгите.

Мерси, zuri! Не ми беше удобно да ги занимавам.

# 141
  • София
Разрових в постовете си отпреди две години и публикувам списъка оттогава. Едва ли ще има драстични разминавания.

“Дамата с рентгеновите очи” – Светослав Минков
"Къщата при последния фенер" – Светослав Минков
“Крадецът на праскови” – Емилиян Станев
“Диви разкази” – Николай Хайтов
“Преди да се родя” –Ивайло Петров
“Нежната спирала” – Йордан Радичков
"Верблюд" - Йордан Радичков
"В един есенен ден по шосето" - Павел Вежинов

Има препоръка за водене на читателски дневник с цитати, идеи и мисли.

# 142
Разрових в постовете си отпреди две години и публикувам списъка оттогава. Едва ли ще има драстични разминавания.

“Дамата с рентгеновите очи” – Светослав Минков
"Къщата при последния фенер" – Светослав Минков
“Крадецът на праскови” – Емилиян Станев
“Диви разкази” – Николай Хайтов
“Преди да се родя” –Ивайло Петров
“Нежната спирала” – Йордан Радичков
"Верблюд" - Йордан Радичков
"В един есенен ден по шосето" - Павел Вежинов

Има препоръка за водене на читателски дневник с цитати, идеи и мисли.

Ironic, мерси много от все сърце!   bouquet

# 143
  • София
Имам нужда от съвет от родители на ученици от АК, чиито деца са пътували сами до САЩ преди да навършат 18 години. Ще бъда благодарна, ако се появи някои и ми пише на ЛС   bouquet

ОФФ: Подфорум Училища, където е сега темата не се вижда от падащото меню, поне при мен е така и в къщи и в работата. Долната половина е извън екрана, последно видими са Набори. Дали при всички е така?

# 144
  • София
Отново голям успех за АК

http://www.acs.bg/Default.aspx

http://mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=668

Браво на випуск 2014!!!!

А и фестивалът на изкуствата беше много вълнуващ. Добре организиран. Участниците - големи ентусиасти и добре подготвени.

# 145
  • В най - голямото село
Браво на децата  smile3501

# 146
  • България
Интересно ми е какъв е средният успех на АК на матурата по АЕ.

# 147
Интересно ми е какъв е средният успех на АК на матурата по АЕ.

Американски колеж в София -  среден резултат Отличен 5,76, постигнат от 113 ученици от всички матури.

# 148
  • България
Това е резултатът от матурата по БЕЛ.

# 149
  • София
Мисля, че това е среден резултат и от 2-те матури. Поне миналата година така ги бяха обявили.

Общи условия

Активация на акаунт