МАРТенски бебоци

• 38 894
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте и от мен, не съм писала от много време,  но покрай децата не остава време.  Ние сме добре,  Андрей качва много добре,  последно беше 6 кг, на кърма сме. Миналата седмица ни поставиха диагноза "атопичен дерматит", ноложи се да сменим козметиката. ..май това е Simple Smile

# 151
  • София
Здравейте, мами! Ще имунизирате ли децата си срещу ротавирус? Ваксината не е задължителна и аз съм в чуденка.

# 152
Здравейте, мами! Ще имунизирате ли децата си срещу ротавирус? Ваксината не е задължителна и аз съм в чуденка.

Аз ще сложа само задължителните ваксини , други не

# 153
И ние от време на време гукаме ,по корем о слагам от края на 1 ви месец.слагам и крачетата да стъпват така ни каза невроложката,само се подпират стъпалата,не да се отпуска на тях.ВДига глава когато и пожелае,до сега 3-4 пъти се обръща от корем по гръб.

# 154
Atrakcia Благодаря за отговора   bouquet
Връщаме се към храненето от гърдата .. но трябва да я храня точно като се разбужда или както каза ти в сънено състояние .. иначе изпусна ли този момент и разплаче ли се ... храненето става невъзможно .. сега давам чайче колкото да изплакне устичката.
До мамите ... ние също надаваме добре .. и се опитва да гука малкото гълъбче.
Аз също ще слагам само задължителните ваксини.

# 155
Здравейте и от мен, не съм писала от много време,  но покрай децата не остава време.  Ние сме добре,  Андрей качва много добре,  последно беше 6 кг, на кърма сме. Миналата седмица ни поставиха диагноза "атопичен дерматит", ноложи се да сменим козметиката. ..май това е Simple Smile

Какви бяха симптомите и каква козметика ползваш?При нас на бузите се появиха малки червени пъпчици,кожата загрубя и започна да се лющи и се образуваха големи червени грапави петна..Не знам как да го обясня по добре.Водих го при педи,и тя ни изписа Тридерм да мажа за 4 дни.Изчезват вече,но ме притеснява това,че педиатрите не са дерматолози и как така си решават какво да изпишат.Ние сме с козметика на Мустела -гела за къпане ,за тялото първо бяхме на Биодерма крема за тяло и лице,но след като свърши взех на Мустела крема за тяло и крема за дупето ни е мустела.Аз все си мисля,че откакто смених крема за тялото се получи така..оф не знам..  newsm78

# 156
Ние ходихме на 35 я ден на консултация заради майските празници, въпреки постоянното мрънкане на малкият юнак през деня и как всички ми казваха ,че сигурно не му стига сме наддали 1,600кг и 4см . По лицето му избиха ситни пъпки някои с бели връхчета , те се разсеяха по врата и главата и малко по раменцата.Отначало си мислех че е от претопляне, ама аз въобще не го обличам много с боди и блузка някаква.Личната ни изписа фусидин крем да го мажем 5 дни и в четвъртък пак сме на преглед. Каза че се разсейват по тялото.  BlushС козметика на Мустела сме. Аз си мисля,че може да е от яодите които си хапнах, ама не посмях да кажа на доки, че тя изрично ми забрани всякакви несезонни плодове. Поста ми стана малко дълъг ама с тия пъпки при всеки различно май.

# 157
  • София
Здравейте и от мен, не съм писала от много време,  но покрай децата не остава време.  Ние сме добре,  Андрей качва много добре,  последно беше 6 кг, на кърма сме. Миналата седмица ни поставиха диагноза "атопичен дерматит", ноложи се да сменим козметиката. ..май това е Simple Smile

Какви бяха симптомите и каква козметика ползваш?При нас на бузите се появиха малки червени пъпчици,кожата загрубя и започна да се лющи и се образуваха големи червени грапави петна..Не знам как да го обясня по добре.Водих го при педи,и тя ни изписа Тридерм да мажа за 4 дни.Изчезват вече,но ме притеснява това,че педиатрите не са дерматолози и как така си решават какво да изпишат.Ние сме с козметика на Мустела -гела за къпане ,за тялото първо бяхме на Биодерма крема за тяло и лице,но след като свърши взех на Мустела крема за тяло и крема за дупето ни е мустела.Аз все си мисля,че откакто смених крема за тялото се получи така..оф не знам..  newsm78
И при нас симптомите бяха същите,  само че на крачетата. Аз го водих на дерматолог. Каза да ползвам exomega олио за баня и да го мажа с балсама на Липикар. Утре сме на контролен преглед. Но крачетата му изглеждат много по - добре, за една седмица кожата му изглежда нормално.
И ние сме с козметика на Мустела. ..хмммм...и ягоди ядох също. ..и шоколад. ..и яйца. ..

# 158
Здравейте и от мен, не съм писала от много време,  но покрай децата не остава време.  Ние сме добре,  Андрей качва много добре,  последно беше 6 кг, на кърма сме. Миналата седмица ни поставиха диагноза "атопичен дерматит", ноложи се да сменим козметиката. ..май това е Simple Smile

Какви бяха симптомите и каква козметика ползваш?При нас на бузите се появиха малки червени пъпчици,кожата загрубя и започна да се лющи и се образуваха големи червени грапави петна..Не знам как да го обясня по добре.Водих го при педи,и тя ни изписа Тридерм да мажа за 4 дни.Изчезват вече,но ме притеснява това,че педиатрите не са дерматолози и как така си решават какво да изпишат.Ние сме с козметика на Мустела -гела за къпане ,за тялото първо бяхме на Биодерма крема за тяло и лице,но след като свърши взех на Мустела крема за тяло и крема за дупето ни е мустела.Аз все си мисля,че откакто смених крема за тялото се получи така..оф не знам..  newsm78
И при нас симптомите бяха същите,  само че на крачетата. Аз го водих на дерматолог. Каза да ползвам exomega олио за баня и да го мажа с балсама на Липикар. Утре сме на контролен преглед. Но крачетата му изглеждат много по - добре, за една седмица кожата му изглежда нормално.
И ние сме с козметика на Мустела. ..хмммм...и ягоди ядох също. ..и шоколад. ..и яйца. ..

До скоро имах абсолютно същият проблем - пъпки с бял връх и такива без по лицето, вратлето, раменете, главата. И Педи и неонатологът при който го водих на контролен преглед, казаха че е т.н. бебешко акне и не са ми предписвали нищо, до към 2-3 месец всичко се изчиствало. Наистина се изчисти, сега му остана малко грапава кожата, която мажа с Бпантен и се оправя, така че баз паника - нормално състояние и минава, само търпение трябва

# 159
  • София
Schandy,  при нас положението беше много зле. Не минаваше нито с хидратиращ крем, нито с бебешко олио, нито със судокрем.  Радвам се,  че при вас мина!

# 160
Schandy,  при нас положението беше много зле. Не минаваше нито с хидратиращ крем, нито с бебешко олио, нито със судокрем.  Радвам се,  че при вас мина!

Атопичният дерматит няма много общо с т.н. бебешко акне. При вас лекарите са диагностицирали дерматита, а при другите мами си е бебешко акне според мен, което е нормално. И аз като тях бях в паника като гледах опъпченото си бебе. Ти не се притеснявай, дерматита се овладява с подходяща козметика.  Hug

# 161
Здравейте, мами. С цялото ми уважение към педиатрите, смятам, че въпреки че са с обща практика, не са специалисти. Ако диагнозата "Атопичен дерматит" се постави от Кожен лекар/Дерматолог/ съм съгласна, но според мен един педиатър не може на 100% да поставя такава диагноза. При нас също имаше и пъпчици с бял връх, и зачервяване, и загрубяване и по тялото, че и по ушетата /даже се обелиха/ - нашата педиатърка не постави никакви диагнози, нито каза, че е акне - само ми каза "не се притеснявай, ще се изчисти от само себе си, може само да мажеш с хидратиращо кремче". И така стана. Все още има пъпчици, но са много по-малко /вече сме на 2 месеца и 7 дни/ и кожата и става все по-гладка.
Относно ваксините и аз мисля да си поставя само тези, които се полагат. За ваксината срещу Ротавирус четох много противоречиви мнения и затова смятам да се въздържа.
Хубав и слънчев ден, мили мами!

# 162
  • София
Здравейте, мами. С цялото ми уважение към педиатрите, смятам, че въпреки че са с обща практика, не са специалисти. Ако диагнозата "Атопичен дерматит" се постави от Кожен лекар/Дерматолог/ съм съгласна, но според мен един педиатър не може на 100% да поставя такава диагноза. При нас също имаше и пъпчици с бял връх, и зачервяване, и загрубяване и по тялото, че и по ушетата /даже се обелиха/ - нашата педиатърка не постави никакви диагнози, нито каза, че е акне - само ми каза "не се притеснявай, ще се изчисти от само себе си, може само да мажеш с хидратиращо кремче". И така стана. Все още има пъпчици, но са много по-малко /вече сме на 2 месеца и 7 дни/ и кожата и става все по-гладка.
Относно ваксините и аз мисля да си поставя само тези, които се полагат. За ваксината срещу Ротавирус четох много противоречиви мнения и затова смятам да се въздържа.
Хубав и слънчев ден, мили мами!
При нас за подобно нещо на лицето дерматологът ни хостяви диагноза "себореен дерматит"  и ни каза да мажем с крема Cicabio на Биодерма.

# 163
Привет мами Simple Smile
Да се включа и аз, че напоследък с тези разходки не остава време за нета.
Ние пък се борим с друг проблем - всеки следобед в периода от около 4 до към 7 часа, малката започва да плаче неистово, чак се засинява от рев. Не са колики според мен, защото няма индикации да я боли коремчето или да има газове, само на кърма сме. Не е и гладна, т.к. точно преди това е хапнала и то доста като за нея - 100 мл.
След като се нареве, заспива стабилно и се буди чак когато изгладнее.
Вече си мисля, че плаче за да изразходи енергия и да може да заспи. Отделно четох и за Purple crying, но реално се надявам да не е това, защото още един месец не зная как ще я караме така.
На вас случвало ли ви се е? Как се справяте с проблема?
Поздрави и хубава вечер   bouquet

# 164
Здравейте мами, Steli P и при нас има такъв проблем и аз мисля ,че не е изморена както трябва и за това мрънка  като започне така да прави пускам музика и започвам едни танци с нея Mr. Green по бързо се изморява и заспива по бързо малко глупаво изглежда на на мен ми помага пък и аз да изгоря малко калории Grinning . Хубав ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт