Ти какво сготви? Снимай, покажи! 117-та тема

  • 160 629
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
  • Мнения: 113
Добро утро и честит Лазаровден!

Патладжани разни у нас през последната седмица

Паниран



С домати и моцарела





Ябълков сладкиш



Пържени хамсийки

# 16
  • Мнения: 206
ЧЕСТИТА НОВА ТЕМА!

От мен тестени

Закуската



И вечерята от снощи


И домашното тесто свърши  Mr. Green

# 17
  • Мнения: 5 162
В новата тема се записвам с две тави кифли с локум, които месих сутринта.




# 18
  • Мнения: 447
Love`s Green Kitchen, сиренето е печено на тиган с незалепващо покритие с равно дъно (не оребрен). Става като на плоча. Peace

Някой в предишната тема беше питал за рецептата за шоко мишлетата (извинявам се, не помня от кого дойде въпросът). Ето я:
Скрит текст:
- 150 гр натурален шоколад (става и с млечен - моите бяха с такъв)
 - 90 мл сметана (около 45% масленост по рецепта, но на нашия пазар почти не се намира такава - купете животинска с най-високия процент масленост, който успеете да намерите)
 - 125 гр шоколадови бисквити, натрошени на ситно
 - 50 гр пудра захар
 - 24 броя сладкарски перли за украса (с тях ще направите очите на мишлетата)
 - 24 броя филирани бадеми (подберете еднакви парчета, които са добре оформени и цели - те ще служат за уши)
 - червени ленти лакриц (това не успях да го открия, така че смених с ленти, изрязани от сушени кайсии)

Шоколадът се топи на водна баня заедно със сметаната. Към сместа се добавят бисквитите и всичко се разбърква добре, след което се завива с домакинско фолио и се оставя за час-два в хладилника, за да стегне (зависи от температурата в хладилника - може да се наложи сместа да остане повече или по-малко, но не бива да става прекалено твърда, така че проверявайте). Оформят се мишките, като се вземат топчета от сместа и им се придава капковидна форма. Задната част на мишлетата се овалва в пудрата захар. Поставят се по две перли за очички и по две парчета бадем за уши + една лента лакриц за опашка. Мишлетата се оставят за 2 часа в хладилника, за да стегнат добре.
Количеството мишки, които се получават по рецепта, е 12. На мен ми излязоха повече, защото явно съм ги направила по-малки.

Успешен и вкусен ден на всички! Hug

# 19
  • София
  • Мнения: 15 822
  Едни бързи измислени бухти.

# 20
  • Мнения: X
В новата тема се записвам с две тави кифли с локум, които месих сутринта.








Кифличките изглеждат чудесно! Винаги съм харесвала кифлички с локум, но не знам как да ги направя, а и нямам изпитана рецепта за тях. Би ли споделила рецептата с нас  Heart Eyes Blush

# 21
  • Мнения: 3 449
rossonera чудесни кифлички.Благодаря за новата тема.Ориз с гъби.

# 22
  • Мнения: 9 445
Пепика   bouquet
Лабрекс, не бих отакзала и на двата ти вида палачинки   bouquet както и на бухтите на Тайна със сиренцето   bouquet или на мекиците на addy_1   bouquet
Capt_Flint, определено ще купувам патладжани вече, не само кулите на Пиза, но и с панираните подстрекаваш  Heart Eyes

у нас закуската пак беше пърленки с плънка (докато свърши тестото)



ПАНДИШПАНЕНО РУЛО



яхния от глиган с картофи



и печена гарнирана наденица

# 23
  • Мнения: 454
rossonera може ли рецептата за тези апетитни кифлички моляяя Blush
При всички много вкусно а аз още се чудя какво да е менюто днес newsm78

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 10 857
И аз ще чакам за кифличките, също да попитам за сладкиша с грис от предната тема, може ли рецепта?   bouquet

# 25
  • Мнения: 493
Ориз с тиквички и пилешко, простете старовремската чиния, но такива са наличните Simple Smile



С един топъл грах, току що свален от котлона:

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 13:42 от Ina_22

# 26
  • Мнения: 643
Сладкиш с извара и сини сливи/от компот/

# 27
  • Мнения: 82
Capt_flint, много е вкусно у вас  Hug

От мен едни супер апетитни Пролетни, пилешки кюфтенца с босилек и сос от заквасена сметана.



Страшно много се харесаха, поднесох ги със задушени пресни картофки и си облизахме пръстите. Горещо ви ги препоръчвам. Стават много бързо.

http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/04/blog-post_12.html

  chef  bouquet

# 28
  • Мнения: 6 105
Windy, благодаря ти за бързият отговор.  Hug
Capt_Flint с тези пържени хамсийки ме върна в детството. Така ме караха да нанизвам и аз като малка и не ми харесваше изобщо да избождам очичките на рибките.  Hug Да ви е вкусно

От мен едни Кюфтенца по чирпански

# 29
  • Мнения: 1 385
penmari, много апетитен сладкиш. Ще споделиш ли рецептата Hug

Общи условия

Активация на акаунт