НВ-ВМХ, част 77

• 39 728
  • 720
  •   1
Отговори
# 15
  • В Балкана
Шоки, благодаря за темата!!    bouquet

"Майонезата" с варени яйца, масло и мисля, че имаше малко прясно мляко и аз съм я правила. Вкусна става. Рецептата, ако се не лъжа е на Лио_джо. Ако правилно изписвам ника.

# 16
  • Варна
Нова тема - нов късмет, с половин кило съм напред. Явно ще трябва да си смятам калориите, за да получа желания резултат. Аз ползвам Фитдей за сметки, но според MyFitnesspal трябвало да ям по 1200ккал, което е адски малко за мен, така че оставам на 1500.
За Великден ще пека Ватиканския хляб, но смятам и коцунаци да меся, да се потрудя малко. Но съм желязна и въглени не ми се ядат, затова съм предвила яйца  с майонеза и праз, да се облажа малко.
Мерсим за темата и успех на отслабващите! Hug

# 17
За три дни фаст свалих 1 кг, които си върнах, чувствах се лека и не изпитвах глад. Имах обаче проблем с 00....цели 3 дни и снощи пих разхлабително, сега ми е малко тежко и подуто, но е от храната вчера макар и режимна.
По рано правих фаст един ден и свалих 1 кг които запазих, смятам, че ми действа добре еднодневния.
Много ме е страх от идващия празник, козунаци..чудесии дано издържа на изкушенията и без това трудно свалям кг....а как бързо качвам малеее.

# 18
  • Пловдив
Честита нова тема и от мен!Аз си продължавам с фастенето,макар че вчера стана факирстване.... LaughingДнес ще ми е 3-ти ден и досега нямам нищо свалено,но ще видим в петък какъв ще е резултата.

# 19
  • София
Добро утро от зимна София  Shocked

Шоки, много ми харесват хранителните пирамиди в началото  Hug

Отчитам и втори успешен ден фаст.
Храната ми беше - 2 яйца, 4 кюфтета (не големи, от чиста кайма), 1/2 авокадо и малко масло.
Ако се хвана като удавник за сламка, за написаното от Кам за варианта за фаст с 1200 калории, значи съм изрядна мазно-постеща Wink

За днес съм си приготвила маскарпоне, 1 яйце и 1 авокадо.

vici75, ще съм благодарна, ако пуснеш рецептата за майонезата - ще влезе в употреба сега по празниците.   chef

# 20
Цитат
"Ядейки боклучава храна, ние непрекъснато даваме на тялото си материал, който той не разпознава. Материал, с който не знае какво да прави. Материал, който го обърква, възпира правилното протичане на функциите и води след себе си до ред поразии. Сипете в една машина, течност или твърди частици, които не разпознава; такива, с които не знае как да процедира и тя ще блокира. Това се случва и с тялото.

Когато организмът ви е здрав и функционира правилно, тогава няма да има нужда да се борите с него и да го лишавате от нещо
.....................
Вярно е, че качеството и вида на храната, която ядем оказва съществено влияние върху начина, по който функционира организма и начина, по който това се отразява върху визията."

Акцента на цитата е върху качеството на храната.  Което напълно липсва в храната, продавана в супермаркетите, откъдето я купувате.Без значение дали е месо, яйца, риба, сметани или тахани.     Peace
Когато ядеш "заквасена сметана", направена от някакво сухо вещество на прах, разбито с вода, тялото не разпознава тази "храна" и я изхвърля.Ако успее.Защото, тровено рядко и еднократно, най-вероятно би успяло.Но тровено всеки ден, на всяко хранене, не знам как би се справило с химиите във всичко-месо, мляко, яйца, зеленчуци, риба........
Разбирам, успокояващо е мисленето:"Абе, важното е да ям правилната храна-месо, яйца, риба, зеленчуци, пък химията няма толкова голямо значение.Организма ми ще се справи с отровите...." (влаганите в хранително-вкусовата промишленост до момента са около .... 6 000, да, шест хиляди  ! ),
но дали е така?
Цитат
Уж казваме, че с нашия режим по-трудно се разболяваме, обаче аз от една година насам се скъсах от грипове на 3-4 месеца. А по принцип не се разболявам често.....
 Или с нарстване на годините да ставаме по-кекави.
Не, не е от годините.     Laughing

Когато за тялото е избрана правилната, качествена храна, той получава всичко необходимо и няма "случки" от рода:"Ох, така ми се прияде еди какво си, не успях да устоя....     Sick    !"
Когато тялото получава вярната храна, няма нужда да се борите с него.Когато има "боря се с изкушението...." , "трудно ми е да  спазвам ......" , " "днес не устоях на ......", храната не е както и която трябва.

Знам, знам, не съм права.   Grinning

# 21
  • София
Да се отчета след втория ден фаст, който беше по -скоро факир при мен.

Храна: 8 яйца, 55 гр. масло, 33 гр. сланина, 7 гр кокосово масло в кафето (1 ч.л) и по малко сметана 30 % в кафето. Това е за деня, сумарно. Калориите са около 1400.

Резултат:
- само за втория ден свалени 500 гр.
- за двата дни общо - свалени 1,400 кг

Измерих и сантиметри и имам по 1 см намаление в корем, талия, дупе и бедро. В бедрата дори го видях сутринта намалението, много се вижда  Shocked

Преминах и най-ниската граница в кг. която съм постигала досега, откакто спортувам, което за мен е огромно постижение. Като цяло съм страшно доволна от фаста, не очаквах такъв резултат, честно казано. Ясно е, че това е източена вода, но линиите доста се прибират и си заслужава да се направи за няколко дни. Друг е въпроса доколко са трайни тези резултати, а и предвид празниците, които идват е ясно, че няма да бъдат запазени, но е приятно да видиш резултат в следствие на положените усилия.

При вас как е момичета?

Днес прекъсвам, че голямата ми дъщеря е рожденничка, да ми е жива и здрава! Става на 11 години  Crazy Боже, кога минаха  Whistling

# 22
И сестра ми е рожденичка днес Simple Smile Да ти е живо и здраво момичето, Вив, и много да ви радва!

# 23
  • София
Еха, Шоки, колко хубаво съвпадение!  Hug
Да ти е жива и здрава и на теб сестричката   bouquet

# 24
Запланувах и аз еднодневен фаст на маскарпоне и 2-3 яйца. Да видим дали ще издържа и дали ще поизточа малко от задържаната вода. Защото видимо задържам вода - подпухнали са ми очите, пръстите на ръцете и около глезените. От сутринта се образовам по темата с подпухването, че не мога да се гледам. Толкова уморен и състарен вид придава тая пущина.

# 25
Шоки, мерси за темата
Неусетно се изписват вече

Вив и Шоко, честити рожденички
Аз продължавам и днес
След малко ще кача в албума отчета за вчера

Красииии, Красииии, много си зле с четенето
Яж си тортите и не се пречкай, моля
Темата не е за теб и за проблемното ти четене с разбиране, не го ли проумя досега?
Свободна си да влагаш колкото си искаш  химия в тортите си, дано клиентите ти са доволни от това

# 26
  • SA
Добро утро! Аз сьщо си продьлжавам с фастенето.
Вчера бях на:
- 4 варени яйца
- половин авокадо
- 2 ч.л. кокосово масло с 2 кафета
- 2 купички пача
- 2 литра чай ройбос

Кьм 1100 ккал изчислявам общо.
Не искам още да се меря, но днес от любопитство измерих 2 обиколки и имам намаление с по 1-2 см, като на бедрото резултата е и видим за мен. ( там пьрво започвам да трупам - явно че преобладава водата , но резултатьт не е особено естетичен  Embarassed).

Вчера на моменти изпитвах лек глад, но не може да се сравни с този, който се изпитва в пьрвите дни на плодовите гладувания. Иначе се чувствам добре, не сьм отпаднала, не ми е прилошавало. Вчера цял ден валя и не излизах, но днес времето е чудно и ще потичам по моя си маршрут ( повече ходя по него, с 5-6 интервални спринта).
Вивче, да ти е жива и здрава дьщеричката! Много щастие и безгрижно детство й желая!
И аз сьм доволна от фаста засега и ти благодаря, че ни организира!  Hug На мен са ми важни някои наблюдения и поуки от него ( е и резултатьт ме радва, разбира се!).
Дани,  Hug , мислех, че си се отказала от режима!  
Шоки, честито и на твоята сестричка!   bouquet

# 27
  • София
О, преместили сте се, а аз ви търсех.
Шоки, страхотно оформление  Hug

Да си кажа - той фастът бил много блага работа, дори спрях да мия тигана и само мимиходим чуквам яйцето/та в него  Mr. Green
Сега, не искам да бия толкова рано барабана, но към днешна дата съм с:
        Ханш: - 0.5
        Бюст:  0  (ура!)
        Килограми: - 1.2 (може би вода, те не са ми важни, но
        Талия: - 3 (ТРИ!)
Не съм гладна, не се чувствам отпаднала, с 00 - никакви проблеми, така че продължавам тихичко по схемата - пет яйца дневно. След това директно влизам в агнешки факир  Mr. Green

Краси, стига с тия супермаркети. В такова нещо не съм влизала поне от две години.

# 28
Моите изводи до тук от фаста са, че ми е трудно без зеленчук, нахранена съм, но някак си не се чувствам така, както ако имах и купичка зелен фасул примерно към обяда
Иначе прилича на протеиновите дюкански дни, но без онова безумно и постоянно чувство за глад, както и без коремните проблеми заради триците и многото протеин, все пак мазнините си знаят работата

Имам една пушена малка рибка и се чудя дали да я хапна, с ужасно много дребни кости е и самото ядене ще е повече чоплене

ето от вчера, малко повече разнообразие има този път:
http://lappland.snimka.bg/experiment/fat-fast-test.813788.32993286

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 11:13 от Анонимен

# 29
  • София
Камчеkiss  много ти благодаря за милите думи!  Embarassed

Страшно ми е интересно да чета резултатите от фаста и при вас, най-вече в см. какво става.
Камче, ето и при теб в бедрата намалението е видимо  Crazy Аз сутринта като си обух дънките, да водя децата и веднага забелязах разликата, още преди да съм се премерила. Даже е малко повече от 1 см, ако трябва да съм честна. Но аз качвам първо на корем по принцип, не там.

Асос, жесток ти е резултата!!! То при теб кг са голяма голяма част вода според мен, няма как да си качила мазнини чак толкова, колкото бременност на класическо хранене. Браво, ех че се радвам!  Hug Спомням си и моите зорове с отслабването след второто дете, от родилния дом почнаха  hahaha Ама имах за сваляне 9 кг мазнина  Blush

Уаспи, при теб как върви в сантиметрово отношение?  Heart Eyes

А Краса я оставете. Нека си мисли, ако ще, че пазаруваме директно от Фармахим.  Joy
Вие нали си знаете какво слагате в устите.  Wink Няма нужда да я отразяваме, тя си е вечната опозиция.

Общи условия

Активация на акаунт