НВ-ВМХ, част 77

• 39 871
  • 720
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Е, Юлинда, тук се споменаха токсини и се включи на Краси детектора. Ти какво очакваше Simple Smile

# 481
  • Пловдив
Асос, мда - едно си баба знае, едно си бае.... Wink

# 482
  • София
Оф, Красоооо, Тая статия на Инес я четохме оня ден, мерси, че ми я припомни  Heart Eyes
Не се притеснявай за нас, ние не ядем неща в шарени опаковки, които баба ни не може да произнесе, споко!

# 483
В крайна сметка, има много жени, които отслабват от само себе си докато кърмят, така че едва ли ще се случи нещо екстремно. По-притеснително е, че на момичето му е причерняло. Докато кърми може би е добре да хапва и плодове по-либерално. Нещо като палео, а не ВМ НВХ. 

А за месотоконсумирам го и аз. Днес заредих хладилника с агнешки котлети. Май ще вечерям от тях.

А черният дроб не може да изчисти всичко, то е ясно. Особено пък разни новосъздадени субстанции.

# 484
Здравейте.
Да се представя.На 36 години съм и съм с доста сериозно затлъстяване, което се появи след третото ми раждане.102 кг.  EmbarassedОказа се, че съм с тироидит на хашимото, имам завишаване на холестерола 6,1 а на триглицеридите 1,28, което е често срещано явление при хашимото, защото е нарушена обмяната на веществата.Естествено имам и нарушения в МЦ.Започна да ми идва по 3 пъти на месец.В момента съм на еутирокс 100 микрограма, но се очаква да вдигнем дозата още, но това ще проличи при следващото изследване.Та така оказах се с една камара заболявания, а не съм чак толко вастара  WinkЗапочнах да се интересувам и да чета, кое е добре и кое не за мен и така попаднах на вас.От миналата седмица  преминавам плавно към този режим на хранене.За сега съм решила да хапвам по малко плодове и на обяд ям сандвич от 2 пълнозърнести филии, които в последствие планирам да махна, но на този етап не смея, защото се познавам и ако направя прекалено рязка промяната няма да издържа.Чета ви и имам още много да се уча и сигурно ще имам въпроси.И ето и първият  Mr. Green Какво омега можете да ми препоръчате, която мога ди си купя от аптечните вериги?
За изминалата седмица имам резултат от 1,6 кг.То е ясно,че е вода а не мазнини, но все от някъде трябва да се започне  Laughing

# 485
Лазарина, добре дошла...

Но - плодовете и двете филии хляб нямат нищо общо с режима Rolling Eyes

Какво друго хапваш?

# 486
Краси и hjkl;,защо не се погрижите малко за дюкянките
минете там и им разкажете това ,което ни постоянно повтаряте
все пак месоядните са те,ние сме мазноядни Mr. Green
НА НОВИТЕ ДЕВОЙКИ  bouquetдобре дошли
не е трудно Wink и аз отначалото правех крачка напред,две назад Embarassed
но това с хляба  не ми харесва
картоф е май по-добре и ,естествено,не всеки ден Wink
и за най-малката положителна промяна, тялото се отблагодарява Peace
от няколко дни ми казват била съм много отслабнала,а аз съм на тези килограми от 5 месеца ooooh!

# 487
Лазарина, добре дошла...

Но - плодовете и двете филии хляб нямат нищо общо с режима Rolling Eyes

Какво друго хапваш?
Месо, риба, яйца, чисто масло, кисело мляко, сирене, кашкавал, маслини, зеленчуци.....Месото, млякото и яйцата са домашни.Готвя с пача мас домашно приготвена а салатите подправям със зехтин.Имаме си малка ферма, а плодовете и 2 филийки хляб съм си ги оставила за душевен комфорт   Wink Защото се познавам и няма да успея от раз да променя всичко.Имам много да променям в хранителните си навици и стъпка по стъпка ще ги променям.Благодаря за корекцията иначе   Hug

# 488
  • Пловдив
Lazarina D, добре дошла! HugАко в останалото си хранене си стриктна, спокойно можеш да си караш с 70-80 гр В на ден, в които да влизат и 2-те филии. Но така е вероятно да отслабваш по-бавно! Това, разбира се, при положение, че нямаш проблем с хляба (тоест че можеш да се спреш само с тези 2 филийки и че те не ти отварят апетит за още хляб или друга храна). Щом преценяваш, че твоят начин е плавно превключване, действай така.  Hug Само че бъди бдителна, понеже понякога се получава така, че човек си казва: "а, само 2 филии; а какво ще стане и по малко от еди-какво си, след като 2 филии не пречат" и така неусетно се излиза от режима....Което забавя постигането на желаните резултати и адаптирането на организма.
Успех и от сърце ти желая скоро да се похвалиш най-вече с подобрение в цялостното си здравословно състояние! Hug
tania6 , и аз напоследък се изправям пред тази загадка...Все си седя на едни и същи кг от 6 месеца, даже тези дни се чувствам подута, а ме питат как съм отслабнала... Crazy Не, че има лошо де... Sunglasses

# 489
  • SA
Lazarina D, добре дошла и от мен!
Звучи много добре храната ти, още повече пьк щом е домашна.  Heart Eyes
Ти най-добре се познаваш и щом смяташ, че е по-добре постепенно да отстраняваш неподходящите храни, значи вероятно това е твоя начин. Зная, че за някои хора е трудно от днес за утре да променят храненето си на 180 градуса.
За рибено масло, аз последно преди 2 години си купувах ето от това от аптеките в БГ :
http://apteka.framar.bg/30016529/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0- … D0%B5%D0%BA%D1%81

# 490
Благодаря ви много.Сега чета ли чета......Има толкова много полезна информация във форума.Истината е, че представите ми за пълноценно хранене се променят на 180 градуса.Като се замисля с моите кг. нищо чудно и да съм с ИР  Rolling Eyes Иначе съм с широк ханш и плосък корем.Трупам предимно на бедра и дупе.
yulinga, аз умишлено минах на пълнозърнест хляб, защото с белия 4 филии на ядене не ми мърдат  EmbarassedТази седмица си дадох сметка колко съм била зависима към тесто и сладко.Правя прехода по бавно, защото децата са ми малки и до скоро си бях в къщи и сега градина, връщане на работа, включване на спорт, промяна в хранителните навици и много станаха новостите.Днес заколихме яре и сега отивам да прибирам и разпределям месото.Смляхме си кайма, отделихме за пастърма и ребра за печене.

# 491
Аз пък търся Омега и рибено масло за деца, което да се намира по аптеките в България в течна форма. Някой да има препоръки?

# 492
Здравейте и от мен,
След първите няколко дни отбелязвам и първите трудности, за които ми се ще помоля за съвет.  Опитвам се постепенно да намаля протеините и въглехидратите и да завиша мазнините, но ми е много гладно. Явно все още не успявам да уцеля баланса. Това е примерно дневно меню, нямам големи различия през различните дни. Часовете на храненията зависят от работата ми и просто няма начин да ги променям.
Закусвам много обилно (около 7 часа) - палачинка, приготвена от 1 яйце, малко прясно мляко, 1 лъжица овесени трици, запечена върху тефлонов тиган, обилно намазан с масло. Палачинката я пълня с натрошено сирене, и освен нея ям едно кисело мляко с малко ленено семе и пия две кафета с мляко.
Около 11 часа - втора закуска от още една абсолютно идентична на първата палачинка със сирене.
Обядвам късно - към 14,30 часа - например последно готвих задушени в масло пилешки бутчета с тиквички със заливка като за мусака - от яйце и кисело мляко и към порцията един домат с малко зехтин.
Вечерята е около 19-20 часа и общо взето повтаря обяда.
През деня обикновено  пия и доста течности - днес например си бях запарила около литър зелен чай на работа и си го изпих почти целия там, а след това и у дома пих доста вода.
Проблемът ми е, че много бързо след като обядвам, започвам да огладнявам сериозно. Така, като гледам всичкото това количество храна написано, си мисля, че просто не е възможно човек да наобикаля хладилника целия следобяд, след като я е погълнал, но това е факт. Явно нещо не мога да уцеля в съотношението на мазнини-протеини-въглехидрати и се надявам да помогнете.

# 493
Аз вече и от една ябълка задържам вода  Tired

# 494
  • София
Аз вече и от една ябълка задържам вода  Tired
по-назад Шоки беше постнала това :
Цитат
защо е по-трудно да се върнем след време към НВ-ВМХ, след като в миналото сме се хранили така, но после сме се отклонили за по-дълъг период (години). Например, с възрастта всички системи в организма започват да работят по-малко ефективно, освен това тялото е все по-склонно да се съпротивлява на отслабването, дори при НВ-ВМХ, а и с напредването на възрастта се задълбочават инсулиновата и лептиновата резистентност, а при жените хормоналните промени също си казват думата. Затова ако преди години сме имали голям успех с НВ-ВМХ, но после сме спрели да се храним така и с времето сме си върнали част от теглото или дори всичко свалено, и пак решим да се върнем към НВ-ВМХ, има голяма вероятност втория път да ни е значително по-трудно.

И още нещо интересно: ако човек кара примерно седмица стриктно на НВ-ВМХ, а после за няколко дни се отклони, после пак стане стриктен за известно време, после пак се отклони за няколко дни, с времето тялото ще се съпротивлява все повече и повече и ще бъде нужно все повече време, за да мине в режим на изгаряне на мазнини. Така че и многото отклонения също не са препоръчителни.
За мен важи на 100% и мисля, че всяко отклонение супер много се усеща в сравнение с ефекта му преди започването на режима  ooooh! Та аз преди години ядях по 2 шоколада и свалях (не се хваля  Embarassed), а сега от 2 реда  Sick

Общи условия

Активация на акаунт