НВ-ВМХ, част 77

• 39 702
  • 720
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ви, момичета!
 Hug

Май има изгледи за промяна скоро и при мен, стискайте палци тези дни

Грийн, частните лаборатории са към здравна каса само ако си с направление
Иначе си назначаваш сам изследвания, каквито искаш, плащаш си, после може даже по интернет да си вземеш резултатите на места
Това че не си здравноосигурена в БГ няма значение щом плащаш

Дано тази система остане така, че поне е някакъв вариант
Аз редовно я ползвам лятото за ЩЗ, правя пълни изследвания
А тук с клизма ми пускат ТСХ и нищо повече, за ехо мога само да мечтая
Не знам как е в Канада, но тук няма шанс да отида в лаборатория и да си пусна изследванията, които аз иска
Има само една, пращаш по пощата урина и кръв от пръста
Но за тях често писаха в пресата, че не са верни и лъжат доста
А цените им за един тест са 150 евро и нагоре

# 706
  • София
greendream, добре че се появи  Simple Smile Heart Eyes
Като те видях си помислих, че бих могла да те питам, че ги разбираш тия работи. Заговорихме се в темата за тренировките за стопяване на мускул на бедрата с монотонно, маратонско тичане. Аз лично мисля, че имам лека нужда от стопяване на мускул на бедрата, защото имам чувството, че доста бързо ми се образува там (само там  Rolling Eyes) Има и други момичета, които имат нужда от същото. Какви съвети би могла да ни дадеш по този въпрос?

Да благодаря на момичетата, които ми обясниха за киселинността на урината  Hug

# 707
Шоки, мерси за инфото, много интересно за този уред
Сайта на Андреас го гледах вчера, както и всеки ден, но явно след това е пуснал тези интересни статии

Имам една приятелка
С доста автоимунни проблеми и май грешно диагностицирана, залитнала доста в момента по хомеопатия, но без резултат
Опитвам се да я приобщя или поне убедя да даде шанс на режима за няколко месеца
Сега имам да пиша менюта, но без някои режимни храни, за които си е втълпила че и влияят зле (според Вега тест)
Малко съм песимист, защото на няколко мои реплики се отговаря, че това или онова е невъзможно поради еди си каква причина
Но ще пробвам, пък решението си е нейно
Кофти е и че не иска да чете книгите уж поради липса на време
А когато човек не е информиран, трудно се решава на промяна, или поне аз така смятам

# 708
Arctic_Black смени "специалиста"  Peace Как отгатна за анемията ?

Имам нужда от помощ Praynig  Реших да си направя изследвания в България /в края на този месец ще си ходя за 2 седмици/ и си спомних за клиника Рамус, която Merelenda препоръча за витамин Д изследвания. И се чудя, аз като не плащаща здравни осигуровки в България дали мога да използвам тази частна клиника за изследвания ? Вярно, че тъпо звучи - осигуровки/частна, но все пак да ви попитам. Имам нужда от помощ, за да знам какви изследвания да поискам. В общи линии ясно за холестерола - общ, LDL, HDL и триглицериди. Искам и хормони да изследвам: например тестостерон и нещо, което е свързано с щитовидната жлеза, защото имам няколко роднини и от двете страни с подобни проблеми, а и тук, в Канада, лекарите казват, че идващите от Източна Европа 75 % са с проблем на щитовидната жлеза. Може би нивата на витамин Д ... Какво бихте препоръчали да си изследвам /аз съм си здрава, не боледувам от години/ ? Та тъй като не съм много веща в изследванията и терминологията, как да формулирам искането си  Crazy Благодаря предварително   Hug

И също, как функционира тази клиника ? Трябва ли предварително да си взема час или може и на място сутринта ? На гладно ? 
Кам ти е казала какво може да изследваш. Не се записват часове, отиваш на място сутринта в лабораторията гладна и жадна (ако не можеш без течности, може да пиеш вода).
Ако приемаш някакви лекарства - независимо какви, не ги пий преди вземането на кръв.
Ако си решила да се изследваш в лаборатория Рамус погледни им пакетите изследвания в сайта. Така ще ти излезе по-евтино, отколкото да изследваш примерно 1-2 неща в дадена насока.
Цени: http://ramuslab.com/3/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8.%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%83%D1%81/
ТСХ и ФТ4 са по 12,50 лв. Ако се пуснат и двете е общо 21,50. Ако се изследва и ФТ3 с тях е 25,90 лв.
ТАТ и МАТ са 25,50. В други лаборатории само едното е около 18 лв. Най-евтино съм изследвала двете за 29 лв.
А на пакетна цена за щитовидната жлеза в същата лаборатория тук: http://ramuslab.com/4/ramus.%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0 … 1%80%D0%B8%D1%8F/
ТСХ, ФТ4, МАТ и ТАТ ще ти излязат 44 лв. (Ако пуснеш пакета не ти е нужен ФТ3)

Има пакет на:
Хематологични тестове при инфекциозни заболявания
http://ramuslab.com/4/ramus.%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0 … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Пълна кръвна картина
СУЕ
Микроскопско ДКК
С - реактивен протеин

За 15 лв всичко.
Разгледай и другите пакети и прецени какво ще изследваш.  Simple Smile

# 709
Добро утро
Идвам да кажа при мен как мина фаста ( всъщност не съм сигурна дали може да се отчете точно като фаст, защото съотношението ми М/П/В Е 88/10/2  newsm78 - може би е факирстване) ; 1200 к.
Резултати:
 - 2кг ;
 - 2 см на талия, ханш, бедра и над коленете ;
 - бюст - без промяна ( всъщност при него в последния месец и половина имам 2 см увеличение  Crazy)
 Цикълът ще ми идва, така че може и да съм задържала някаква вода, но нямам такова усещане.
 Видимо си виждам разлика по тялото - в горната част е по осезаема, но аз там свалям първо.

До края на седмицата ще съм на факирстване. Чувствам се много добре.

Лек и приятен последен почивен ден на всички Simple Smile

PS: Много ми е приятно да чета разни медицински статии, когато коментирате. Благодаря   bouquet

# 710
  • SA
Вивче, kiss , ти с това бедро от 46 см какво ли имаш за стопяване?
Лилава_коса, дааа, фаст си е твоето. За колко дни са тези резултати?
Горе-долу като гледам при почти всички, които минаха фаста за 5 дни, резултатите са сходни.
А това апаратче за мерене на кетони в издишвания вьздух - сигурно е по-евтино тестването с него, дано скоро го пуснат по-масово по аптеките. Преди време пак в сайта на Андреас имаше снимка на Джими Мур с него.
Ох, ще умра от смях. Мьжьт ми току що ми праща линк да чета - защо искал да става веган:
http://www.blitz.bg/news/article/265825

# 711
Кам, за 4 дни са тези резултати.
Ехх, Вив, и аз искам такова бедро  Laughing Докато не го постигна, ще си факирствам.

Страничен ефект от фаста при мен е контролът върху апетита. Разбрах, че не е нужно да си напълня стомаха, за да усетя, че съм сита. Аз с това имах лек проблем и леко емоционално хранене също, така че сега тези 4 дни успях да постигна някакъв контрол и много ме радва.

Редактирам си поста, че се сетих нещо: винаги съм била с кръвно 90/60 , но преди да мина към нашия режим много често ми се маеше главата или ми причерняваше, но за последната година и половина такова нещо ми се е случило един единствен път - при последното леко земетресение, та го отдавам на това :Д .

# 712
  • UK
 Минавам да кажа, че още съм жива и мърдам. Аман от депресии, ама и аз съм в този порочен кръг. Писна ми вече, искам да съм щастлива  Joy

Вив при мен тичането имаше обратния ефект. Може би има значение дали тичаш на равно или по хълмове, не знам.
Лилава коса на какво го караш този фаст? Сланина? Яйца? Сподели, моля те  Heart Eyes

# 713
Като те видях си помислих, че бих могла да те питам, че ги разбираш тия работи. Заговорихме се в темата за тренировките за стопяване на мускул на бедрата с монотонно, маратонско тичане. Аз лично мисля, че имам лека нужда от стопяване на мускул на бедрата, защото имам чувството, че доста бързо ми се образува там (само там  Rolling Eyes) Има и други момичета, които имат нужда от същото. Какви съвети би могла да ни дадеш по този въпрос?

Вивче, за пръв път чувам, чес е стопява мускул с маратонско бягане  Laughing Сега ще ходя да видя в другата тема. Мускулът се топи, когато тялото няма други хранителни вещества.

# 714

Вивче, за пръв път чувам, чес е стопява мускул с маратонско бягане  Laughing Сега ще ходя да видя в другата тема. Мускулът се топи, когато тялото няма други хранителни вещества.
Вчера някъде четох, че монотонно кардио за повече от 3/40 мин започва да яде мускулите. Ще се опитам да го намеря сега.

# 715
  • SA
Цитат
Вчера някъде четох, че монотонно кардио за повече от 3/40 мин започва да яде мускулите.

Има някаква логика в това сякаш. По принцип бегачите на дьлги разстояния не са от най-мускулестите атлети.  newsm78

# 716
greendream, добре че се появи  Simple Smile Heart Eyes
Като те видях си помислих, че бих могла да те питам, че ги разбираш тия работи. Заговорихме се в темата за тренировките за стопяване на мускул на бедрата с монотонно, маратонско тичане. Аз лично мисля, че имам лека нужда от стопяване на мускул на бедрата, защото имам чувството, че доста бързо ми се образува там (само там  Rolling Eyes) Има и други момичета, които имат нужда от същото. Какви съвети би могла да ни дадеш по този въпрос?

Вивче, за пръв път чувам, чес е стопява мускул с маратонско бягане  Laughing Сега ще ходя да видя в другата тема. Мускулът се топи, когато тялото няма други хранителни вещества.
Вчера някъде четох, че монотонно кардио за повече от 3/40 мин започва да яде мускулите. Ще се опитам да го намеря сега.

Ами то зависи, колко често го правиш това кардио, тренираш ли преди това друго или само бягане за деня, както и от какви запаси черпи енергия организмът. Аз преди и след тренировка приемам верижно разклонени аминокиселини, които се водят, че пазят мускулите  Peace

Професионалните маратонци са друга бира  Wink При тях много често се получава исхемиране на сърцето, защото 42 км. за два часа и малко са си огромно натоварване, което не всеки може да понесе.

Ето нещо, което мен лично ме трогна или защо бягащите хора са толкова готини
http://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2014/04/21/run … he-end/?tid=sm_fb

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 12:59 от Like_Smoke

# 717
Обяснението беше, че след това време тялото става катаболно (?!? как е прилагателното на катаболизъм) и започва да използва мускулите за храна, а не реално изядената или пък мастните депа. Не знам и дали това обяснение е правилно.

# 718
Svidni4ka, храната за деня ми беше  по 2 с.л кокосово масло, 5 яйца, 3 с.л. зехтин, 20-ина грама кашкавал, 2-3 малки сметанки за кафе и в 3 от 4-те дни изяждах по 1 шок. трюфел - от него ми идват въглехидратите и затова не бях сигурна дали се води фаст моето. Хмм... 1.5л вода и 2-3 чаши вода от копривена супа  Laughing Знам, че звучи странно, но ми идваше много добре. Обикновено яйцата го правех на пастет и със зехтина вътре и малко подправки ставаше много хубаво. Слагах си го в бурканче и като ми се приядеше хапвах по 2-3 лъжици.
 Не съм била много стриктна, повечето от момичетата, които правиха фаст преди, мисля че са били по-стриктни. Доволна съм от резултата, защото бях в плато от няколко месеца и не мърдах от пустите 55кг, а определено си имам мазни по бедра и задни части.  ooooh! Преди години съм правила разни ограничения на калории и храна за по седмица и не съм имала ефект, освен че ходех като в мъгла.

# 719
Аз съм си тука, само нямам време да пиша напоследък  Crossing Arms

Благодаря камелот  Heart Eyes, шоки  Heart Eyes, уаспи  Heart Eyes, Merelenda  Heart Eyes

Ще помисля много сериозно какво искам да си изследвам. Все пак си е стрес за организма прелитането на океана и срещата с близките. Ако взема да изследвам тестостерон и кортизол, едва ли ще ми даде нормалните ми нива  Rolling Eyes Ще разгледам днес подробно пакетите им и ще ви питам пак  Hug

Вивиан, аз пък един специалист  Crazy Вярно, че имам спортен бекграунд и че хвърча с колелото по 50 км на ден, ама само от четене мога да ти кажа какво знам. В резюме, загуба на мускулна маса, както и качване на същата, става на маса  Joy Такава е поговорката. Ако искаш да губиш мускулна маса, не можеш да кажеш на тялото си точно къде да я губи. Трябва да си в отрицателен калориен баланс и да намалиш белтъчините. Гледай да не е драстично. 10 % от общия калориен прием за деня по-малко, същото и за белтъчините. Това са много прецизни стойности, изисква мерене както на храната, така и кг-те ти. Правилно е, след тренировка, кардио по-добре, да не се приема белтъчна храна. Така ще се гори мускул.

Преди цялата тази операция се увери, че наистина имаш да смъкваш мускул от бедрата, а не е мазнина, защото тя също е твърда там и показва естрогенова доминация. Изобщо жените, които са пълни или имат по-изразени бедра са с по-нисък тестостерон - доказано. Увеличиш ли тестостерона ще топиш мазнини на бедрата.

Трябва да изхвърчам, до скоро  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт