Истината ви приказвам! - куриози и безумия от учебници и подобни

• 32 255
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • София
на-пън - затворена последна неударена с ъ

Охо, кандидати за депутати или президент? Wink

# 196
  • Пловдив
Току що разбрах, че Свети Георги е благороден и безкористен, защото в легендата Свети Георги и ламята той спасява царската щерка от ламята без да се жени от нея. Също така Свети Георги и змеят са опозиционна двойка.
От къде черпиш такава светла мъдрост?

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Току що разбрах, че Свети Георги е благороден и безкористен, защото в легендата Свети Георги и ламята той спасява царската щерка от ламята без да се жени от нея. Също така Свети Георги и змеят са опозиционна двойка.

падна ми мандибулЪТ Simple Smile - ето ви пример за крайна затворена сричка с Ъ.

очаквам след царската дъщеря да се появят и ябълките, сорт Златна превъзходна, връхтЪ в родното земеделие Hug

# 198

Помагало по БЕЛ. Към всеки урок по литература има такива мъдрости в изобилие и за домашно им дават да пишат по тях. Това е помагалото.

# 199
  • София

Опозиционна двойка?! Горкичките дечица! Banghead smile3511 bash

# 200
  • София
 Joy тази картинка на корицата... викам си, тези сега и филмовите сценарии на Зевс и не-помня-как-се-казваше ли правят на помагало И какви са тези пера, дето ги държи Зевс? Или е Прометей? Да, ама не причила на огън! newsm78

# 201
  • Пловдив

Помагало по БЕЛ. Към всеки урок по литература има такива мъдрости в изобилие и за домашно им дават да пишат по тях. Това е помагалото.

Това го запомних да не си го купувам.

# 202
  • София

Това го запомних да не си го купувам.

Прилича ми на всичко друго, но не на помагало по Български език!!!  #Crazy #Crazy

# 203
Да не мислиш, че съм го купила по желание? Задължително помагало и по него се учи. Ние като си легне детето се забавляваме с него.

# 204
  • Пловдив
Дай насам още мъдрост и разпръсни мрака в невежите ни души.

# 205
  • София
Да не мислиш, че съм го купила по желание? Задължително помагало и по него се учи. Ние като си легне детето се забавляваме с него.

Това е ясно. Налагат се учебници, с които училищата работят и учителите получават някои безплатни копия. Проблем е, че помагалата се приемат от комисии и рецензенти в МОМН, които нямат много възможност за лично мнение. Може да не е 100% валидно, но инфото ми е от много вътрешен човек.

# 206
Ще го хвана утре и ще извадя още бисери, че вече е в чантата, приготвено за утре.
То е съобразено с уроците в учебника по литература на Просвета. И днес примерно, под урока в учебника има задачка да изброят качествата, които Свети Георги проявява според легендата, учителката добавила да се аргументират, като напомнила да си четат помагалото. В помагалото обаче ум да ти зайде. И за яйченцата там имаше страшни бисери.

# 207
  • Пловдив
Ще го хвана утре и ще извадя още бисери, че вече е в чантата, приготвено за утре.
То е съобразено с уроците в учебника по литература на Просвета. И днес примерно, под урока в учебника има задачка да изброят качествата, които Свети Георги проявява според легендата, учителката добавила да се аргументират, като напомнила да си четат помагалото. В помагалото обаче ум да ти зайде. И за яйченцата там имаше страшни бисери.
ooooh!

# 208
Проблем е, че помагалата се приемат от комисии и рецензенти в МОМН, които нямат много възможност за лично мнение. Може да не е 100% валидно, но инфото ми е от много вътрешен човек.

Защо ли, защо ли?  Mr. Green

# 209
на-пън - затворена последна неударена с ъ

Охо, кандидати за депутати или президент? Wink

Ти ми обърка понятията! Според правилото не трябва ли да е напАн? Или се казва "напни"?

Общи условия

Активация на акаунт