ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 467
  • 790
  •   1
Отговори
# 30
Привет  bouquet
Вчера се завърнахме и ние. Изкарахме страхотно Heart Eyes Видяхме лалетата(в Емигрян вече попрецъфтяли). Посетихме и Долмабахче, Топкапъ и Миниятюрк, които не бяхме успяли при предишното ходене. Времето беше страхотно, слънце и къси ръкави Laughing Останалото време прекарахме в чудесни разходки.
За тези които сами посещават обектите, мисля че е важно да се ходи рано при отварянето, за да се избегне чакането по опашките и бутането с организираните групи Peace В неделя ходихме до Емигрян, с автобус, хванахме невероятно задръстване ooooh! Пътувахме 1.5 часа и на отиване и още толкова на връщане. В парка беше пренаселено, явно е известно място за релакс и пикник през почивните дни. Но определено си заслужаваше пътуването до там. Голяма красота Heart Eyes

По препоръки на приятели, попаднахме в едно заведение на Египедския базар. Най-хубавото кюнефе, което съм яла. Кухнята страхотна, цените ниски, а кюнефето божествено...
Снимки довечера. С една дума страхотно изживяване и абсолютно нетърпение за следващото ни посещение Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Единствено не се оправихме с купуването на тази карта за магистралата ooooh! На отиване така и не успяхме. Никой не говори англ. и не успяха да ни обяснят. На връщане си купихме от вторият(последен) пункт. Пак не гаворят англ. Човека знаеше само "бул", каквото и да значи това. Продаде ни един стикер за стъклото, 35ТЛ.

Детето не са го таксували до сега никъде(на почти 6 е) - нито в обектите, нито в транспорта Peace Обикновено минава под врътките или през страничният вход за колички.

# 31
  • Варна
Добре завърнали се, amarinova!

Хайде сега, като вкарваш такива съблазнителни  Mr. Green обяснения за кюнефе, да обясниш точно, ако ще и с координати, къде е това заведение на Египетския. От 6 месеца събирам сили за този десерт, казвай бързо... Другите отзиви също предизвикват към посещение.

Това за детенцето.. възрастта му е такава, може да се провре, или пренесе. Ако е на 10-12 или повече, най-вероятно ще трябва да се таксува. Синът на Добруджанка навсякъде минава като голям човек.

... От 1 месец съм в Истанбул...

kasti71, надявам се, че поводът е хубав и можеш да се насладиш на този прекрасен град.
Всъщност... пожелавам ти там да се сбъднат мечтите ти! Hug

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 11:13 от beljata

# 32

Хайде сега, като вкарваш такива съблазнителни  Mr. Green обяснения за кюнефе, да обясниш точно, ако ще и с координати, къде е това заведение на Египетския. От 6 месеца събирам сили за този десерт, казвай бързо... Другите отзиви също предизвикват към посещение.

Като се прибера, непременно ще пусна координати и снимки от кюнефето Blush Толкова вкусно не го бях яла никъде ooooh! Всеки път на минаване покрай Еминьоню тичкахме до там за едно кюнефе ooooh!Когато се върнахме и третият ден, за втори път вече ни гледаха странно ooooh! Дядото го пече пред заведението, на дървени въглища и ни удостои с честта да ни покаже как точно се приготвя Blush

Ходихме и до Сюлеймание, големи баири са на горе. Джамията е страхотна. Точно пред предния вход има кафенца на покривите на сградите, от където се открива невероятно красива гледка. Явно не са много популярни, защото имаше главно местни младежи и беше много спокойно, а гледката определено си заслужава Peace

# 33

Като се прибера, непременно ще пусна координати и снимки от кюнефето Blush Толкова вкусно не го бях яла никъде ooooh! Всеки път на минаване покрай Еминьоню тичкахме до там за едно кюнефе ooooh!Когато се върнахме и третият ден, за втори път вече ни гледаха странно ooooh! Дядото го пече пред заведението, на дървени въглища и ни удостои с честта да ни покаже как точно се приготвя Blush

Ходихме и до Сюлеймание, големи баири са на горе. Джамията е страхотна. Точно пред предния вход има кафенца на покривите на сградите, от където се открива невероятно красива гледка. Явно не са много популярни, защото имаше главно местни младежи и беше много спокойно, а гледката определено си заслужава Peace

И аз да се подредя на опашката за координатите на кюнефето, моля amarinova   bouquet  bouquet

# 34
  • Sofia
за Sinara

2. На тура с корабче може ли да се слиза и качва на дадени спирки, както на Big Bus Tour?
Може!
http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Sights/Bosphorus/ … horus_cruise.html

4. С картата за музеите ползва ли се намаление в Цистерните и Долмабахче?
Не, не влизат! В края на предишната тема бях дала линк към сайта за картата.

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 17:07 от Tari Tasartir

# 35
beljata,много благодаря!

# 36
Здравейте момичета! Най-накрая дойде ред и на Истанбул, екскурзията, която очакваме от доста време. От 10-14 дни съм ви зачела, но да сте живи и здрави, много пишете, и огромен обем от информация изведнъж ми се стовари. Сега  се опитвам мислено с вас да правя турове и да посещавам най-интересните забележителности. Но едва ли при първото ходене ще успеем да видим и 1/10. Иска ми се да заведа сина ми на Vialand. Бихте ли ми помогнали, откъде да хвана автобус или каквото и да е превозно средство от градския транспорт. Предполагам, че хотелът ни ще бъде в Лалели. Търсих в Google, но нещо не ми се отдава, трудно се ориентирам.
Светли празници на всички!

# 37
  • Варна
за Sarina

2. На тура с корабче може ли да се слиза и качва на дадени спирки, както на Big Bus Tour?
Може!
http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Sights/Bosphorus/ … horus_cruise.html

Tari Tasartir, благодаря, ще се възползваме и ние. Дентур не ги споменаваме много, а те имат интересни маршрути, които не присъстват при другите компании.

# 38
  • у нас
Благодаря ви, момичета, за ценната информация.    bouquet Взеха да ми се избистрят нещата. Искам да видим много неща, ама то трябва и да си почиваме, не може цял ден да препускаме като коне.

# 39
Момичета майка ми ще ходи с две приятелки в Истанбул и ме пита има  за SkyRIDE – 4D  симулацията дали ще им е интересно . Знам , че е трудно да се каже  , какво точно би се харесало на даден човек , но все пак , кажете заслужава ли си . Те са на по 65- 70 год . и май много не им се чака по опашки , а разбрах че имало доста голяма такава за билети и си мислят да не би да се окаже , че чакането ни си заслужава . Кажете какво мислите , че трябва да и отговоря , а наистина нямам идея .Блгодаря на всеки , който се включи

Здравейте! Мисля че няма да ги пуснат за 4D - симулацията още на касата въпреки че беше написано на турски имаше ограничение за възрастта трябва да е под 65 години. Преди няколко теми Таня беше споменала същото.

# 40
Не мога да направя активен този сайт за  маршути http://www.buradanoraya.com/istanbul/en/index.htm#active-tab=page-map newsm78
А с Гугъл Мапс не мога да видя обществения транспорт newsm78

# 41
  • Варна
Момичета майка ми ще ходи с две приятелки в Истанбул и ме пита има  за SkyRIDE – 4D  симулацията дали ще им е интересно . Знам , че е трудно да се каже  , какво точно би се харесало на даден човек , но все пак , кажете заслужава ли си . Те са на по 65- 70 год . и май много не им се чака по опашки , а разбрах че имало доста голяма такава за билети и си мислят да не би да се окаже , че чакането ни си заслужава . Кажете какво мислите , че трябва да и отговоря , а наистина нямам идея .Блгодаря на всеки , който се включи

Здравейте! Мисля че няма да ги пуснат за 4D - симулацията още на касата въпреки че беше написано на турски имаше ограничение за възрастта трябва да е под 65 години. Преди няколко теми Таня беше споменала същото.

Те пък няма да си признават на колко години са, я... Да им докажат, че са над възрастовата граница... нали паспортите им са в хотела. Mr. Green

# 42
  • Варна
Здравейте!
От тази тема съм научила много.От 1 месец съм в Истанбул.Бих искала да споделя с вас верига от общински заведения за хранене:
http://tesislerimiz.ibb.gov.tr/Istinye.aspx
Кухнята е невероятна,обслужването перфектно,изключително чисто,цените ниски,съжалявам,че не снимах меню,но може би в сайта ги има.Храната е прясна,защото е много посещаемо и се чака за места.
Много от хората си честват някакви празници там.Атмосферата е страхотна.
Там ,където пише tesislermiz са изброени всички общини,където ги има.Ние посетихме AVCILAR,бяхме на гости там и е на брега на морето,а лалетата са невероятни.
Надявам се да съм била полезна с нещичко.

Касти, разгледах сайта. Цените наистина са добри, но дали не са само за местните ?  newsm78
Ти явно си ходила с някой от града, а ако отидат чужденци дали ще ги пуснат, нали се водят общински ?

# 43
  • София
Николия, страхотно офермена тема, както винаги Wink)) Поздравления.  bouquet Много сте бързи, кога изписахте 3 страници   Simple Smile

# 44
  • Варна
tedizonova, не споря с Вас, че за възрастни хора не е подходящо. Написах, в поста си, да се има предвид, че преживяването е интензивно.
Твърдя, обаче, че хора на 65 години не са толкова възрастни, а споменатите пътнички са малко над тази възраст. Не знаем на колко години е лелята на Таня, нито как изглеждат, и се чувстват, майката и придружителките на потребителката, задала въпроса.
Дадохме достатъчно информация, всеки си преценява. Възможно е и тях да не пуснат в киното, дори и да поискат, но да бъдем категорични - не можем. Всеки, който иска, може да опита да преживее това забавление.
Смятам, че това преживяване може да бъде предизвикателство за някои хора, дори на доста по-малка възраст, но за 90% от посетителите е нормално. При това е кратко.

Общи условия

Активация на акаунт