КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 6

• 125 665
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Пффф, никога повече точени кори "Тракийски". Опитах да правя баница с тях - ми, не става. След изпичането, остават неестествено бели, ронят се (направо се чупят) ужасно, на всичко отгоре и нагарчат.

# 556
Никога не съм имала проблем с тези кори,даже ги предпочитам пред Фамилия .
Обикновенно са по -пресни и финни.
 Зависи от рецептата ти . Суха ти е била баницата . Или корите са били стари за да нагарчат .
   Тези кори съм ги ползвала години наред и никога не съм имала провал с тях / на Фамилия и Белла съм попадала на стари партиди със сухи и ронещи се кори ,може и да е до късмет /.
Откакто открих обаче "Одрински " само тях ползвам , но те са по -дебели и за баклава например не са подходящи.
 В плюс на Одринските е и ,че съдържат само брашно ,сол и вода .
 Докато в другите марки списъка е дълъг с разни стабилизатори и подобрители и тям подобни.

# 557
Пффф, никога повече точени кори "Тракийски"
......и нагарчат.
Да, нещо ги "окъкаха" - години наред си купувах тях, ако парвя голяма баница...пак от тях, но 2 пакета  купувах. Но от около над година някъде спрях да ги купувам...придобиха много лек странен дъх и нагарчат, както казваш  Peace. 3 баници дъвкахме с тях докато се усетя, че е в тях проблема. До такава степен бях  свикнала с качеството им.

# 558
Ами преди състава им си беше само брашно ,вода и сол . Сега е доста "обогатен" - явно на това се дължи й вкуса им.
  Ако брашното с ,което се правят е някаква некачествена партида - старо / старото брашно нагарча / .

# 559
Не знам причината, но е факт, че последно купувах техни листи в края на 2013г... Малко преди Коледа беше си спомням. Ако за година и 3 месеца не са си оправили качеството..... не ще да е причината в брашното Thinking.

# 560
Пффф, никога повече точени кори "Тракийски"
......и нагарчат.
Да, нещо ги "окъкаха" - години наред си купувах тях, ако парвя голяма баница...пак от тях, но 2 пакета  купувах. Но от около над година някъде спрях да ги купувам...придобиха много лек странен дъх и нагарчат, както казваш  Peace. 3 баници дъвкахме с тях докато се усетя, че е в тях проблема. До такава степен бях  свикнала с качеството им.
Напълно подкрепям вашите мнения- "Тракийски кори"- вече няма да купя, един път се" обърках", имат странен мирис и вкус, нагарчат.

# 561
Последно купих "Фамилия" и си бяха добре - правих тиквеник и гюзлеми.
    bouquet Благодаря няма да купувам от тях тогава.
  Като цяло си оставам фен на Одрински  Laughing
  Днес варя една леща и се сетих за объжданата тук .
Тази беше изключително чиста /ами само люспички и много малък процент натрошени зърна / - почти нищо не хвърлих като я чистих.
  Не е по темата , но да я похваля 
Скрит текст:
-има страхотен вкус и се свари за изключително кратко време.
  Рядко готвя леща и има сортове ,които не ми харесва вкуса й . Като цяло не сме любители на това вариво.

# 562
Гювеч на Мериленд независимо от коя верига.Този път го купих от бг супермаркет.Преди години съм купувала същия от Триумф и не беше лош,но този път беше отврат. SickРазсмърдя се ужасно..и още вони в кухнята ми.Произведен е на 11.11.2014  и годен до май 2016г.Кой знае какви боклуци слагат.

# 563
  • Sunshine state
На мен всички гювечови смеси ми миришат на гадно/на боклук/,не знам защо.  Confused Рядко правя изобщо това ястие,но когато го правя си взимам отделно зеленчуците-буркан бамя,патладжан,картоф,морков и т.н. Така няма дъх на боклук.

# 564
Ами защото ,когато се прави гювеч -хубав ,домашен - зеленчуците трябва да се бланшират ,а доматеният сос леко заварен . Инак и домашно приготвен с необработени зеленчуци не е добър на вкус. Например зеленият боб трябва да се бланшира - инак сварен суров дава лош аромат .
  Замразени миксове зеленчуци също не ми харесват твърде .
Аз си замразявам отделно и после смесвам със доматен сос.  Свекърва ми си прави гювечи и си ги яде Grinning .

# 565
  • София
Сирене "Сердика" от витрината на К. - отврат  Sick

# 566
  • София
Шоколад "Своге".  Sick
Добре, че беше от най-малките. Преглътнах точно едно квадратче.  ooooh!
Или съм свикнала на друг вкус, или наистина е гаден.

# 567
Шоколад "Своге".  Sick
Добре, че беше от най-малките. Преглътнах точно едно квадратче.  ooooh!
Или съм свикнала на друг вкус, или наистина е гаден.
Наистина си е гаден.

# 568
Гаден, гаден... Не Баден, Баден... Жив марципан, от най гадния..

# 569
. Жив марципан, от най гадния..
Може би имаш предвид някогашния български, който няма нищо общо с истинския марципан произведен в Любек.

Общи условия

Активация на акаунт