КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 6

  • 124 895
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 47 154
що се отнася до козметика често е точно така. Различни хора, различна кожа/коса/поносимост и т.н. и буквално боклука за едни може да е разкош за други.

# 616
  • София
  • Мнения: 4 053
Да, така е. Даже неща които са ми подхождали преди 5 години, сега не се справят и обратно - козметика, която ми беше "тежка", сега ми е идеална  Peace

# 617
  • София
  • Мнения: 7 239
На мен серията с мавруда ми мирише доста силно и не ми допада. Бялото грозде повече ми харесва. (скоро не съм ги ползвала и не помня как точно се казваше  Simple Smile)

# 618
  • Варна
  • Мнения: 1 805
Специално за Билка, кремът им за ръце с розово масло има същия ефект, като гореописания - изобщо не овлажнява, кожата стои суха и изпъната...Това на моите ръце, разбира се.

# 619
  • Мнения: 769


 БИЛКА ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ГРОЗДЕ МАВРУД   - никога повече   Naughty  .
Изсушава кожата ти ли? Ако е така,за мен би бил идеален, понеже на мен дори и кремовете за мазна и комбинирана кожа ми действат омазняващо.

Не бих казала, че я изсушава. Не я хидратира и подхранва достатъчно и някакси кожата ми стои опъната, все едно съм си направила лифтинг.
 
Леле, аз от тая Билка стигнах до алергозан - така се обринах - точно преди Коледа...

# 620
  • Мнения: 980
Козунак на фирма 'КИС' - гр.Трявна.  Sick
Имам чувството, че беше замесен с нафта ... много странен дъх , нагарча като аналгин ... За първи път опитвам техен продукт и със сигурност няма да повторя.

# 621
  • Мнения: 10 638
Козунак на фирма 'КИС' - гр.Трявна.  Sick
Имам чувството, че беше замесен с нафта ... много странен дъх , нагарча като аналгин ... За първи път опитвам техен продукт и със сигурност няма да повторя.
Е, аз вече се отказах да купувам каквито и да било козунаци.
Във всички само брашното е истинско. Яйцата им са на яйчен прах, млякото - сухо, подсладителя - не го знаем кой точно е (горчивият вкус е  от него) и набухватели от рода на амонячна сода и др., освен традиционната мая за хляб. Консервантите пък са в огромно количество.
Чудя се,  защо го наричат козунак? Не би ли трябвало да има друго име, нещо като Великденска питка или нещо друго? newsm78

# 622
  • Мнения: 980
Знам, че всичко купешко е бъкано с разни боклуци, но не винаги на човек му се занимава да приготвя домашни козунаци, хлебчета и т.н.
Има един кръгъл козунак, не знам фирмата коя е, но е Асеновград-ски и е страхотен. Изобщо не е сух както повечето купешки козунаци. Винаги взимам от него, сега реших да опитам този, че изглеждаше много добре и съжалих ...   Sick  Изобщо родните сладкари много се излагат в последно време. Нещата, които преди обожавах сега са явно с изменени рецепти... а нови сладки/торти/бисквити и т.н. каквито и да си купя все удрям на камък.
Не знам аз ли съм станала прекалено капризна или наистина няма свестни сладкари. В Англия опитах за първи път чийз-кейк и толкова ми хареса. Видяхме, че и в Кауфланд предлагат чийзкейк,  Sick щях да повърна като го опитах. 
Преди години работех в едно заведение в Пловдив, където предлагаха страхотна торта 'Гараш'. Не знам дали това заведение работи още, но оттогава до ден днешен където и да съм си поръчала 'Гараш' съм оставала разочарована. На вид прилича, но на вкус - отврат.

# 623
  • Мнения: 10 638
Знам, че всичко купешко е бъкано с разни боклуци, но не винаги на човек му се занимава да приготвя домашни козунаци, хлебчета и т.н.
 

Права си. Не може всичко  сам да си приготвиш, но пък един козунак няма да ни отрови, стига да има вкус на такъв.
От няколко години, всеки, който съм опитала, ми е нагорчавал и съм усещала дъх на амонячна сода.
След празника дълго време има доста непродадени козунаци, които си изглеждат току що опечени.

# 624
  • Мнения: 327
То затова поне по-малкото зло е да купуваме козунаци от фурни, пак не са с най-качествените суровини вложени вътре, но поне със сигурност имат по-малко Е-та от тези, които са оаковани и седят меки по две седмици, а да не говорим за онези скъпи италиански козунаци в кутиите, дето са със срок на годност по един месец, хем скъпи, хем цялата Менделеева таблица в тях, онези от фурните изсъхват на другия ден. Peace

# 625
  • Мнения: 1 700
То затова поне по-малкото зло е да купуваме козунаци от фурни, пак не са с най-качествените суровини вложени вътре, но поне със сигурност имат по-малко Е-та от тези, които са оаковани и седят меки по две седмици, а да не говорим за онези скъпи италиански козунаци в кутиите, дето са със срок на годност по един месец, хем скъпи, хем цялата Менделеева таблица в тях, онези от фурните изсъхват на другия ден. Peace
аз също предпочитам да купувам козунак от фурна.досега най-вкусни от купешките съм взимала на Хасково и на Карнобат.пък тия италианските Паннетони ги внасят месец преди нашите празници и като искаш да си купиш малко преди да започнат той вече е изсъхнал,сух и свит.Хората в чужбина предварително обичат да се запасяват с нещата за празниците,докато ние българите изчакваме дори до последният момент,за да накупим нещата за празничната трапеза.кой заради това че чака до края да вземе заплатата кой за да бъде пресничко всичко и така.

# 626
  • Мнения: 10 638
Миналата година съседката ме почерпи с козунак от най-добрата фурна. Вкусен си беше, но до пълнежа, който беше локум. Та, този локум беше отвратителен - горчив и с дъх на някакъв химикал.
Отдавна не съм си купувала локум и нямам представа какъв е сегашният.
Изобщо не обвинявам фурната, която ги пече, защото и те едва ли знаят на какъв продукт ще попаднат.

# 627
  • Мнения: 4 560
Кисело мляко Баджанашко.
Прилича на оцветена вода и няма вкус на нищо.

# 628
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Ето пак фирма "Чех"...  Rolling Eyes В съдържанието му пише "мляко на прах" ... Тази фирма е отврат и всичките й продукти са долнопробни боклуци.
Сестра ми няколко години подред я викат в една пекарна в София, работеща само по Великден. Правят холандски козунаци с бадеми, сушени плодове и всякакви вкусотии. Холандец си е собственика. Скъпи са, но съставките са наистина на ниво и няма хън-мън- яйцата са си яйца, брашно и всичко. Няма никакви подобрители и тям подобни. Винаги носи по 2 козунака - направо да си оближеш пръстите. Съхраняваме ги в кърпи, иначе съхнат. Това е нормално за всички тестени изделия.  Peace

# 629
  • Пловдив
  • Мнения: 16 371
Почти всяко кисело мляко в съдържанието си има мляко на прах....
От половин година си взимаме мляко от Турция...тъжната истина е, че няма нищо общо с нашето...

Общи условия

Активация на акаунт