Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 843
  • 732
  •   1
Отговори
# 330

12 ти април е събота,но да речем някъде там е представен.Късничко е и може наистина да получиш плащане май месец.Но от фирмата все пак са направили жест,защото крайният срок за представяне на този болничен е 15 ти май.Защото си го дала във фирмата април месец.Все пак си проверявай с Пик кода и чакаш
За 45 дневния-средата/края на юни частта за май.Началото на юли-целия юни.Началото на август-частта за юли.Като последните два превода може да ти ги пуснат и по-бързо.Примерно парите за за юни още през юни.Понякога го правят

Благодаря ти !

# 331
  • Ямбол
Добро утро Simple Smile
Аз се връщам от инцидентен преглед. Малката госпожица е добре не спря да се прозява. Шийката на матката се е запазила 3,3см за един месец, околоплодните води са в норма, плацентата и пъпната връв са си ОК и продължаваме да вървим с месец напред
Моля те,може ли да ми обясниш за този преглед,че живо ме интересува темата,ти ли помоли за него ,с какво преглеждат,трябва ли имаш някакви оплаквания?

# 332
Привет и от мен!

Аз се връщам от дъъъълго ЖК. Отидох в 7.30 и се връщам...сега  Shocked Полу припаднала. Взеха ми ми секрет, направиха ми тестуване за упойки и другите стандартни неща.
Бебко е добре, всичко си е добре , освен разбира се околоплодните води(припомням, че миналата седмица откриха на доплер, че са в повечко), но пък доки каза, че са на границата, т.е. не са твърде много. Все пак ще си направя ОГТТ. Каза да продължавам да почивам, но че не вижда причина да изместа термина по-напред, което мен лично ме радва.

За местенето, ние вече посвършихме част от работата. Изхвърлих си част от дрехите, за да освободя място за бебко(ехх майчина любов!  Mr. Green) и преместихме единия шкаф в хола и сега е супер странно, но се свиква малко по малко.

mini_moni наистина не е писала скоро и искрено се надявам всичко да е наред. Много се притеснявам така  Praynig

# 333
Моника, мини мони беше писала по - назад в темата, че няма да дава повече информация тук.Само по фейсбук ....Предполагам,че на лични също би ти отговорила ...

# 334
И ние нямаме място за скрин в спалнята и дрешките на бебка ще са в кутии от Икеа ( ех, тази Икеа) и ще са на един от рафтовете, а повивалника ще го монтирам към крачетата върху кошарката.
Болежки и аз вече имам, предимно от вътрешната старана на краката и срамната кост, сякаш съм се разтегнала твърде много.
Да си постна питането и тук. Искам да попитам тези, които са запознати. Мисля есента да запиша магистратура и да взема помоща за майки студентки  Mr. Green, аз по принцип не работя и ми се полага "социално" майчинство. Може ли таткото да излезе по бащинство, за да мога аз да уча и какво ще е то минималното, което ми се пада на мен или според заплатата, която получава?

# 335
Моля те,може ли да ми обясниш за този преглед,че живо ме интересува темата,ти ли помоли за него ,с какво преглеждат,трябва ли имаш някакви оплаквания?
Ами инцидентен преглед, защото лекаря ми реши да ме погледне след "веселия" великден, хем аз да се успокоя, че всичко е наред, хем той да е сигурен, че не съм си докарала контракции. Иначе стандартен преглед. Погледна шийката с вагинален ехограф, а всичко останало с коремен.

# 336
leaa: Ааа ок мерси! Не съм прочела. Ех, аз не съм във фейсбук, но все пак се надявам всичко да е наред.

Момичета няма как да не споделя с вас това очарователно клипче (VeryMe - със специални мисли за теб! )

http://www.obekti.bg/chovek/12950-%D0%A2%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D0%B … D0%B2%D1%8F%D1%82

# 337
  • София
sweetpie, не съм сигурна за обезщетението, което ще получава таткото. Всъщност, може ли той да излезе по бащинство вместо теб още първата година на детето? За втората знам, че може, но за първата не съм сигурна каква е процедурата. А ти не можеш ли да си учиш магистратура и да си получиш помощта за майки студентки ако си ползваш и майчинството паралелно?

И аз я мисля mini_moni, последното което писа тук не беше хубаво, дано да са добре!  Praynig

# 338
  • София
Привет и от мен!
Аз се връщам от дъъъълго ЖК. Отидох в 7.30 и се връщам...сега  Shocked Полу припаднала. Взеха ми ми секрет, направиха ми тестуване за упойки и другите стандартни неща.
Бебко е добре, всичко си е добре , освен разбира се околоплодните води(припомням, че миналата седмица откриха на доплер, че са в повечко), но пък доки каза, че са на границата, т.е. не са твърде много. Все пак ще си направя ОГТТ. Каза да продължавам да почивам, но че не вижда причина да изместа термина по-напред, което мен лично ме радва.
бравост, само така  Hug

leaa: Ааа ок мерси! Не съм прочела. Ех, аз не съм във фейсбук, но все пак се надявам всичко да е наред.
и аз не съм видяла какво е писала милата, мерси за инфото, че  във фб не съм много редовно Rolling Eyes

# 339
Monik@ тези бебчовци още първия път като ги гледах и щях да се разплача, толкова са, как да кажа уединени и изпълнени със спокойствие, още не видели нищо от света, сякаш още не са излезли от утробата. Много са милички, просто невероятни  Hug Хубаво е, че ЖК ти е минало добре, пък една седмица не е много. И при мен едното детенце си върви напред с около седмица, още от съвсем малък си е така.А какво е ОГТТ?
Момичета, които пишете във фейсбук ако има възможност, пратете някой хабер от мини мони.  Praynig

# 340
Момичета някой знае ли какво се случва с мини мони и малкото ангелче  Praynig

# 341
  • Варна
sweetpie по закон бащата може да излезе в майчинство след шестия месец на детето. Oбезщетението за първата година е 90% от дохода за последните 18 месеца на ползващия това право - ако е мъжа ти, значи се взема под внимание неговия доход.  Peace Прекрасна рокля, впрочем!  Hug
alek_stz , Monik@ радвам се за добрите новини от прегледите.  Hug

Внимавайте с това високо кръвно, никак не е безобидно.

# 342
Най-после и аз да се включа. Надявам се всичко с малката Екатерина да бъде наред, и аз чакам новини от минни_мони. От една седмица имам по-чести втвърдявания на корема, и то с влизане в 29 г.с. Все си мислих дали не се е отразило на шийката, ама не се е, дълга си е. Явно с навлизане в третата десетка организма репетира. Бебка е 37 см и почти 1500 г, още толкова да прибави и то ще дойде време за дългоочакваната среща. Околоплодните води са се повишили, спомена за сладкото, но нищо повече. И аз едвам се връткам от ляво на дясно нощем, пукане и тракане, коремчето ми тежи, но затова се казва "трудна" жена  Joy

Още не говорим с АГ за раждането, до 34 г.с. раждане се ходело директно в МД ми каза. Аз ще си се глезя и почивам, та дано всичко е наред до края, предишното раждане беше в 38 г.с., сега секциото ще е планирано, та ще видим. Кога мина това време ...

Само да споделя нещо смешно, вече от няколко приятели чувам, как са се приготвяли за момче или момиче, защото това са виждали лекарите през цялото време, и на самото раждане такива изненади  #Crazy. Та едно наум, име и за момче и за момиче ще мислим, пък ще видим.

Освен количка нищо друго не сме купували, чакаме подкрепление от близки и приятели. Дори не смятам да се впрягам в разни подробности, изборът е толкова голям, от всичко има по много. Само пари да имаш и разбира се някой да помага. Но смятам да си набавя необходимите неща за болницата по-рано, за да няма шаш и паника. Комплекта за изписване ще го купя нов или сглобя, може би боди с къс ръкав (ако има и някое плисе по него, че очакваме момиченце), чорапки и ако е леко хладно някакъв гащеризон или две части, ританки и жилетка. Досега не ми се е налагало ръкавички да ползваме, но и това ако се наложи. И пелена за обем, че какви са малки и нежни ...

За изписването за мен някоя стреч рокля, и готово. И приключението ще започне  family

# 343
  • Телиш/Плевен
Само да споделя нещо смешно, вече от няколко приятели чувам, как са се приготвяли за момче или момиче, защото това са виждали лекарите през цялото време, и на самото раждане такива изненади  #Crazy. Та едно наум, име и за момче и за момиче ще мислим, пък ще видим.
И около мен има такива случаи, та аз още отначало си имам едно наум.  Laughing За момиче се готвим уж, аз още не съм започнала с пазаруването, но и без друго не си падам по разни бонбонесто-захаросани неща, така че ще купувам в неутрални цветове и модели и няма да има изненади. За име също имаме готов вариант. Абе да ни е живо и здраво, пък каквото дойде, ние отсега си го обичаме. Heart Eyes

Monik@, важното е, че новините от прегледа са добри. То и на мен понякога ми се случва така да си вися няколко часа, няма как. Hug

За новини от mini_moni най-добре пишете лично на нея. Във Facebook групата тя споделя някаква информация, но не мисля, че е редно да я разнасяме без нейно съгласие. А и тя не винаги има време да пише всеки ден, така че имайте и това предвид. Peace

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 15:01 от Лале в дъжда

# 344
За новини от mini_moni най-добре пишете лично на нея. Във Facebook групата тя споделя някаква информация, но не мисля, че е редно да я разнасяме без нейно съгласие. А и тя не винаги има време да пише всеки ден, така че имайте и това предвид. Peace

Не е писала в фейсбук от вчера така че и ние не сме много наясно как стоят нещата. Но наистина щом е казала че не иска да споделя тук не е редно ние да го правим. Каквото и да е продължаваме да стискаме палци усилено  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт