Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 847
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Мама Санчо поне не те оставят да скучаеш и те забавляват(разбирай нервят) постоянно.Вземи малко да ги кастриш, че са взели да се изтърват.Аз за сега не мога да се оплача от мойто свеки като цяло.След скандалите покрай сватбата и след като 1 1/2 год не стъпах в тях и не ги потърсих за нищо успяхме да се разберем.По тчно свеки разбра, че трябва да се съобразява с моето мнение и все пак аз живея със сина и и тя не е човека който може да се меси в нашия живот и решения.Сега мога да кажа с чиста съвест, че след всички станало в миналото имам едно много готино свеки имам някои забележки, но идеални хора няма  Wink
Дбожидарова78 аз мога да ти препоръчам двете части на "Скитника евреин".Книгата върви доста леко, а е интересна.Има история в нея, един мит, интрига.В общи линии класика

# 466
Благодаря,Алек!

# 467
Здравейте мамчета  Hug
Все още не съм купила нищо за бебо,но от другия месец започвам  Party та въпроса ми е има ли някакъв списак по който да се движа   newsm78
Незнам от каде да започна?
А и каква трябва да е първата покупка за бебооо  Hug
Xубав ден !

# 468
  • София
Сънчо, не се учудвай на кумата ти - оказа се, че има доста такива жени, които даже не са наясно със това как е устроен собственият им организъм, какво остава да знаят за бременността? Преди месец и нещо бях на погача, и така се падна, че на една маса седях с още три познати момичета, една от които ме разби с въпросите си, направо не знаех да се смея ли, да плача ли. В крайна сметка й обяснявах както се обяснява на дете, с прости думи и кратки изречения  Laughing Като каза Лаленце - по-скоро може от мъж да очакваш такава неяснота ..
-"ама вие как сега без секс толкова време?
- че защо без секс, правим си, и то с още по-голямо удоволствие
- е как бе, нали мъж ти ще ръга бебето в главата с онази си работа?"  newsm78 WTF, ти си на 28, я се стегни малко и отвори някоя и друга книга, или поне интернет #2gunfire
Или другото:
- Ти сега памперси ли някакви си купуваш за големи или си с по-плътни превръзки?
- защо да съм с памперси или превръзки (началото на 6 месец)?
- е как защо, нали се напикаваш постоянно докато си бременна, още щом започне да ти личи корема..
 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked просто останах без думи. Момичетата излезнаха да пушат след тези нейни думи, а аз за малко да се задавя със сока си докато го изричаше това..

Та, Сънчо, просто обясни на кумата ти, че бебето не е "озряло" за раждане, с по-простички думи Simple Smile
А относно свекървата ти - трябвало е още в самото начало да й кажеш да не споменава детската градина пред детето изобщо. Имат си, предполагам, достатъчно теми за обсъждане, освен това - книжки да четат, да си играят и да пеят. По-добре да го научи да брои, дето се казва. Моята вече го е почнала пумпал - на пръстите му го учи да брои, а детето е само на 1,5 година. Ама аз съм ок, нека го учи от рано, още повече щом е в процес на игра.

# 469
Аз нямам опит,но от мои наблюдения над децата на разни познати, съм твърдо ЗА да се учат от малки да броят, да познават буквите, цветовете ....Имаме приятели на която малката е истинско съкровище.На 2г и нещо знаеше да разпознава цветовете на моливчетата.Вече е на 3 и нещо и знае да брои до 10/на български и английски/ както и да познава повечето буквички.Бърбори като за световно Simple Smile В същото време имаме познати, на които децата на 2 годинки знаят няколко думи и то главно бебешки, защото така просто им се говори в къщи .Не знам вярно е,че зависи много от детето, но съм на мнение,че зависи и от това до колко се занимават родителите с детето ...

# 470
  • Пловдив
В същото време имаме познати, на които децата на 2 годинки знаят няколко думи и то главно бебешки, защото така просто им се говори в къщи .Не знам вярно е,че зависи много от детето, но съм на мнение,че зависи и от това до колко се занимават родителите с детето ...

Да,да  Laughing
Казала майката,която очаква първото си дете.Айде,дано да ти се падне дете,което говори от рано.Че с другия вид може да се разочароваш от себе си.

Детето е водещо.Разбира се,че има значение заниманията и вниманието вкъщи,но често те не са всичко и детето пак си проговаря на 2 г и половина.Ужас,нали  Mr. Green

# 471
  • София
здравейте и от мен в този дъждовен ден Simple Smile
за момента няма какво да се оплача или похваля, и само ви попрочитам. Simple Smile
специални поздрави за пивал, вери ми, тони и другите мамчета с болежкиHug
както и за мини мони и кати  Hug
мама сънчо, свеки е един доста "досетлив" образ явно, аз такива реплики ги пресичам в зародиш, и на нея и на майка ми. тъпото е че съм сигурна че не ги правят с лошо, обаче ефекта е поразителен. но скръцна ли аз че тази тема не е за момента, настава тишина, понеже им бях правила преди време пояснение защо някои неща не намирам за редно/нужно и прочие да се повдигат пред дребния.

Да,да  Laughing
Казала майката,която очаква първото си дете.Айде,дано да ти се падне дете,което говори от рано.Че с другия вид може да се разочароваш от себе си.
Детето е водещо.Разбира се,че има значение заниманията и вниманието вкъщи,но често те не са всичко и детето пак си проговаря на 2 г и половина.Ужас,нали  Mr. Green
има резон в това което казва елфита, макар че и аз много си се занимавах с дребния определено и имаше ефект но и той е такова дете. в групата му има деца, които още говорят бебешки, не е като да не се занимават родителите им с тях, понеже има и такива персонажи, а пък те от септември са в 1 клас.... Rolling Eyes

# 472
♥Elfita♥ , казах,че си зависи от детето все пак.Масово забелязвам как хората,говорят с децата си на бебешки....Вместо куче казват бау-бау, вместо коте казват май-май и после защо детето им не казва куче и коте Simple Smile Както и да е.Нямам опит така,че ще видим как ще е Simple Smile

# 473
Не знам дали наистина не е от самото дете това за говоренето. Моят братовчед проговори чак на 3 г. е просто не искаше дума да обели преди това детето, а сега не може да му затвориш устатата. Чак заеква от бързане да каже каквото има.

# 474
Момичета игнорирайте моят пост Simple Smile Няма какво да се коментира по-темата Simple Smile Всеки си е прав за себе си,а и пак казвам,че може би зависи от детето така,че няма какво да спамим темата с това дали са ми правилни разсъжденията или не

# 475
  • Там някъде
Според мен, възможността на едно дете да говори, помни и възпроизвежда си е до самото дете. Пример - имам брат, двамата сме гледани в едно семейство (сиреч да кажем по сходен, ако не идентичен начин). Когато аз съм била на 1.8 е нямало дума, която да ме затруднява с произнасянето, говорела съм с цели, смислово свързани изречения и съм рецитирала гатанки (то аз и сега съм от приказливите  Grinning ). Брат ми за разлика от мен започна да говори с цели изречения едва на 4 и нещо - преди това си говореше по бебешки и общо взето си го разбирахме само семейството. Смея обаче да кажа, че това не му се отрази кой знае колко за вбъдеще  Peace
Аааа и да се похваля - снощи за първи път записвахме тоновете на бебо, всичко е ок, а той самият е 1.900 - да е живо и здраво на мама голямото момче  Heart Eyes

# 476
Според мен, възможността на едно дете да говори, помни и възпроизвежда си е до самото дете. Пример - имам брат, двамата сме гледани в едно семейство (сиреч да кажем по сходен, ако не идентичен начин). Когато аз съм била на 1.8 е нямало дума, която да ме затруднява с произнасянето, говорела съм с цели, смислово свързани изречения и съм рецитирала гатанки (то аз и сега съм от приказливите  Grinning ). Брат ми за разлика от мен започна да говори с цели изречения едва на 4 и нещо - преди това си говореше по бебешки и общо взето си го разбирахме само семейството. Смея обаче да кажа, че това не му се отрази кой знае колко за вбъдеще  Peace
Аааа и да се похваля - снощи за първи път записвахме тоновете на бебо, всичко е ок, а той самият е 1.900 - да е живо и здраво на мама голямото момче  Heart Eyes
пу пу да не са му уроки да голямото детенце,а в 28 спомняш ли си колко тежеше

# 477
  • Пловдив
leaaa ,нормално е да имаш свръх очаквания към детенцето ви и към вас като бъдещи родители.Представяш си всички перфектно,розово и щастливо.Е,после не става съвсем така,но пак е хубаво  Grinning

Вчера бях на ЖК.Похвалиха ме за кръвното /120 на 80/ и за килограмите /много малко качени/.Дадоха ми направление за изследвания.Аз след това се възнаградих с една голяма шопска салата,но след нея последва шоколад и шоколадови бисквити.Стана ми много тежко и направо зле,ама пуста лакомия

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 00:41 от ♥Elfita♥

# 478
  • София
Mrs Raven много се радвам за теб и беб, само так ада върви  Hug
Elfita браво на теб за ЖК, кръвното, килограмите и лакомийката, само така и ти  Laughing
Аз този път съм по-добре с килцата, но пък началния ми старт е с 10 повече, та по-скоро залагам на същия финал  Laughing поне вече знам как и кога ще изчезнат Wink
leaaa опитът бързо ще го натрупаш, детето ще те води Peace

# 479
  • Там някъде
Ами нямам спомен честно колко беше в 28 г.с., но предвид че качва около 150-200 гр. на седмица трябва да е бил около 1.400. Все пак обаче всичко е строго индивидуално и както каза нашата док ние вече сме в графата "големи бебета" (върви седмица напред) и от другата седмица започва всяка седмица да ми следи тоновете (на бебето де)

Общи условия

Активация на акаунт