На море в Гърция 2014 - IV

• 74 749
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Параход,

Чудесно начало на пътеписа ти след тийзъра със снимки. Миналата година обикаляхме Пелопонес по същото време. Вълнува ме един въпрос: отидохте ли до края на носа Тенаро?

Има няколко неща, които съжалявам че тогава пропуснахме, между които са: Тенаро и плажът Войдокила. Просто обиколката на Долно Мани за един ден, плюс пещерата и бесният ландшафт на юг ни измориха. Това обаче ни дава мотивация за втори Пелопонес. Както ни казаха едни французи, които срещнахме по пътя - една седмица е малко за Мани. А има още толкова други скрити съкровища там...

# 631
Както ни казаха едни французи, които срещнахме по пътя - една седмица е малко за Мани. А има още толкова други скрити съкровища там...
Абсолютно са прави тия французи!
До нос Тенаро се качихме и го снимахме (Тенаро е това, дето стърчи отдясно зад табелата)Simple Smile, но дотам, докъдето стига пътят. После имаше пътека 1 км пеша, от която се отказахме - брулеше ужасен вятър на носа, а също и поради умората преди това. А там, където слязохме, имаше малко каменно светилище на Посейдон, в което бяха оставени интересни съвременни "дарове" -  разни камъчета, фибички, ключодържатели, дрънкулки и т.н. (има го и него на снимките).
Но за това по-нататък Grinning

Войдокилия за съжаление и ние не видяхме, изобщо не сме ходили на запад от Ступа и Кардамили долу, на юг (само горе на Коринтския залив стигнахме до най-западната част). Но и аз така си викам - другия път.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 01:59 от Параход

# 632
Параход   bouquet 

# 633
Здравейте, някой случайно да има мнение за този хотел Aristoteles Holiday Resort , Уранополи? И за плажовете наоколо, ако споделите ще съм благодарна Simple Smile
Привет,
била съм хотела преди 2 г. и ако се хващате за него заради AI по-добре се откажете! Хотела като база е ОК - но нас ни дадоха 3 стая с кухненски бокс другите не знам как са - но от този тип бяха ОК. Хотела има и част която не е реновирана и нашите мили български тур.оператори може и там да ви набутат !
Басейна не се подгрява и не беше и особено посещаван и чист. Храна беше зле, много като количество и разнообразие беше само на вечеря (имаше и полупансион) , на обяд готвеното беше 2 вида и толкоз.Изобщо ниско качествена храна и лошо приготвена !
За водните пързалки не се надавайте работя 1 или 2 и то само за 2-3 часа.
Хотела не е на плажа, до него се стига или чрез подземен тунел на хотела или пресичаш платното.
Плажа беше разделен на 2 части за тези който са гости на хотела с камъни за тези дето ще си платят беше малко по- добре. НО като цяло кофти плаж на самия хотел иначе посока Уронополис става за къпане, но самия плаж е запълнен с шезлонги на др. хотели.

В Уранополис не особено интересно а и до там са няколко километра - заведенията бързо ще  ги обиколите. Като цяло Атон не го препоръчвам за почивка било то повече от 2-3 д.

Аз лично не бих избрала този хотел за нищо на света къде по-добри възможности има. Като ходихме избора не беше мой и имаше и др хора.

Ние бяхме миналото лято в хотела и освен всичко, което е написано по-горе само мога да добавя, че ние запазихме почивката през БГ туроператор и ни настаниха в не реновираната част,  в която условията са  лоши и стаите са най - отдалечени от ресторанта, плажа и т.н.,  а от хотела ни казаха, че това били "стаите за българи". 
Хванахме се за пързалките, заради детето, закуска и вечеря, за 5 дни, средата на м. юни. Все още не е платено, ще помисля за нещо друго, може би. Много ви благодаря!

Пързалките са изключително стръмни и аз лично не посмях да пусна моето дете, а то е на 7 г., работят 1-2 часа дневно и се заплащат допълнително.

# 634
  • София
Момичета, пиша  отново с молба за  помощ.Гледах тия дни оферти от сайтовете за колективно  пазаруване и си харесах оферта от там.Закупих ваучер за хотелско настаняване в чужбина.Какъв документ ще ми издадат от тур. агенцията? Какво трябва да съдържа?Описание на услугата? ( включва закуска и вечери).Ще сме с дете, което  според офертата  се настанява безплатно  на същата база.Това как би трябвало да  е отразено  в документа от  фирмата?Като отидем на място  просто представяме ваучера ли? Някакво платежно евентуално? Притеснявам се да не изникнат други разходи поради недоглеждане или  непълна комуникация и описание  между българската фирма  и документа, който ще издадат и  разбирането  в самия хотел.Всякаква помощ по темата би ми била от помощ.Разчитам на вашите мнение и предварително  благодаря  bouquet

# 635
  • София
aH~
Нощували сме в две места на остров Лимнос Божествения, казвам ти това, което ни хареса… http://www.ethaleia.gr/
Избрахме го, заради спокойствието, залива и красивата гледка. Не сбъркахме, особено с хората, които го стопанисват, прекрасни.
Набелязали сме и за следващия път, ето този хотел http://www.hotel-evgatis.gr/ , отзиви не мога да кажа, като отидем.
Заради близостта му до плажа, евентуално за няколко дена почивка, острова сме го обиколили вече.
Посещението на острова си заслужава и заради добрите цени, които се намират. И не само, острова си има Сахара, Артемида, богиня Лимнос, езера, солници, плажове и много неща, които могат да се видят.

След  25 дена обикаляне, близо 5000 км. се отправяме от Италия, отново за Гърция.
Началният маршрут е готов...
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f9 … 5bc1578&msa=0
Включва и разходки до Островите Пакси и Антипакси, без колата.
След умората на ферибота от Италия, първата спирка е Sivota , нощувка тук
http://www.hotelornella.gr/en/index.php
42 евро, 4 звезди, 2+1, закуска, басейн, интернет, паркинг…безплатно.
За въпроси по пътуването съм насреща/при възможност/, в Гърция ще бъдем поне до края на месеца по няколко маршрута.

sssani Не се притеснявай, ваучера е достатъчен/в него всичко трябва да е описано/, плюс документа за плащането.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 09:15 от Bled

# 636
  • София
Леле Параход, страхотен разказ, страхотни снимки  Hug Ще очаквам с нетърпение продължението! И много ти благодаря за студиата, харесах това на Криарици. Бях виждала тази къща, но не знам защо съм решила, че е частна. Снощи подхвърлих идеята на ММ и той каза, че добре ще ми се отрази такова пътуване  Laughing

# 637
Привет набързо
Вчера от букинг ми пратиха оферта за ето този хотел
http://www.booking.com/hotel/gr/samel.sv.html?sid=f89ac309637772 … fbe8af1bcf;dcid=1

Уж на плажа
Но като се поразтърсих, се оказа, че е доста навътре, а това на плажа е може би техния бийчбар
Добре че не се хвърлих веднага да сменям резервацията, че цената беше примамлива, но се оказа че има защо

Не е хич коректно така да лъжат

Благодаря за споделените пътеписи
Почвам да им се наслаждава

# 638
W'A'S'P' ,
аз от опит ти казвам, че малко по-далеч от плажа получаваш повече лукс и старание за по-малко пари Wink
Moharet,
и на плажа Сикя да отседнеш, пак е добре, ако можеш да е първите дни на септември, знеш къмпинга се изпразва и е супер, само ти и гледката към Атон. То не случайно на трите заливчета няма много къщи.
Параход,
скрита лимонке, тук всеки си разказва плановете за години напред, а ти се таиш да не казвам като какво и после ...бам - Пелопонес. След месец-два ще си подготвям домашното по твоя пътепис, имам "отпуснати" 7-8-9 дни за Пелопонес, обаче шофьорът иска да само с един стоп, не виждам как ще стане, баси, одъртя ми мъжа и това си е, така че се възползвайте вашите докато са млади, да ги юркате Joy

# 639
Така е, но едно от условията на половинът е именно първа до втора линия (най-вече защото ще сме там в юлските жеги и да не умираме на пък към и от плажа и да не ходим с кола на плаж, иначе с кола на плаж има и други варианти, които обаче не са ни приоритет при избор)

И не става въпрос тук за това, а за една откровена лъжа с местоположение
Ако искам хотел назад, ще търся назад, а не да заблуждават с 300 м

# 640
evhen, беше ли ходила ти на Лесбос?

# 641
  • Варна
Здравейте, а някой да е почивал на остров Родос, гледам, че сега са пуснали оферти за есента с чартър от Варна. Моля някой, който е бил да сподели мнение.

# 642
Моля за помощ отново, не мога да намеря сайта на къмпинг Рея- бях го намерила и сега не го откривам Praynig

# 643
Здравейте. Ще Ви бъда много благодарна , ако някой ми даде малко инфо . На 24 отиваме на Халкидики, Касандра, Посиди, хотела е Dolphin Beeachр но питането ми не е конкретно за хотела , а  дали там има магазини ,заведения , имаме включени закуска и вечеря, но на обяд какво ще похапваме. И още някакви забележителности в близаст, че като гледам времето ,дали ще става за плаж ............ Благодаря предварително

# 644
Блед, благодаря, пощата ти е препълнена!

Общи условия

Активация на акаунт