Отговори
# 705
Хайде и аз да се запиша при вас Grinning Аз съм на 21 години от София, очаквам момиченце на 25.09.2014
Ще се радвам да ме добавите и във фесбук групата, тъй като там по принцип съм по активна. Само ми кажете на кого да изпратя имейл адреса ми Simple Smile

# 706
Здравейте и от мен Simple Smile

Ники добре дошла!

Йоана, аз нямам микровълнова (поради липса на място където да я сложа), така че също се спрях на електрически стерилизатор на авент.

Еспа, много грижовен мъж имаш Simple Smile. Много харесвам организирани хора, които мислят за всичко. Вярно понякога прекаляват, но все пак е грижа и внимание.

И мен комарите вече ме взеха за мезе - започне ли сезона и няма спасение. Винаги досега съм ползвала аутан, всякакви видове, обаче сега мисля че не може. Мисля довечера да попитам в аптеката нещо подходящо, че не се издържа.

Земетресението имах "щастието" да го усетя в Стара Загора, но може би защото този път не бях сама, а с майка ми и сестра ми вкъщи, не съм се плашила (много) и просто го констатирахме като едно неприятно събитие.

Момичета да ви се оплача - от няколко дни имам неидентифицирани болки от дясно като ту са по-долу, ту по-горе. Първо започнаха през нощта, все едно ме е заболял далака. Сутринта ме наболяваше леко, само като ходя по-бързо. Обадих се на доки - зор докато му обясня какво точно и къде и кога ме боли, а той ме прати на спешни изследвания за апандисит. Всичко се оказа ОК, каза да пия но-шпа, но на мен болките ми продължават вече три-четири дни. Не са постоянни, появяват се ако ходя много време или по-бързо, или ако спя в неудобна поза. Чудя се дали нещо не съм се разтегнала, или бебчо ме притиска повече, или някой нерв прищипвам...Някой от вас да има подобни болки?  newsm78

# 707
Polity9221, аз пих от тези витамини защото ми беше останала 1/2 опаковка и нищо друго не се случи освен, че удвоих качените килограми от първите 5 месеца, само за две седмици...Бебка си вървеше ок и без тях:))) Моята лекарка по принцип е против всякакви допълнителни витамини, но тази която ми установи бременността ми ги беше дала, и Богословова ми ги спря. Каза, че ако някой много държи на витамините може след 5ти месец. Но, понеже ги имах, реших за ги довърша. Както каза един мой познат микробиолог - с витамините единствено обогатяваме урината си  Joy

Естествено, всичко е въпрос на лична преценка и убеждения  Grinning , аз само споделям личен опит  Wink

Ники, добре дошла  Hug

# 708
Здравейте!
За комарите може би сега е добре да се вземе нещо от серията на Бочко. Имат и кремче, и спрейче. Предвид, че е направена за деца си мисля, че и за нас ще е подходяща.
Поли, аз освен фолиевата киселина други витамини не съм пила. Гинеколожката не ми е предписвала никакви. на теб кой ги ги препоръча? Според мен сега има достатъчно плодове и зеленчуци на пазара, от които да си набавяме плодове ( това си е моето лично разбиране). Все пак няма да е зле да обсъдиш въпроса и с АГ - то ти.ю
Ники, добре дошла!

# 709
+1 гласче за предния пост. Витамините ги препоръчват при положение, че не се консумират плодове и зеленчуци(защото и такива хора има). Ако си ядеш разнообразно няма нужда от допълнителни добавки Laughing

# 710
искам бебче, това, което описваш не звучи като конракция или в най-лошия случай е от т.нар. миниконтракции, породени от движенията на бебето. нормално е да ни потежава, все пак имаме нещо шаващо в корема, което растеее Simple Smile)))

полити
, довери се на лекаря си. ако ти е изписал хапчетата значи си имала нужда от тях, не го мисли повече. аз лично не бих спряла нещо, предписано ми от лекар на своя глава...

ники, в групата ли си вече? ако не ми дразни на лично.

свет, дано спира тази болка! не знам от какво може да е Sad

мацки, аз днес успях да се добера до д-р Марков, утре ще огледа и той бебето. с 3 дни съм излязла от препоръчителната 23 г.с., ама какво да правим, късно ми излязоха вторите резултати от амниоцентезата. та, вие вече за последната ФМ мислите, аз още съм на втората Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 711
Йоана  аз моят комплект го купих нов от една мама от продавалник срещу лично предаване, защото исках да съм сигурна, че не купувам ползвани неща и всичко е както трябва. Сави Стойкова ми даде линк към нея и съм много благодарна bouquet Явно жената е напоръчала доста неща и сега си ги препродава. Моят комплект беше 190 лв , а в mothercare беше 75паунда на промоция, но без допълнителния малък стерилизатор от моя комплект. Като сметнах , че ще трябва да се занимавам с превозвачи, да чакам  и т.н. , направо си го взех от тук  Wink Имаше комплекти и на Авент, ако решиш пиши ми на лични да ти дам връзка с нея.
Относно витамините аз пия едни немски с фолиева киселина, витамин б комплекс и т.н.Казват се Femibion и  за разлика от Пренатала не ме карат да се чувствам постоянно гладна. Аз на немците им вярвам и си пия витамините , въпреки огромните количества салати и черешки , които в момента изяждам  Laughing

# 712
megi, и аз не пия нищо след фолиевата. Специално още в края на 3ти месец питах док и тя ми каза, че няма смисъл, даже всичките добавки,витамини са по-скоро химия....и да наблегна на по-здравословно хранене най-добре. Така и направих  Peace

# 713
  • have faith and be patient ..
Здравей,  може ли линк и на нас,  може да си харесаме нещичко и ние от тази жена Peace

# 714
Момичета,здравейте!

Минавам на отчет - днес бях при лекарката, не видя нищо обезпокоително Simple Smile Бебка е вече 870 грама  Joy Както някой беше писал във фейсбук - от едни колебливи точици, какво стана  Grinning

# 715
  • София
Привет и от мен.
Отскоро зaпочнaхa и моите лъжливи контрaкции, в лек вaриaнт. Стягaне, което усещaм много леко. Не се притеснявaйте от тях, те сa нещо нормчлно и дори зaдължително. Товa е подготвянето нa мaтлaтa зa същинските контрaкции.
Зa спрейче против комaри кaзaх по- рaно бебешките нa Чико и нa Бочко. Имaм ги и двaтa и ще се възползвaм, зaщото вече имaм 10-тинa порaжения по глезените. Нaли минaх вече нa сaндaлки, че си е топло и се чувствaм зле в зaтворени обувки.
Кaк сте с подувaниятa по жегите? Aз кaто излизaм с мaлкия по площaдките и кaто ме нaпече слънцето, се сдобих освен с хубaв текезесaрски тен, и с леко подувaне нa ръцете. Кaто се приберем вкъщи се опрaвям.
Нaтa, много ми хaр3сa изкaзвaнето нa приятелят ти микробиолог. Нa същото мнение съм зa синтетичните витaмини от aптекaтa. Цялaтa тaя пропaгaндa зa витaмини зa бременни ми е супер смешнa.
Стерилизaтор зa микровълновa aбсолютно не одобрявaм. Тaкъв уред не ползвaм зa себе си, че кaмо ли зa бебе.
Утре нaй-сетне съм нa доки дa видим мaймункaтa кaк е. Едвaм изтрaях месец и половинa. Нямaм търпение вече.
инaче си възвърнa aктивносттa и след мaлко зaстой вече риткa и се върти пaк достa aктивно.
Момичетa, колкото повече нaближaвa моментът, толковa повече зaпочвaм мaй дa се шaшкaм пaк. С преднaтa бремемност се бях шaшнaлa зa рaждaнето, сегa пaк ме обземa тaя пaрaноя. От другa стрaнa, вече ще имa и друго вaжно същество освен синa ми. Кaк ще им дaм цялото си вномaние и обич не знaм. Подозирaм, че с товa бебче ще имaме тежък стaрт. Дaно дa не съм прaвa.

# 716
За подуването аз забелязвам, че вечер ми се подуват леко краката около глезените. Ама от няколко дни имам друга мъка- ниско кръвно. Стига до 90 на 50, пулса ми скача до 120 и дъх не мога да си поема просто е отвратително.... Гледам да пия повече течности, ама като цяло не знам какво ще е  като стане още по-топло.

# 717
Аз също пия витамините на центрум с омега 3 и не смятам,че ми влияят на апетита,според мен само биха ми  помогнали и мисля да ги пия до края на бремеността.  Grinning

# 718
  • Монреал, Канада
Момичета преди няколко дни и аз бях на втората фетална морфология и всичко е наред, ще си имаме девойка Simple Smile  Единственото, което моя лекар каза е, че за 21-ва седмица бебето трябва да е към 430 г, а моето е 408 г, но пък и аз не съм кой знае колко голяма на размери Simple Smile

За витамините, аз също не мисля че има кой знае каква голяма полза, но пък съм едва ли не длъжна да ги пия, защото така или иначе в Канада това им е практиката. Не мисля, че се пълнее от тях или че увеличават апетита, поне при мен няма такива индикации.

# 719
маци, и аз започвам да се шашкам полека-лека за раждането. гледам да го избутвам на заден план, ама...нали съм си ели-притеснителното Mr. Green Mr. Green Mr. Green
а ти защо мислиш, че ще имате труден старт?

Общи условия

Активация на акаунт