Отговори
# 720
Добро утро, момичета!  Hug

Маци, как издържа толкова време #Crazy А, аз съм голям фен на естествените добавки. Примерно, пия коластра (не постоянно, с почивки) защото никоя крайност не е хубава и според  лекарката ми там има всичко необходимо, ако човек се храни балансирано. Но, аз разбирам мамите които си пият витамините, нищо лошо няма, но пък не трябва да разчитаме и само на тях  Simple Smile
Аз микровълновата отдавна я фъъчнах от кухнята си, дори пуканки си правя по здравословния начин   chef

Маци, Елч, вие като вече раждали не сте ли по-спокойни? Аз се оппитвам да спазвам съвет даден ми от мами с положителни спомени от раждането - не го мисли, ако не си с положителна настройка. И така, аз гледам ако някоя мисъл за раждането се прокрадне, за се повтарям положителните случай и да се надявам на най-доброто  Praynig   

la_cherie, честита девойка   bouquet

# 721
И аз да се отчета на бързо, че трябва да ходя за болничния. Ние сме на лекар чаааак другата седмица и направо нямам търпение да видя беболина. Иначе на мен нито краката, нито ръцете ми се подуват от жегата, за сега Grinning Витамини ми бяха изписали още в самото начало, но при наличието на толкова плодове и зеленчуци не смятам да ги пия. И да се похваля малко, че с приятеля ми в четвъртък заминаваме малко на почивка до Сопот, и за това нямам търпение. Малко разнообразие да има, че само в София не ми се седи Grinning Хайде това е от мен, хубав ден ви желая Simple Smile

# 722
Здравейте и приятен слънчев ден на всички! Аз пия Пренатал по препоръка на доктора, при който съм на частно, но от четвъртия месец, сега вече приключих шестия, не са ми се отразили негативно по никакъв начин, не съм качила излишни килограми, бебето си върви съвсем нормално. Все пак в тях има и желязо, което не ми се налага да приемам под формата на Малтофер допълнително, фолиева киселина, която спомага за хемоглобина и т.н. и т.н. Иначе се храня много разнообразно и всеки ден плодове и зеленчуци по много, всеки ден сирене или месо, по-рядко риба, макар че днес ще мятам риба във фурната   chef Да не излезе, че агитирам някого да пие витамин за бременни, просто на мен не ми вреди  Peace Днес съм на преглед и ще видим какви ги върши вътре малкото.

# 723
  • София
Ната, точно защото съм раждала и знам какво ме чака. Имам много хубави спомени от родилното като цяло. като изключим раждането, дните ми след това бяха най-хубавите, изписването, първото прибиране вкъщи. Въобще все прекрсни и зареждащи емоции, които никога няма да забравя и винаги ще помня с много усмивка. Просто искам раждането да мине. Все се надявам, че второ се ражда по-бързо.
Елч, заради малкия мисля, че ще е трудна адаптацията. Дано приеме добре бебка и да нямам проблеми и с грижите за него. Все пак тогава ще е едва на 2г и 7м. Вярно, в момента не се оплаквам, диваче е, но е много добър по душа, обича бебетата, винаги ги целува. Не ревнува, ако гушна някое бебче, но друго ще е като се налага постоянно да гушкам бебче. Последните месеци него го гушкам рядко, понеже е дивак и ме е страх да не ми удари корема и някак е по-отдалечен от мен. Играем си, целуваме се и т.н., но някак не е като преди и си е разбираемо.
Ната, месец и половина ми се сториха като година вече. Просто нямам търпение да стане 15ч и да съм пред кабинета. Лошото е, че ще трябва да ида с малкия, понеже ММ няма да има възможност днес да му го оставя за 1 час и дори не знам как ще протече самия преглед.  Shocked Дано всичко е ОК.

# 724
Elvisa, важното е да се чувстваш добре  Hug

Маци, то всичко е разбираемо, независимо какво си говорим  Wink Аз само се надявам всичко да е наред и да мога да си родя при моята докторка  Praynig Което ми напомня, готови ли сте с избора на място за раждане?
Маци, сигурна съм, че детето ще реагира добре, май за тях е важно да се чувстват съпричастни (това ми е от дебелите книги, които съм чела по психология, малко професионално изкривяване  Blush , дано не се намесвам твърде неуместно). Сигурна съм, че всичко ще е ок:)

Хубав ден на всички   bouquet

# 725
Тази седмица съм при друг АГ на преглед ще питам и него за тези специални витамини , които ми е изписала моята... истината е че съм чувала да се приема само фолиева к-на по време на бременност...предния път като попитах моята лекарка до кога да ги пия и сестрата която работи с нея в кабинета ми се накара.. как съм щяла да ги спирам ...аз не виждам нищо обезпокоително ако ги  спра тъй като никой нищо не е казал че ми е под нормите .
Иначе благодаря Ви за отговорите Simple Smile

# 726
Поли, колкото хора, толкова мнения  Grinning Най-важното е ти да се чувстваш комфортно с решението си  Hug

# 727
  • София
Ната, и аз съм чела по въпроса, естествено не толкова професионална литература, но най-общо съм останала с впечатление, че наистина трябва първото дете да е съпричастно, да му се дават задачки, свързани с гледането на бебчето и т.н. Не трябва да се чувства изолиран. С първото бебче е добре, вниманието и грижите са изцяло насочени към него. Просто не съм достатъчно подготвена какво точно ме чака, а и всъщност няма как да знам.
Аз съм си избрала място отдавна, ще си раждам, където и първия път във Втора градска.
Мацки, на мен в жегите въобще не ми се яде. Нямам никакъв апетит. Наливам вода предимно. Хич не ми се хапва нищичко. Ей сега като знам, че трябва да обядвам и съвсем ми се губи апетитът. 2 часа с малкия навън на слънцето ииииии се чувствам труп.

# 728
Маци, сигурна съм, че всичко ще е наред и ти ще се справиш екстра  Peace А относно жегите, и аз съм като парцал в топлото време и с ниското кръвно.... А тепърва ще става топло #Crazy

# 729
За Витамините :
Аз пия Огестан от преди да забременя дори. Досега трима доктори съм питала и вси1ки казват да ги продължавам. Аз и аз съм в чуденка дали да не ги спра вече, защото зимата ок -няма нито пресни плодове и зеленчуци нито нищо, но сега вече има доста и тепърва ще има много. Но и тримата казват продължавай да ги пиеш. Пиша това за успокоение на момичето от предния пост, че ако в крайна сметка реши да ги пие няма да е толкова фатално, щом вече трима лекари настояват да ги пия. Иначе имам една приятелка пи Огестан от началото до края на бременността. Нищо си и я няма нито на нея нито на бебето. Имам и друга,която не пи никакви витамини  и пак нищо си и няма нито на нея нито на бебето. Така че май наистина си е до избор просто.
Момичета аз имам няколко капки коластра от време на време. Чувала съм, че е нормално, но да питам при вас как е ? Simple Smile
И още една питанка имам Зъболекаря каза да се жабуря с Сандрин, че са ми малко възпалени венците. Някой ползвал ли го е, че на мен ми е малко притеснително да ги ползвам.
За Раждането аз се колебаех между Щерев и Окръжна , но май ще се насоча към Щерев, пък дано не сбъркам. То беше голямо колебание, голямо избиране. По едно време ми се прииска да има една болница в града, да отида и толкова.

# 730
ната, казват, че с първо дете се притесняваш, защото не знаеш какво е, а с второ - защото знаеш Simple Smile)))
иначе аз имах относително леко първо раждане, не съм се мъчила, а пък от периода в болницата след това помня само, че по цял ден се хилехме. като вървеше човек по коридора от нашата стая само смях се чуваше Simple Smile)))

маци, не го мисли толкова дребния. казват, че децата реагират едва като се появи. единственото, което можеш да направиш е да го подготвиш, ама дали ще е достатъчно кой знае. ние много говорим с дара за бебето и тя вече си го приема за член на семейството, дори понякога го рисува в картинките на семейството. тя си е изградила представа за него - какво ще прави, тя как ще може д ами помага и само ни обясява, че го обича. онзи ден ми говори на корема "малко бебе, имаме страхотен татко, много готина мама, красива кака дара...но да не ми пипаш играчките! те не са за бебета!"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green добре започна, ама накрая голяма заплаха му отправи, да си знае отсега  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

аз днес бях при Марков. Каза, че няма грам оплаквания от бебчето. дори каза, че мога да не ходя на последната ФМ, но аз си записах час, не мога така да оставя нещата  Laughing иначе бебето го изкара 10 дни по-голямо, всичко му върви напред малко или много. мен обаче това не ме впечатлява много - дара я водеха на всички ФМ 2 седмици по-голяма, а се роди мъник. ще го видим пичът какъв е.

# 731
Добра вечер!

Ники, добре дошла!  welcome

svet, как са ти болките, отминаха ли?
Маци, не се шашкай, какво толкова – ще дойде – ще мине – ще го забравиш или пък ще помниш после само хубавите неща, като това как ще гушнеш бебка Heart Eyes. За Алек не се тревожи, децата са мнооого адаптивни, пък и ти ще усетиш в крачка, какво и как, не се настройвай негативно от сега Hug. Разбирам те за тревогите ти, и аз се чудя как ще разделя любовта си на две, още не мога да си представя какво е да обичаш 2 деца едновременно, имам чуството че сърцето ще ми се пръсне от любов. Дали ще ги обичам еднакво, ами ако не – тогава ще се самоизям от угризения Thinking
За самото раждане нямам притеснения – от болката не ме е страх, тя първо не е голяма, и второ и да я има много, знам че помага на беб да излезе. Ако не ми се получат съвсем нещата с позите за изгонване както искам, пак няма да го драматизирам. Само беб да е добре и здрава и да ми я дадат веднага – от там на татък за друго нямам притеснение
Ната, аз съм избрала място, вече твърдо, ще раждам в Надежда
la_cherie, честити розови гащи!
Искам бебче, аз нямам спонтано изтичане на коластра и миналият път не съм имала, но да – наистина е нормално да изтича. Ако те притеснява да не ти изцапа дрехите – подплънки за кърмачки или тампончета за почистване на грим вършат чудна работа
Елч, супер новини!

И аз да дам бърз отчет от вчера и тук – бебето е 980 грама, всичко му е наред, при мен шийката е добре, контракциите 3-4 на ден са супер малко в моето положение, продължавам да лежа. Хемоглобинът ми е 116, май и той е добре

Хубава вечер!  bouquet

# 732
Добро утро, момичета  Hug

Днес ще е доооста топличко, аз ще бързам да си напазарувам, преди да е напекло, че хич ме няма в тези жеги Crazy

Елч, много добре казано  Peace

Еспа, чудесно  Grinning Една позната ражда там и беше много доволна  Simple Smile Аз се водя по лекарката си.

Искам бебче, аз от 4ти месец си имам, но е малко, а и лекарсата ми каза само да не пипам гърдите, че някои жени искали да видят колко точно ще пусне, а това не било хубаво newsm78 За Сандрин, нямам опит, дано някой знае. Относно Щерев и от там има доста доволни жени  Peace

Хубав и спокоен ден на всички  Grinning

# 733
Добро утро!

Днес се престраших да сготвя сама, метнах един боб туко що, ей то голям кеф било човек да се раздвижи малко.
Ната, не се пипат гърдите (стискат, търкат зърна и т.н) защото може да предизвикаш контракции без да искаш - гърдите имат много чувствителни зони, които при допир отделят окситоцин, пък той предизмиква контракции. След раждането този окситоцин, който се отделя при допир, цедене и сукане, помага много за по-бързото свиване на матката и прибирането на корема и за активиране рефлекса на потичане на кърмата

Приятен, хубав ден от мен   bouquet, аз се потапям в офисната работа, че много се натрупа

# 734
Еспа, мерси за детайлното обяснение.  Hug Наистина сега си обяснявам нещата ... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт