Възрастови разлики

• 68 855
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
нямам 'лично правило'  Laughing  разликата ни е 11 години и се чувстваме един за друг. Много сходни са ни манталитетите, ритмите, характерите. Мисля, че това е по-важно от годините, а и те са субективни в някаква степен.

# 91
В цуни-гуни, чук-чук връзка възрастта може и да не определяща, но в дългосрочна такава е! Просто няма сила на света, която да ме убеди в противното.
Сега просто не мога да си представя на тези си години да имам за партньор мъж на 50.
Не можеш да си представиш, защото идея нямаш какви 50-годишни мъже има Laughing

# 92
Мога, Херц, мога и още кааак, но някак само за секс си мисля, не за връзка.

# 93
Мога, Херц, мога и още кааак, но някак само за секс си мисля, не за връзка.
Е, да, тук обаче проблемът си остава само твой Wink

# 94
Че то е ясно, че проблемът е личен, а не световен. Нали си споделяме тук, не държим на научната меродавност на усещанията ни.  Simple Smile

# 95
Че то е ясно, че проблемът е личен, а не световен. Нали си споделяме тук, не държим на научната меродавност на усещанията ни.  Simple Smile
Абсолютно!

# 96
  • Бургас
Разликата между баба ми и дядо ми беше 21 години и имаха чудесен семеен живот. Никога не съм ги чула да се карат, да се обидят. Според мен възрастта не е определяща Peace

# 97
нашата разлика с мъжа ми е почти 8 години и си пасваме идеално. Мъжът ми е по-свободолюбив нрав и съответно като стана баща на 30, вече е улегнал. Аз родих на 23, но винаги съм била емоционално улегнала и уравновесена. Мъжът ми е със супер младежки дух и сега аз на 27, той на 35 разни хора дето не ни познават, не могат да кажат че имаме разлика във възрастта.
За мен лично е оптимално мъжът да е с няколко години по-голям от жена си

# 98
Първата ми сериозна връзка беше с човек със 7 години по-голям от мен. В началото аз бях на 18, а той на 25 и бяхме заедно 7 години. Честно казано, въпреки че аз бях по-малката той беше доста по-незрял, във всяко отношение. В крайна сметка точно това беше причината да се разделим - неговата невъзможност да разбере, че аз искам нещо повече от тази връзка. Естествено после излязох виновна и бях заклеймена като "голяма кучка"...
Сега с приятелят ми имаме 9 години разлика (27 за мен и 36 за него) и мога да кажа, че след година заедно (от която половин година съвместно съжителство) се разбираме чудесно. Е, не винаги, но в повечето случаи Rolling Eyes Надявам се разбирателството ни да продължи и в бъдеще Simple Smile В общи линии сме с еднакви разбирания, сходни характери, малко диви, харесваме почти еднакви неща. Изумителното е, че той има повече енергия от мен - в състояние е да ходи всяка вечер по купони, кръчми, барове. Когато аз вече припадам от преумора, към 1 вечерта, и си мечтая за леглото, той е готов да продължи до сутринта в дискотеката.
С оглед на горното - не смятам, че възрастовата разлика е проблем, без значение колко е и в чия "полза" е. Единственото важно нещо е хората да се разбират, да се обичат и да се чувстват добре заедно. Peace

# 99
Единственото важно нещо е хората да се разбират, да се обичат и да се чувстват добре заедно. Peace

Аналогично на това е и моето заключение от двете ми връзка, в които разликата във възрастта беше голяма в полза на мъжа. В едната от тях от един момент нататък имах натрапчивото усещане, че човекът до мен сякаш иска да "вземе" от мен живот и енегрия за себе си, сили за него от моята младост. Много излизахме, той тотално се вжява и до ден днешен в образи си на "вечния младеж". В другата връзка никога не съм се чувствала така, заедно сме от почти 7 години.

# 100
Моят съпруг е 3 години по-малък от мен, но аз съм на мнение, че разликата в годините не е толкова определяща, колкото характера и посоката в която гледате двамата.
 Peace

# 101
  • София
И при нас е 10 години разликата, на този етап е ОК. Важен е самият човек, отношението, възпитанието.

# 102
  • Варна
Аз и приятелят ми имаме разлика 5 години, 5 месеца и 5 дена.  Mr. Green Той е по-големият. Когато се запознахме, аз бях на 18 (почти 19). Вече 3 години сме заедно и живеем заедно. Понякога се караме, естествено, но караниците не касаят възрастта. Чувстваме се идеално един с друг. За дечица сме се разбрали след като завърша. Умствено и зряло го усещам абсолютно на моето ниво.  Mr. Green

Общо взето 10 години +/- 1 / 2 не е болка за умиране. Независимо в чия полза. Но двойки, при които единия може да бъде дете на другия... Не че няма такива примери, които си живеят щастливо, но на мен лично не ми харесва. Още повече ако по-възрастният има дете от предишен брак, което е на една възраст с новия му съпруг/съпруга.  Crazy

# 103
  • Hell
Аз съм по-голяма от него с 3 години и няколко месеца. : )

# 104
Ми разликата няма кой знае какво значение според мен. Някакви хора много се вталясват, но всъщност селд една определена възраст няма кой знае какво значение.

Общи условия

Активация на акаунт