Веганството - да споделим опит - 13

• 35 394
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Не си правя шега с анорексията, за мен с тези с претенции за пранеядци са такива. Братовчедка имах булимичка , спаси я 1 разделното хранене , 2 вегетарианството ,сега и веганства , като рядко яде млечни и риба . Кълнове , шейкове и тем подобни и майка си учи така да се храни , а жената към 70 -годишна.

# 166
  • София
И аз отговорих на анкетата: Вегетарианец съм, но съм ограничил силно консумацията на млечни продукти. Единственото нещо, на което не мога да устоя, е киселото мляко. И друг път съм споделяла - тараторът през лятото ме отказа да бъда веган:)

Относно заглавието на темата: според мен то си е добро. Да си призная не бих искала тук да виждам рецепти за млечна баница, например. Може не всички да са вегани (аз съм бивш), но някои от нас имат добър опит, а други го натрупват в момента и винаги може да бъдем полезни по един или друг начин на хора, които желаят да водят вегански начин на живот. Все още сме полезни едни на други с приятната атмосфера, която си създаваме, и възможността да споделяме нещо повече от прости рецепти. Което е повод и да кажа нещо на всички тук: Благодаря за всичко   bouquet

# 167
ами то понеже нямаше веганска тема, затова беше създадена тази.  Wink

Вегетариански имаше и има така или иначе.
Иначе, дали ще се преименува тази тема или не, бих казала, че на мен темата за веганството ми е по-интересна. Аз съм вегетарианка, споделяла съм го няколко пъти. От 23 години. Никога не ми се е ядяло месо, нито риба, но родителите ми не обръщаха внимание на предпочитанията ми и вкъщи се готвеше всичко. В гимназията спрях окончателно с всичко, което има очи.
Имала съм и имам  вегански периоди, много добре ми е било, но винаги съм се връщала към вегетарианството си. Може би така ми просто по- лесно.......Нямам представа занапред как 'ще се получи'. Simple Smile

# 168

Относно заглавието на темата: според мен то си е добро. Да си призная не бих искала тук да виждам рецепти за млечна баница, например.

+ 1 Peace

и аз благодаря!!!  bouquet Hug
и ми е мъчно, че Вери съвсем няма муза да пише....но идеално я разбирам Hug

# 169
не знам аз какво е "пранеядци" ,но знам какво е душевна болест (анорексия) и там общо много с яденето няма,то е последица от друго..
*
Веганството си е чудно заглавие,само да не го имат за алтернативно,ма нейсе

# 170
ако искате, можем да преместим другаде темата  Wink

# 171
Пранеядци са тези дето ужким се хранели само с вселенската енергия. Ама ползват нет и група си имат във фейса, примерно. Как и децата си учели на такова хранене.
От сблъсъка ми с нета през годините, съм срещнала много психари. Та един от последните случаи: има/ше една дето роди близнаци (то и около това раждане какви украсени разкази бяха), кърми и кара/ла на вода 150-180 дена.

Веган, който яде яйца....
Вегетарианец, който яде мас...
Явно е много важен етикета.

# 172
ако искате, можем да преместим другаде темата  Wink
Mr. Green
не ми е грижа голяма,но честно казано веганството в моя акъл няма общо с хомеопатия и алтернативна медицина ..но то и готвенето не е свободно време за мен,а и АМерика не е в Европа (според чужбинския форум Е) та отивам да си изхрупам аспержите за обяд и ще си мълча...
*
Вери,демек не ядат нищо реално,а само на енергия карат?е такова не бях чувала,човек се учи докато е жив еййййййййййййййййййй..с каква цел това?здраве?

# 173
не знам аз какво е "пранеядци" ,но знам какво е душевна болест (анорексия) и там общо много с яденето няма,то е последица от друго..
*
Веганството си е чудно заглавие,само да не го имат за алтернативно,ма нейсе

Праноядци и бретарианци , извинете .Виж ако ти е интересно в нета какво е , за мен разликата им с анорексиците е , че едното е духовно предрешено .

# 174
  • София
ох.. не знам колко са важни етикетите, аз съм гласувала, че съм веге и ям риба понякога, но не мисля, че "етикета" е правилен, ако някой ме пита казвам, че просто не ям месо (което също не е коректно, защото за мен и рибата е месо, но това е друга тема..), а не, че съм вегетарианка (по ред причини, да не задълбавам) Може би има хора, които от раз могат да кажат от днес спирам всичко животинско, но не мисля, че това е за мен, не съм се и опитвала да го правя така.. от повече от година не ям месо, риба ям веднъж на 1-2 месеца и то защото още не съм убедена, че напълно мога без нея (факт е, че все по-рядко ми се дояжда), явно моя организъм така ги прави нещата.. Вероятно някой ден ще изключа и млечните, но това трябва да ми дойде отвътре. Мисля, че има различни организми и всеки трябва да слуша своя и да живее, както се чувства добре. Ако ми се яде нещо - ще го хапна, иначе ще чувствам вътрешно неудовлетворение, което кой знае къде ще избие.. Сигурно има много хора на различно мнение, моля ви, не ме нападайте, аз уважавам вашите възгледи, но с нападки и укори няма да се променя, възхищавам се на разумните вегани (мой познат си докара сериозни проблеми от глупост). Следя темата, защото искам да разбера по-добре живота на веганите и как да бъда от тези умните, ако някой ден го постигна. Дълго стана, дано е разбираемо. Мисля, че веганите ще стават все повече и мисля, че пътя е точно с примера на хора, които са отворени да помагат с пример и инфо.

# 175
  • София
Не мисля, че на някой ще му хрумне да те напада.  Hug Това е една от най-толерантните теми, които съществуват.

# 176
Веганството от самото начало си е в този подфорум, заради епитети: крайни и сектанти.
Не знам къде е по-подходящо да се сложи...във всеки случай не в диети така както суровоядството.
Може би потребителски групи.

То раждането вкъщи почна от чужбинския, после в майки - бъдещи и настоящи. Но пък там настъпиха едни полемики. И тя също бе преместена в този подфорум, за да не се разбунват духовете.

И темата "против ваксините" не е за тук, но е тук, защото нестандартно поведение/мислене е равно на алтернативно, за някои ку-ку. Wink

Take a smile,  Hug
говорили сме си.

jenn_kata,
нито визирам анкетата, нито теб...

# 177
ако искате, можем да преместим другаде темата  Wink
Mr. Green
не ми е грижа голяма,но честно казано веганството в моя акъл няма общо с хомеопатия и алтернативна медицина ..но то и готвенето не е свободно време за мен,а и АМерика не е в Европа (според чужбинския форум Е) та отивам да си изхрупам аспержите за обяд и ще си мълча...
*
Вери,демек не ядат нищо реално,а само на енергия карат?е такова не бях чувала,човек се учи докато е жив еййййййййййййййййййй..с каква цел това?здраве?

Да кажа пак как моя позната стана вегетарианка , яде риба , но най -вече на безгултенова диета. Имала автоимунно заболяване след година , заболяването изчезна. Много хора се обръщат към храната като лечение , защо да не е за тук темата.

Вегетарианка съм от 12 години и темата в готварскя дори не си обменяме рецепти , само идеи , на мен точно веганството ми е нещо ново и непознато , така темата е полезна.

Праноядството е опасно има смъртни случаи и за мен е безумие , но хора всякакви .

# 178
Аз предлагам да не се преименува темата, защото ще започнат да се пускат нездравословни рецепти, както беше във Веге темата. Така или имаче сега пак се споделя за добавки на сирене/ кашкавал или веган заместителите им.
Сооред мен си е добре да е в тоя форум темата.

# 179

Да, демек и ужким. Wink
Ужким, щото аз вече на нищо и никого (грубо казано) не вярвам дето ги пишат...
А каква цел - ами вечност, здраве, младост, чистота,  превъзпитаване, извисяване, излетяване, издръжливост, дисциплина.... Laughing Wink Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт