Веганството - да споделим опит - 13

• 35 383
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Стана ми интересно колко от пишещите в темата всъщност не консумират млечни?  newsm78 Може да пуснем една анкета в другата тема.

# 151
темата за вегани /хич нищо/ или за вегетарианци е? доста млечни се споменават
от вторите имам доста приятели, самата аз обикновено предпочитам салатата и гарнитурата, а не мръвката, но ям и месо с удоволствие; млечни обожавам; яйца не обичам, но се научих да ги ям с годините, защото до преди около 5 не ги близвах
или пък някои от вас веганстват само от време на време /както аз съм решила да опитам/?

съгласна съм, че организмът си иска и че различните организми искат различни неща

самата аз съм пристрастена към въглехидрати - нека така да го нарека
самата бяла захар съм я поограничила преди около година и малко повече, но откривам, че несъзнателно я замествам с по-бавни захари, на чиито количества не обръщах внимание в началото
плодове обожавам
едит: за риба не се сетих, морски дарове не ям изобщо, риба - много рядко "защото е полезна"; обичах като дете, но после нещо ми стана и край

пп ако някой формулира точните въпроси, мога да сложа анкета

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 13:02 от bubanka

# 152
Концентрирани млечни- сирене, масло, сметана и кашкавал не съм яла от месеци и не ми липсват, но таратор с рядко кисело мляко ям понякога (веднъж седмично). Правих си и няколко пъти едни питки
с овесени ядки и малко извара. Аз се чудя за рибата, за 6 месеца съм яла два пъти, обичам я много и
може би не е добра идея да се лишавам напълно от нея.

# 153
Темата е за веганството, но не всички, които пишат са вегани Simple Smile Тук се споделя и обменя много информация и опит, поне в първите теми беше така. Тема/и за вегетарианци има, но все затихват, освен тази за "кой какво ще готви днес?".
Аз останах на етап вегетарианство. Имах кратък период без животински продукти, но нямах увереността, че ще се справя.

# 154
Аз я следя чат-пат заради здравословните рецепти.

# 155
На мен ми е почти невъзможно да си купя храна хубава на улицата или в заведение веганска . Изкарах 2 поста и по това време , защото ми беше по-лесно да обяснявам защо искам постно . Mr. Green Кашкавала и таратора си ми липсваха , да си призная.

# 156
  • София
И аз затова попитах кой яде млечни, че май веганите сме малко в темата.  Mr. Green Ми може да я преименуваме, какво! (веганство и вегетарианство) Hug

П.П. Бубанка, пращам въпросите за анкетата (заимствани от анкетата за преброяване на вегетата).  Peace

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 13:32 от kashmir

# 157
И аз затова попитах кой яде млечни, че май веганите сме малко в темата.  Mr. Green Ми може да я преименуваме, какво! (веганство и вегетарианство) Hug
Добра идея е от гледна точка на това, че ето, някой влиза и пита за веганство, а се оказва, че в темата веганите се броят на пръсти  Simple Smile Става малко подвеждащо наистина. А и активни теми за вегетарианство няма. Но нека и другите да споделят какво мислят.

# 158
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
имаше за вегетарианците, но замря и пишещите се преместиха тук  Mr. Green

# 159
дами, имаме анкета, един глас с възможност за промяна
благодаря на kashmir, че я съчини  Wink

пп първоначално рових на ръка в "хоби" и "потребителски групи", после ви открих с търсачката; чак преди малко обърнах внимание в кой подфорум сме  Laughing

# 160
  • София
  bouquet Мерси, Бубс! Гласувах.

# 161
  • Sofia
имаше за вегетарианците, но замря и пишещите се преместиха тук  Mr. Green
Naughty http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=773867.msg28176189#msg28176189

# 162
С яйца или без имаше значение , лакто-ово вегетарианци . Бях се запознала с вегани , но ядяха яйца, но домашни от щастливи кокошки  Wink Laughing Има и фрутарианци и пранеядци /анорексици с модерно звучене /.

# 163
С анорексия майтап не правете,моля.Лекувам ежедневно пациенти с хранителни разстройства и са болести сериозни..
*
винаги ме е странно че тази тема е под алтернативния форум,но и готварския е под "свободно време" та не придирям Mr. Green   Вегетарианската тема дето я е дала  Доли с  рецепти си върви с бясна сила,всички нови попълнения да добре дошли..
*
млечни и яйца не съм срещала много аз тук..сиренето,дето го споменах и аз, може да си е веге продукт

# 164
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

не, нямам предвид тази тема, а вегетарианската в този подфорум.
тя замря отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт