Веганството - да споделим опит - 13

• 36 052
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  • София
adelinda, аз лично не съм го ползвала - няколко мами ми го похвалиха като естествена слънцезащита за децата им и дори го ползват с години. Аз със сигурност ще го пробвам. От какаото се почернява по-бързо, няма фактор май. Кокосовото масло има фактор (много нисък).

# 241
Мерси Дао , явно ще го пробвам , но стига да го намеря и от къде да го взема.

# 242
С деца не е по-сложно особено, но мотивираш 4 люде в моя случай, вместо себе си само,та понякога иде уморително.Децата са на 10,8и 3, знаят много и правят добри избори съвсем обосновано, ежедневно усилие е за всички, но пък сме доволни от резултатите😄 Козметика не ползвам аз; мажа много с крем против слънце всичко де що мърда (уж с малко химия); антипотен дезодорант и крем за ръце си правя сама

# 243
Аз съм скептична и към сусамовото, и към малиновото масло, когато
става въпрос за много бели кожи и силно слънце. С по-нисък фактор от
50 и аз се зачервявах и от няколко години стоя с тениска на плажа под
чадъра.
 Днес зъболекарката на детето окончателно се произнесе, че дъщеря ми
има хипоминерализация на моларите. Това след като 6-тите зъби започнаха
да никнат с жълти петна по тях. За щастие предните постоянни почти не са
засегнати, но проблемът си е сериозен. Предстои ни среща с доцент по детска
стоматология, но лекуващата стоматоложката държи да посетим и диетолог, който
да изготви подходящо меню. Нейния съвет  естествено е силно ограничаване
на захарта, тестените храни, плодови сокове и да наблегнем на млечните. Дъщеря
ми не яде нито сирене, нито кашкавал, единствено по малко кисело мляко. Но тя
е много злоядо дете и баш най-полезните храни не близва- бобови, риба, маслини, тахан,
от зеленчуците яде само краставици и домати (направо завидях на порцията на детето
на Анет  Simple Smile. Ще мисля някакви рецепти, в които да пробутвам по малко смлян сусам.

# 244
  • Пловдив
Veniz, тахан разбъркан с мед. Много е вкусно както намазан на филия, вместо  примерно, течен шоколад, така и направо с лъжицата от буркана.. Simple Smile

# 245
Аз съм седяла с дрехи под чадър на плажа , след един афтър на плажа и изгорях ако за това не си съгласна , с вятъра е същото . За витамина това съм чела .
На плажа пясъкът отразява слънчевите лъчи и се изгаря. Знам го от личен опит. Не е достатъчно да си под чадър.

# 246
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
С по-нисък фактор от 50 и аз се зачервявах

фактор 20 блокира 95% от вредните лъчи, фактор 50 -  98%.
разликата не е голяма.
трябва да се търсе слънцезащитен крем, които защитава и от UVA, LSF се отнася само за UVB.

някъде имаш списък кой фактор имат различните масла, мога да го постна при желание, но там има значение дали са стабилни на светлина и дали съдържат нещо си вътре, защото можело да доведе до кожни раздразнения.

моето дете също не яде много млечни, ама има и алергия от сусам Whistling
Veniz, не само диетата е важна, а и колко от поетата храна се усвоява... т.е. трябва да изключите и подобен проблем.

# 247
# 248
hjkl;, има преки и не преки слънчеви лъчи  : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 249
Днес ми попадна тази таблица.
Скрит текст:

# 250
Любимите ми фактори са на Керотен  , може и да са на такава основа . Къде мога да си купя такова олио обаче, в чужбина има ли ги някъде или в някой сайт .

# 251
аз сега погледнах: маслата не трябва да съдържат линолна киселина Linoleic acid, защото могат да се получат пигментни петна по кожата при директно излагане на слънце.

тази киселина се съдържа в: Safflower oil, нахткерцен (незнам как е на Бг, на англ.: Oenothera biennis), олио от гроздови семки, олио от мак, слънч. олио, олио от орехи, олио от коноп, олио от пшеничен зародиш, соево олио, олио от диви рози.
може и други да има, аз тези от тук съм ги извадила http://www.olionatura.de/

олиото от семки от малини е доста скъпо (400-500Е за литър).

намерих рецепта за домашен слънцезащитен крем:

- 50 гр. какаово масло
- 100 мл. сусамово олио
- 20 капки масло от моркови
- 3 гр. пчелен восък (може да се замени с някое твърдо масло, от shea или Carnauba wax)

ще гопробвам на мен като си набавя продуктите. Дзвер го мажа с лосион с минерални филтри... Whistling

# 252
Кой каза закуски?

http://mywholefoodlife.com/2014/05/17/overnight-oats/

Тези стават безгрешни , търпят много вариации и могат да се правят уикенда за до другата седмица Mr. Green (ако някой има нужда от превод да каже плс)

# 253
  • София
Не помня, някой сподели ли поканата за Вегефеста  newsm78 - 28.05-01.06 пред паметника на руската армия Peace
https://www.facebook.com/events/826320367382628/?ref_dashboard_filter=upcoming

# 254

детето закусва подобни неща (благодаря за рецептите), но аз сутрин не мога да преглътна каша Sick
трябва да дъвча - дали ябълка или сух хляб - трябва да дъвча...

Общи условия

Активация на акаунт