Веганството - да споделим опит - 13

• 36 052
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Асялейн, същата съм, ям ябълка сутрин, заедно със семките. Така и не свикнах с вида
на тази храна, тип каша. Сигурно е вкусно, но не мога да се престраша да я опитам. Овесените ядки ги ям сухи, смесени с орехи, дъвча ги по 1 час. По същата причина не мога да всуся крем-супа, пюре
или други наподобяващи на бебешка кухня.

# 256
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ааа крем супи ям, ама не на закуска...
пюре, крем и подобни също не обичам.

единствената кашообразна закуска, която мога да ям е едро смялно зърнено, накисната за през нощта с вода и после с настъргана ябълка. има за дъвчене и не лепне по зъбите  Mr. Green

едно време на село закусваха супа. не можех да го разбера... явно е въпрос на навик и свикване.

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 11:06 от asyalein

# 257
  • Sofia
аз обичам кашави неща,дори сутрин ми е по-лесно да изпия нещо такова,не ми се дъвче...сега си направихме с дъщерята нещо като смути,но доста гъсто стана,като кремче....авокадо,банан,ягоди,тахан и магданоз,вкусно е

# 258
И аз не мога да ям такива неща. Просто ми изглеждат отблъскващо. На моето дете  му мелех подобни бълвочи сутрин. Сега изпитвам леки скрупули, че съм я карала да го яде.

# 259
  • София
Да се присъединя и аз към не можещите да ядат такова нещо, по принцип сутрин не мога да ям каквото и да е - гади ми се, а още по-малко - сладки неща. Първите позиви за храна ми идват най-рано в 10-11 часа. Бих казала, че от дете съм така и съм полагала много пъти усилия да го променя, но се получава за няколко дни и после пак се връщам към моя си режим, затова престанах да се опитвам.

# 260
  • София
За този вега фест във фб нищо не мога  да прочета. Вие разбирате ли кой е организатор? Кои са личностите?

Филия "хляб" ПРОСЕНИК
Върху препечена филия от просеника се слага .... всичко се слага и се изяжда  Joy

Днес сложихме пастет от намачкана боб и тахан , отгоре зеленчуци.
Предпочитам да не е на напречни филийки, защото изсъхват, а на две хоризонтални дебели парчета - така става коричка, а вътре не се втвърдява.

Постоянно възкликваме - Ей, колко е вкусен този просеник!

# 261
Аз закусвам , но не веднага след ставане , а примерно след час -два , в зависимост кога съм станала. Кафе пия задължително /пуша  Embarassed/. От една книга на хата йога си го изградих като навик , иначе преди отбягвах с тенденция цял ден да не ям и после да се натъпча като сумист, уж да отслабвам . Като започнах да си закусвам и ям си отслабнах  Mr. Green

Вегетарианска закуска мога и мазна баничка с боза да ям , или препечени филии с нещо си , също обичам мюсли с плодове и мляко.

Веган , пак филии с нещо си , може и само плодове , също съм си правила и препоръчвам сусамово мляко с банан пасиран . Може към мюслите ядково мляко да се добави или фреш /плодов сок/чай. Или моята братовчедка ,която повече и се занимава си прави , ядково мляко от бадеми/накиснати  1 шепа , сусам , ленено семе + плодове на вкус . Това за незакусващи  , а водещи интензивен начин на живот и са им нужни повечко калории силно препоръчвам и е много вкусно и тонизиращо , като енергийна бомба е  Peace .

Сега с язвата ям като хобит. 1-ва закуска , втора закуска , трета закуска. Първи обед , късен обед, следобедна закуска . Вечеря , късна вечеря  Joy Влязох си в стари дрехи ,които ми бяха големи .

# 262
За този вега фест във фб нищо не мога  да прочета. Вие разбирате ли кой е организатор? Кои са личностите?

Йоанна Карацанева
Мениджър на
"Тотали ВЕГАН" ЕООД

http://sofiavegfest.wix.com

# 263
..с риск да ме овикате,аз да си кажа,че промяната на начина на хранене,особено при по-големите от нас дето са гледани на традиционна бг кухня (филия със салам; мусака; супа топчета) иска малко повечко ментална толерантност към "бълвочи" Laughing Докато не пробвам,никога,ама никога,не казвам НЕ,така уча и децата и само на това кредитирам тяхната тотална отвореност към всякакви нови храни и продукти (странни за мен,понякога)
Тези буркани децата ги носят на школо с голям успех ; често дробим плод пресен преди да ядем, за да хрупа (+ семки сурови) ;с бадемово мляко най- се тачат (оризово и соево така и не успях да аз да харесвам поради,вероятно,консервативност на мисленето си ooooh!)

# 264
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
иска малко повечко ментална толерантност към "бълвочи" Laughing

оооо таз толерантност не ми липсва, но консистенцията винаги ми е била проблем.
детето също яде само сухи неща, мъжът ми е по кашите и пюретата  Crazy

# 265
Анет, пиша в темата от самото й зараждане. Съответно съм експериментирала доста неща. Минала съм през фазата на самоубеждение, че тези красоти ( ако така звучи по-благозвучно) ми харесват. Нямам нищо против тях, но на мен не ми допадат. Ако детето ми ги харесваше, изобщо нямаше да се поколебая да й ги правя, защото ги смятам за полезни (всъщност й ги правех де).

# 266
Тотално и абсолютно по-добре ми звучи "красота" от "бълвоч".  newsm10

Аз понеже работя психолог и изучавам мозъка човешки съм дълбоко убедена в ползата от позитивно мислене/говорене; не е хич лесно,особено за нашата култура,но пък работи

Свидетел съм ден след ден как хората се развиват и променят и това,дето вчера е било Не,днес е Да (особено с децата )  та единственото,което исках да кажа  (ползвайки бурканите къде метафорично,къде не съвсем) е да не затваряме врати и да караме с положителност,що касае храна и не само.

# 267
Повече от половината впечатление за храна се изгражда от външния вид, как е сервирана. Бях гледала едно изследване по дискавъри май . Проста храна , поднесена като специална и обратното .

# 268
на мен ми допадат кремчета, пастети, пудинги, каши....
Обичам крем супи, пюрета  и пасирани неща.  Flutter
Само крем карамел мразех. Винаги го отказвах.
Моето дете обожава крем супа, като бебе си хапваше каши и кремчета с охота. Без значение дали са сурови, сладки или солени. Сега в крем супата задължително иска натрошен крекер/сухар. Grinning
Смея да вярвам, че вкъщи ядем балансирано както неща за дъвчене така и кремести и кашести храни.
anette1104 , филията с лютеница май води пред тази със салам. Поне в моето детство.
Интересен ми прозвуча израза 'ментална толерантност'. Не съм сигурна обаче дали го разбрах напълно. Blush  Би ли дала синоним или кратко обяснение? Praynig

# 269

Усмивке, като бебе е различно. Те ядат всякакви смесици. Но смели на един възрастен нещо подобно, да видим дали ще го яде. Ами то прилича на... айде този път ще се потисна, че съвсем ще възмутя аудиторията   Mr. Green

За протокола кремсупи и аз обичам, но те не са с гъстотата на каша. Слагам и крутони, парченца броколи или червено цвекло, сирена според вида супа.
Крем с авокадо, банан, фурми, какао правих наскоро. Стана супер.

Общи условия

Активация на акаунт