Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 988
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Точно така с малки изключения-кракле /това, което описа току що е монофазно/ търсиш в магазин за приложни изкуства. Първия нанесен цвят е цвета на фугите, а втория-основен! Не се повтаря при нанасянето на втория цвят с цел да не се боядисат и фугите т.е. С едно равномерно движение и където се прекъсне е фуга и не се връщаш. Аз лично указание не знам да има, съхне според дебелината на нанесения пласт кракле, който пък варира според ефекта, който целиш Grinning
Трябва да не лепне...тогава можеш да нанесеш втория цвят.  Аз избързах малко при шишето, защото пласта беше дебел, но пак се получи Simple Smile Изчакването е 6-24ч, но всичко е до усет! Пробвай задължително на листче, за да усетиш спецификата на ефекта.

# 316
Влизам в темата с молба за малко помощ.
В момента правим ремонт на апартамента на съпруга ми и скоро ще стигнем до циклене на паркета. Да препоръчате добър и изпитан майстор? За София става въпрос.
И още нещо да питам-попаднах на предишна страница на този препарат     http://www.gubra-bg.com/product.php?id_product=55Интересува ме дали някой го е ползвал, доволен ли е  и каква е разходната норма т.е тази кутия от 500 мл за каква площ стига?

# 317
  • Бургас
Здравейте, относно краклето всяка марка прави различно напукване дебилината също зависи. Може да ползване и сешоар за по-бързо съхнене. Най-добре е да пробвате на нещо странично как ще стане. Има еднофазно и двуфазно кракле, двуфазното има три стъпки /прочетете инфо и пробвайте/ За масичка ще отиде доста кракле. Успех

# 318
Не съм останала с впечатление, че напукването се влияе от марката, но няма да споря Simple Smile С моето съм постигала и дълбоки резки и ситно напукване. Относно разхода за едно шише, една чиния и доооста мостри съм изхабила толкова, че не личи да е назета опаковката от 150мл. За плот на маса по добре ми стои ситното напукване т.е тънко нанесено, защото иначе стои доста релефно. Дълбоките резки ги виждам по-скоро за големи и масивни рамки за картини или за по-малки площи,  ако е за мебели - крака на маса, стол или нещо подобно.
Другото важно нещо е, че се нанася с къси джижения на четката само в една посока! От 2дни си търся работните снимки, но не ги намирам, сега ще опитам да изготвя мостра от ПДЧ / нямам дръго подръка / и ще кача Grinning

# 319
  • Бургас
Мимоза има една тема за декупажа, вътре може да се прочетат доста неща и най-вече опита с кракле

# 320
  • bad@ss
Това кракле гъсто ли е много?
Другата седмица ще си потърся, че тази няма да имам време.
Искам плитки пукнатини аз.
И задължителен ли е лакът отгоре? Защо? Ще се налюпи? Ще се замърсят пукнатините?  Blush

# 321
  • Бургас
Това кракле гъсто ли е много?
Другата седмица ще си потърся, че тази няма да имам време.
Искам плитки пукнатини аз.
И задължителен ли е лакът отгоре? Защо? Ще се налюпи? Ще се замърсят пукнатините?  Blush

Ами гъсто е, лакът е задължителен

# 322
  • bad@ss
Разбрах  Hug

# 323
Мострата скалъпена набързо  Peace
Скрит текст:
Отгоре надолу:
1. Средно дебело нанесено
2. Дебело нанесено
3. Много тънко и пестеливо нанесено /да не кажа с едно топване на четката/
Не твърдя, че разбирам, на ниво експерименти съм и според мен всичко е до усет!
№3 ме задоволява като ефект напълно и в този смисъл с тази опаковка ще "напукам" доста плотове на маси, а и съхне по-бързо  Mr. Green

# 324
  • bad@ss
Мимозка, от цялото си сърчице ти благодаря(толкова добър и отзивчив човек си)!!!  Heart Eyes

Харесах си третото, ето така искам да се получи.
С каква боя мина отгоре?
И, моля ви, обяснете ми, защо е задължителен лакът!?  Blush

# 325
Мимозка, от цялото си сърчице ти благодаря(толкова добър и отзивчив човек си)!!!  Heart Eyes

Харесах си третото, ето така искам да се получи.
С каква боя мина отгоре?
И, моля ви, обяснете ми, защо е задължителен лакът!?  Blush
Няма защо Simple Smile Аз също получих ценни насоки в тази тема, за което благодаря и няма да спра да го правя! Grinning
Боята за мострата е каквато имах подръка-бяла от масичката и венгето от гардероба :p Имам само няколко цвята акрил, които съм купила само за шишето, но не ги използвах.
Лака предполагам е само за устойчивост инаще боята си исъхва и си е ОК. Нещо като Борото за гардероба-подсигуряваш се за всеки случай...
Сигурна съм, че като направиш 2-3 мострички на малка площ дори на картонче ще уловиш спецификата на нанасяне и ще успееш да постигнеш точно това, което искаш.
Вече се замислям дали да не направя спалнята с кракле ефект, дали са ми няколко дни почивка, след което имам карт бланш да продължа. ММ в момента се мъчи над годзила и соц изработката, надявам се утре или най-късно вдругиден да покажа трансформацията.
Имам работни снимки, но не ми се ще да развалям удоволствието и изненадата / Надявам се да е положителна за аудиторията/.

# 326
Благодарение на информация от тази тема най-накрая се осмелих да освежа въртележките над леглата на децата. Ето го резултатът:

http://alexandrakostova.blogspot.com/2014/06/blog-post.html

# 327
Благодарение на информация от тази тема най-накрая се осмелих да освежа въртележките над леглата на децата. Ето го резултатът:

http://alexandrakostova.blogspot.com/2014/06/blog-post.html

Това е много вдъхновяващо! Поздравления за добрия вкус и златните ръце!   bouquet

# 328
  • bad@ss
 alexandra.kostova, красота!
Материите, цветовете - всичко е като от списание!!  Heart Eyes

С какво да махна следи от тиксо?
Сутринта на разходка с палето, си намерих един много интересен боклук  Blush Кутия е. Или е било тонколона, или някакъв часовник, не знам. Облепяно е с широко тиксо и искам да му махна следите, щото повърхността му е читава.
Ще се пробвам с декупаж, пък за какво ще се ползва?! Абе, ще си намери мястото  Heart Eyes

# 329
Пробвай с вода, ако не става из форъмите съм чела, че се натрива с олио /мазнина/ зависи лепилото на тиксото на каква основа е. Ако ще шкуриш защо ти е цялата тази гимнастика?

Общи условия

Активация на акаунт