Нашите кухни - тема 53

• 95 132
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
  • София
pufita за мен разпределението е ок, максимално е усвоено пространството и стои добре. Аспиратора е точно на комина или ще се извежда навън? Ако има възможност, бих разменила местата на пералнята и печката, бих разширила в ляво с още 60 см /така на проекта изглежда че има място/ с още един горен шкаф, а отдолу - съдомиялна  newsm78 Аз имам само от месец, а се чувствам преродена  Grinning Виждам, че си с две малки дечица, т.е съдове за миене вероятно има и ще стават все повече  Wink

# 346
  • Sofia
Комина е точно при абсорбатора, а за пералнята си има отделен иззвод на водата, та гледах да спазя разположението. И аз много я мислих съдомиялната. Но ще слагаме стария ни диван,и няма да остане място, а то това беше идеята на преустройството да поберем и дивана. Сегашната ми кухня е на 7 години и не е толкова за смяна, но си искаме и място да си поседнем пред телевизора. Още един плюс на модулните кухни е, че след време като сменим дивана с по-малък, може да допълним със съдомиална и още един горен шкаф:)

# 347
  • София
Някой да е правил кухня или мебели от цвят Орех Аида табак на Егер. Много ми харесва, но повърхността е много лъскава и като перлен блясък има, интересува ме дали много ще личат пръсти и капки и съответно лесно ли се чисти и дали става на облаци при това

# 348
Ако сложиш съдомиялна, ще има много повече време за излежаване по дивана.
Намерете и място още сега, каквото и да махнеш заради нея, няма да съжаляваш.

# 349
  • Раковски
Някой да е правил кухня или мебели от цвят Орех Аида табак на Егер. Много ми харесва, но повърхността е много лъскава и като перлен блясък има, интересува ме дали много ще личат пръсти и капки и съответно лесно ли се чисти и дали става на облаци при това
Има си нормален блясък като повечето ПДЧ-та, струтурата му не е идеално гладка, има лека грапавина и смятам, че ще оставя следи от пръсти (сега пробвах на мострата и не остана, но в домашни условия нещата са различни)...

# 350
  • София
Благодаря ти за мнението shadowman, а ти правил ли си кухня от този декор, дали стои добре? Знам, че е въпрос и на вкус, но все пак...

# 351
Ето я и нашата кухня.Все още не е напълно готова,но пускам няколко снимки,извинявам се за качеството,но са с телефон.
Скрит текст:

# 352
  • Варна
Здравейте!
Мислите ли, че ще мога да събера 10-литров бойлер и 10л кош за отпадъци в шкаф под мивка, широк 45см? И дали сифонът няма да пречи?  newsm78

# 353
  • Варна
Привет,
днес поръчах така мечтаната кухня и вместо да ми олекне, направо ще пукна от притеснение дали съм помислила за всичко и дали съм избрала правилните неща.  ooooh! ooooh! ooooh!

Shadowman, много съм повлияна от мнението ти (следя темата вече 3 години), казвай сега добре ли се насочих.
Корпусът ще бъде ПДЧ Орма. Исках на Акритас, но не харесах цвят. Кроношпан го отхвърлих директно. Вратичките са бяло ПДЧ на Егер. Всички панти и т.н. са на Блум. Като ще има и метални чекмеджета Тандембокс и чупещи механизми Авентос ХФ. Обикновено "джоли". Плот - масив. Гръб - не е измислен още, тъй като не знам с какво да постигна визията която искам. Искам да е имитация на бетон - има такъв гръб на Егер, който май няма къде да видя и трябва да слагам лайсна. Другия вариант е плочки 30/60 имитация на бетон, цимент. До скоро бях твърдо против плочки, но ме блазни това, че няма да има водобран с тях.  Thinking Thinking Thinking Имам още време за размисъл.

Общо взето гоня тази визия, но с БГ бюджет и бяло мат, а не гланц  Crossing Arms:
https://www.dropbox.com/s/ebv6g44x6al0eu9/3470216_original.jpg

# 354
  • Sofia
Здравейте,

в момента избирам уредите за кухята и много се чудя за аспиратора/абсорбатора незнам коя е правилната дума, но вия се сещате Simple Smile каква марка да е? От проучването ми и прочетеното съм се насочила към Фабер и Тека, искам да го поставя под шкаф и съответно трябва да е за вграждане, но се чудя дали да е телескопичен или напълно вграден - каква е разликата?
Помещението ми за кухнята е малко 5 кв.м. и изчислих, че капацитета на абсорбатора трябва да е 130куб.м. т.е. и най-ефтините модели на марките ще ми вършат работа - права ли съм или граша?
На Фабер моделите са с повече децибели от колкото на Тека, но Фабер са с 3год. гаранция, а Тека с 2.
Хубаво е да са с "хип мотор", но на Тека незнам дали е такъв и е хубаво да са с "метален филтър".
Моля кажете пропускам ли нещо важно за аспиратора?
Къде в магазин наживо може да се разгледат най-много модели на тези марки?
Вия какъв аспиратор имате и дали сте доволни?
Предварително благодаря за всички отговори Simple Smile
А и за хладилник много се чудя каква марка да е - вия от кои модели сте доволни и като вътрешен обем и разпределение и като надежден уред?

# 355
  • на североизток от Рая
Нашият абсорбатор е Тека, но си е още в кашона.  Laughing Кухнята ни е наникъде. Работата засече нещо.  Crossing Arms Гранитът, който бяхме харесали за плот и гръб свършил, доставка няма поради някакви причини. Основателни са причините, просто не мога  да ги обясня добре. Сякаш ще ходим до Варна да търсим там гранит, затова моля ако някой знае къде има, да ме ориентира. Ще съм благодарна!

# 356
  • Раковски
Привет,
днес поръчах така мечтаната кухня и вместо да ми олекне, направо ще пукна от притеснение дали съм помислила за всичко и дали съм избрала правилните неща.  ooooh! ooooh! ooooh!

Shadowman, много съм повлияна от мнението ти (следя темата вече 3 години), казвай сега добре ли се насочих.
Корпусът ще бъде ПДЧ Орма. Исках на Акритас, но не харесах цвят. Кроношпан го отхвърлих директно. Вратичките са бяло ПДЧ на Егер. Всички панти и т.н. са на Блум. Като ще има и метални чекмеджета Тандембокс и чупещи механизми Авентос ХФ. Обикновено "джоли". Плот - масив. Гръб - не е измислен още, тъй като не знам с какво да постигна визията която искам. Искам да е имитация на бетон - има такъв гръб на Егер, който май няма къде да видя и трябва да слагам лайсна. Другия вариант е плочки 30/60 имитация на бетон, цимент. До скоро бях твърдо против плочки, но ме блазни това, че няма да има водобран с тях.  Thinking Thinking Thinking Имам още време за размисъл.

Общо взето гоня тази визия, но с БГ бюджет и бяло мат, а не гланц  Crossing Arms:
https://www.dropbox.com/s/ebv6g44x6al0eu9/3470216_original.jpg

Да, общо взето е добре, но за лице бяло мат ПДЧ нещо не ми се връзва.

# 357
  • Раковски
Благодаря ти за мнението shadowman, а ти правил ли си кухня от този декор, дали стои добре? Знам, че е въпрос и на вкус, но все пак...

Не съм правил в подобен цвят, инак мисля, че е добре като цвят.

# 358
  • София
На хладилника зависи какво държиш в него. Аз примерно почти нищо не замразявам, съответно не ползвам голям фризер. Нямам нужда от ледена вода постоянно и нямам от тези с машина за вода вътре. Предпочитам да не се навеждам като си взимам продуктите и хладилната част е отгоре. Не обичам да взимам отвисоко тенджери с храна и е около 1,65 висок. Вече 6-та година го ползвам Либхер - няма грешка и не прави лед. Избирах го по марка според бюджета.

Тека с две турбини, телескопичен, ми е новия абсорбатор - вече една седмица го ползвам и съм супер доволна. Не знам обаче като дойде време да се почиства металния филтър какво ще се случва. Предшиния ми беше най-обикновен Уърпул - консуматива му струваше 2-3 лева. Купувам, сменям и забравям до следващия път.

Това за децибелите за мен е рекламен трик. Всички абсорбатори шумят. Не шумят толкова моторите, колкото въздуха, който резонира в тръбата сакаш.

# 359
  • София
................ капацитета на абсорбатора трябва да е 130куб.м. т.е. и най-ефтините модели на марките ще ми вършат работа - права ли съм или граша?
На Фабер моделите са с повече децибели от колкото на Тека, но Фабер са с 3год. гаранция, а Тека с 2.
Хубаво е да са с "хип мотор", но на Тека незнам дали е такъв и е хубаво да са с "метален филтър".
Моля кажете пропускам ли нещо важно за аспиратора?
Къде в магазин наживо може да се разгледат най-много модели на тези марки?
Вия какъв аспиратор имате и дали сте доволни?
Предварително благодаря за всички отговори Simple Smile
А и за хладилник много се чудя каква марка да е - вия от кои модели сте доволни и като вътрешен обем и разпределение и като надежден уред?

И ТЕКА е с 3 ( три) години гаранция отдавна и е в пъти по-добър от Фабер и то тих.
Фабера само рекламата му е голяма, монтирал съм много и в сравнение с Тека е нищо особенно, но много шумно.
За хладилник по-надолу са споменали истинската марка - Liebherr, всичко останало е компромис

Общи условия

Активация на акаунт