Нашите кухни - тема 53

• 94 691
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Има и друг вариант, да го облепите с фолио, но трябва да се направи много хубаво, за да не стане на мехурчета. Ето, намерих и тема по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228226.0;topicrefid=20  Peace
[/

благодаря, прочетох темата и даже и други идеи ми дойдоха от там ...мерси

# 691
Лейди Ейприл, моята фурна е Електролукс, изключително доволна съм и има долен реотан с вентилатор  Peace

# 692
Здравеите, имам казус който не знам как да го реша - правим нова кухня, обаче не искам да сменям хладилника. Дали мога на хладилника си да монтирам нови врати като за вградените хладилници , които се закачат на дървената плоскост/врата/ ? Не ми се иска сводобностоящият хладилник да го вкарвам в шкаф - да отварям една врата, после друга. и знаете ли къде се продават само врати?
Моя хладилник е точно така-вкаран в шкаф защото е доста стар и нямах възможност да го сменя като правихме кухнята. Вече година няма проблеми, отзад шкафа няма гръб за по добра вентилация. Моята кухня прави 3 чупки, на 3 стени е и не си личи толкова че шкафа е малко по-дълбок. Единственото неудобство е че отварям две врати. Но визуално изглежда много добре.

бих искала да избегна точно това отваряне на една врата, после друга

# 693
Фурната с пиролиза е ужасна благинка. За нищо на света не бих се лишила от нея повече. Единственията недостатък, по скоро глезотия, е че трябва сам да си чистиш стъклото.  Laughing Laughing Laughing

Веднъж една лазаня така беше се вихрира из нея, че вече си представях някакви ужасяващи картини, които съпътстват тази огромна локва олио, вода и доматен сос. Легнах си и на сутринта даже извиках на помощ прахосмукачката, че имаше една шепа прах. И толкоз.  Sunglasses Laughing

Ето тази е http://electron.bg/gorenje-bop8858ax-p-134814.html

Отчитам като недостатък на моята телескопичните водачи.  Пренебрегнах електролукса и тях, само заради вида й.  Mr. Green

# 694
Завършихме кухнята и почна обзавеждането по нея...Сега търсим трапезна маса -сива или розова ,че да ми се върже на интериора  hahaha Ама където и да отида все са кафяви,черни...А стъклена сякаш не ми се иска...

# 695
  • Варна
телескопичните водачи.  Пренебрегнах електролукса и тях, само заради вида й.  Mr. Green

Сигурно ще ви стане смешно, но телескопичните водачи са нещото, на което най-много държа. Така да ми е втръснало да вадя тежки тави и да проверявам дали е станало яденето.  ooooh! Да се чудя с какво да ги хвана, къде да ги сложа по 2-3 пъти по време на готвенето. Както и фурната да е в колона на високо, да спра да клеча и да се взирам в стъклото какво става вътре.  Crossing Arms

6u6ulina, освен да си купите някакви сиви плоскости и да си направите маса при някой майстор и по модел, свален от нета.  Peace

# 696
Не знам ,сякаш не ми се иска ... newsm78 че плоскости ,че да търся майстори..Направо вдигнах ръце вече  ooooh! Искам бързо вече да стане- отивам купувам и повече не се занимавам  Laughing

# 697
  • Варна
Ами в такъв случай розова едва ли ще намериш. За сива имаш шансове.

# 698
  • при моите любими
Друго много удобно нещо в кухнята е поставка за чинии. Аз се чудех дали да я спестя, но се указа много удобна. Виждаш всички чинии и си взимаш тази която ти трябва. Не трябва да вдигнеш 10 чинии сложени една върху друга за да извадиш най-долната. Дано да съм била полезна на всички които се чудят как е най-удобно.

Mоля за информация как изглежда поставката за чинии и от къде може да се купи? Благодаря.

# 699
# 700
Мили дами имам въпрос за начина на монтиране на плота за вграждане на котлоните. Интересува ме има ли някой монтирал плота по дължина на кухнята, а не както навсякъде съм виждала перпендикулярно. Става дума за плот с 2 котлона. Така ще бъде удобно за работа и с двата котлона и няма нужда да се пресягаш за работа с вътрешният , който обикновенно се пада по към стената.
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F&a … 58F%3B1600%3B1200
Котлоните да са перпендикулярно на тези. Дано ме разбрахте.

# 701
  • Варна
Мили дами имам въпрос за начина на монтиране на плота за вграждане на котлоните. Интересува ме има ли някой монтирал плота по дължина на кухнята, а не както навсякъде съм виждала перпендикулярно. Става дума за плот с 2 котлона. Така ще бъде удобно за работа и с двата котлона и няма нужда да се пресягаш за работа с вътрешният , който обикновенно се пада по към стената.
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F&a … 58F%3B1600%3B1200

Виждала съм плотове, монтирани така, но според мен се губи смисълът и не изглежда добре, освен това управлението ще остане в единия горен ъгъл, което пък ми се вижда неудобно....Идеята на плота с 2 котлона е спестиш място и увеличиш работния плот, а като се монтират, както ти описваш, ширината пак е 60см. По-добре си вземи плот с 3 или 4 котлона, ще ти заемат същото място, но пък ще ти е по-удобно, няма да се пресягаш и управлението ще ти е под ръка.  Peace

# 702

Виждала съм плотове, монтирани така, но според мен се губи смисълът и не изглежда добре, освен това управлението ще остане в единия горен ъгъл, което пък ми се вижда неудобно....Идеята на плота с 2 котлона е спестиш място и увеличиш работния плот, а като се монтират, както ти описваш, ширината пак е 60см. По-добре си вземи плот с 3 или 4 котлона, ще ти заемат същото място, но пък ще ти е по-удобно, няма да се пресягаш и управлението ще ти е под ръка.  Peace

При мен плот двойка е монтиран успуредно на плота. Ползвам го така две години вече и ми е идеално. Нямам нужда от 4-ка, а така използвам по-плитка част от плота, т.к отзад е комин. Другото преимущество е, че не си завирам главата и не си я удрям постояннно в абсорбатора, което, често се случва, когато отида да помагам в готвенето при приятелка с перпендикулярно разположени котлони.

# 703
И ние сме с перпендикулярно монтирана двойка котлони, в началото и аз бях скептична дали ще ми е удобно да се пресягам, но мога да кажа, че пресягането ако го има е минимално, защото аз в момента дори с огромния корем (бременна в 9тия месец) си готвя спокойно и ми е удобно. И наистина спестява място от плота! Peace

# 704
  • София
Въпрос на навик е това.
На мен готвенето на два котлона ми е доста неудобно като цяло, но ако ми се наложи да го правя предпочитам да не се пресягам през работещ котлон за да проверя какво се случва във втората тенджера.

Общи условия

Активация на акаунт