Камъни в жлъчката - 2

• 126 000
  • 739
  •   2
Отговори
# 690
Доли,
Алое верата е за стомах, купи си концентрат,като сироп е, по една капачка преди ядене - действа благотворно..! Peace

# 691
Вчера ми направиха операцията, но мисля че нещо се обърка! Никога преди това не съм имал каквата и да е криза, а едва сега, след като вече съм без жлъчка разбирам, какво значи криза! Още първите часове след операцията, докато бях в леглото започнах да получавам болки високо в гърба над плешките двустранно, които обхващаха и дясната страна на шията и дори понякога се разпространяват към лакътя на дясната ми ръка! Мислех, че това е някакво схващане заради няколкото часа неподвижно лежане по гръб! За съжаление, когато започнах да се раздвижвам болката толкова много нарастна, че много скоро става непоносима и ме връща обратно в леглото! Схваща ми се горната част на гърба /трапецовидните мускули/, като първо чувствам нещо като драскане, нещо мърда отпред вдясно зад ребрата ми малко над единия срез и после ми се предава към гърба! Забелязах, че тази болка пулсира заедно с ритъма на сърцето ми и се увеличава пропорционално с натоварването, когато качвам стълби например! Имам чувството, че ми е засегнат някой нерв или нещо го дразни и ми се предава към гърба! Всичко отшумява почти моментално веднага щом легна по гръб или се наклоня напред! Надявам се, това да е временно явление, защото тази болка в гърба и зад ребрата ми наистина е толкова голяма, че ми избиват сълзи! Иначе дупките под лепенките може да се каже, че почти не ги усещам, сигурен съм, че ако не беше тази болка в гърба направо можех да тичам макар едва на втория ден след операцията! Моля някой да сподели предположения от къде може да произлиза тази болка! Дали клипсите които се поставят при отстраняването на мехура не ми дразнят някой нерв ?

# 692
Възпаление на надбъбречните жлези?
Аз като правих кризи ме болеше най-вече гърба,все едно са ме били и стомаха,ама целия гръб...та така ме държеше към 5-6 часа и повече... Всички викаха,че е жлъчка искаха да я оперират...а се оказаха надбъбречните жлези...

# 693
  • Sofia
Лапароскопска ли е операцията,още ли си в болницата,не сподели ли с лекаря за тези болки?

# 694
вкъщи съм си вече вчера ме изритаха почти веднага щом станах от леглото, операцията ми е лапароскопска с 4 дупки, още веднага, след като се събудих от упойката усетих тези болки в гърба и раменете, но го отдадох на дългото лежане по гръб почти гол. Тогава всичко ме болеше все още и едва сега, когато вече болката от разрезите отшумя разбирам че тази болка в гърба раменете и шията ми се появява само когато се изправя. Направих опит да се приведа напред и така да стоя и ходя и болка няма никаква. Само когато съм вертикално прав я имам. Легна ли или се наведа напред веднага изчезва!

# 695
  • Sofia
Къде се оперира?
Защо не остана няколко дни там?

# 696
оперира ме д-р. Маринов под ръководството на проф. Гайдарски във Токуда, там бях общо 3 дни, един ден подготовка, на другия ден сутринта ме оперираха пръв, другите двама в стаята ми казаха, че ме е нямало 2;30 часа, после лежах целия ден и вечерта едва успях да се изправя в леглото! На другия ден сутринта се изправих и до обяд ме изписаха! След това вкъщи вече два дни събота и неделя не мога да стана заради тези адски и нетърпими болки. Иначе всичко друго е много поносимо, все едно имаш мускулна треска на корема Wink

# 697
  • Sofia
Обади се утре на някой от опериращите и им сподели за болките.
Кога трябва да отидеш на контролен,имаш ли конци за махане?

# 698
на контролен съм в четвъртък, после пак в следващия четвъртък, когато ще ми свалят и конците, но до тогава тази болка ще ме побърка... Sad

# 699
  • Sofia
Защо не пиеш някакво обезболяващо?Казаха ли ти дали може?

# 700
защото мисля,  че няма нужда допълнително да се тровя с химия при и без това отслабеният ми организъм, след като тази болка я прекратявам веднага като седна и се облегна хубаво назад или се наклоня напред! За мен това е някакво механично дразнение върху някой нерв, което според мен е от клипсите, които се поставят на каналчето на жлъчката преди да се отстрани! Така го чувствам като някакво мърдане и драскане отвътре! Много е неприятно, а болката която се излъчва към гърба е нетърпима! #Cussing out

# 701
  • Sofia
дано те успокои...но утре им се обади най-добре

# 702
Обаждах се на доктора, казаха ми да пия аулинче, но това въобще не ме успокоява! Моля някой да сподели, дали е имал подобни преживявания, дали това състояние е преходно ??? Благодаря !

# 703
voss
Ти не го ли пита на какво се дължи това - много несериозно е това - ,,пий аулинче,,..Защо не отидеш направо в болницата да те прегледат...,ако трябва и пи друг лекар...

# 704
пак се обаждах, казаха ми да ида в четвъртък,  ако не отшуми, да ме видят на ехограф дали не събирам вода! Но аз съм сигурен вече, че причината е в клипсите - някъде ми дращят отвътре по някой нерв и ми се предава към гърба! Това се получава само ако тялото ми е във вертикално положение, променя ли наклона всичко отшумява за 10 секунди. Болката е изключително силна остра и пулсираща в такт със сърдечния ми ритъм!

Общи условия

Активация на акаунт