Камъни в жлъчката - 2

• 125 238
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • На планетата Земя
Voss, болката е нормална. Преди операция коремната част се пълни с газ, за да могат лекарите да виждат добре къде какво правят. Това прави мускулна треска в цялата област, може да стигне и до гърба. Оттам идва и това усещане. Ще отшуми бавно и постепенно. Боли те, предполагам, при ставане, лягане, навеждане, не когато си в покой.

# 706
боли ме само и единствено във вертикално положение на тялото, когато се изправя или седна прав на стол без да се облягам! Първо усещам нещо като спазъмче или като пукане отпред в дясно зад ребрата, на мястото на жлъчката и веднага след това нещо като много силен ток ми преминава към горната част на гърба и раменете отзад, както и дясната част на шията, както и в ямката над дясната ключица! Изключително остра и силна пулсираща болка, която веднага ме кара да легна. Легна ли всичко изчезва за 5 секунди и дори забравям, че имам някаква операция! но от 4 дни лежа само, не издържам вече...

# 707
  • На планетата Земя
Явно наистина е нещо друго. Ако е толкова тревожно, аз бих отишла веднага на преглед, не бих чакала до четвъртък, просто се вдигам и отивам.

# 708
Явно наистина е нещо друго. Ако е толкова тревожно, аз бих отишла веднага на преглед, не бих чакала до четвъртък, просто се вдигам и отивам.
+1
Не отлагай, времето може да е решаващо!!!

# 709
  • София
Да не те боли от газта, който е вкаран в корема. Мен ме болеше рамото и под ребрата, ужасно ме болеше, но за 1 ден премина. Клипсите също ми дразнеха, и имах лошо усещане 8-9 месеца. Но става дума за поносима болка.
Обаждай им се щом не минава,ако е от газта трябва да отшумява.

# 710
Хора да ви кажа, днес се чувствам значително по-добре /да чукна на дърво!/ Снощи не можах да спя почти цялата нощ. Хапнах много малко, а пък си чувствах корема адски подут! Имах страшни колики и къркорене и се въртях насам натам, доколкото мога в леглото и чувствах червата си как се кламбуркат и търкалят отвътре като се завъртам настрани, все едно че бяха бутилка на пода на кораб в бурно море! Сутринта на тоалетна пуснах доста газове и сякаш коремната кухина някак си се вакумира, корема ми се лепна към вътрешното съдържание и болката, която имах в изправено положение значително намаля! Вече почти не чувствам това движение отвътре, което вероятно дразнеше някои нерв и ми създаваше тези проблеми. Мисля, че коремната ми стена вече придържа дроба и мястото със клипсите и те не се движат свободно вътре и не дразнят околните нерви! Надявам се също някак си с времето да се срастнат с околната тъкан и съвсем да станат неподвижни! Днес бях на контролен преглед по мое настояване и двама от лекарите, които ме оперираха казаха, че съм луд хипохондрик, без дори да ми изслушат симптомите... Sad 

# 711
  • Sofia
Колко ти струваше операцията в Токуда,дадоха ли ти някакъв документ за парите?

# 712
Засега платих само 450 лв. за избор на екип, и 3 дни престой в болницата по около 5-7 лв. за ден, /незнам точно/ и това е всичко за сега, което ми поискаха от касата като дължимо при чекирането за  изписването! Незнам дали по-късно няма да ми се начислят още неща, защото и аз много се учудих, доктора ми каза че самата операция е към 900 лв. и отделно консумативите са към 600, плюс избор на екип още 450... Да приемеме, че цената на операцията се поема от ЗОК, защото отидох с направление, но все още не ми е ясно какво става с консумативите ?!

# 713
  • Sofia
Щом са те изписали май няма да плащаш повече Thinking
Аз си платих парите за консумативи преди изписването.И аз бях с направление,платих за 3дни престой и отделно за инструментите.
Как си днес,има ли болка?Не разбрах и защо се е стигнало до операция,след като си нямал кризи преди това,не ти ли назначиха някакво лечение преди крайната мярка?На колко години си Wink

# 714
на 42 съм, и аз незнам как се стигна до тази операция, всичко стана някак си изведнъж! От доста време имам стомашни проблеми и ходя по гастроентеролози. Появиха ми се едни киселини, това ми беше единствения симптом. След няколко гастреоскопий вече имаше съмнения, че имам хранопровод на Барет, но биопсията показа че все още не ми е толкова увреден хранопровода от рефлукса, за сметка на това имам хеликобактер! Опитвах да го лекувам 3 пъти до сега без резултат! След последните антибиотици обаче изпражненията ми станаха светли, почти бели, кашави или изхождах чиста бледо жълта водичка, слуз и пяна в продължение на половин година! Заедно с това си държа и една температура от 37,2 - 37,3 почти постоянно в последните 2-3 години. Отидох отново за гастреоскопия във ВМА при проф. Къцаров, който ми видя камъчета в жлъчката и каза, че всички проблеми са от там! Въобще не обърнаха внимание на нищо друго и веднага ме изписаха с диагноза - жлъчнокаменна болест! Казаха, че трябва да я махам! Отидох на консултация за второ мнение при проф. Гайдарски от Токуда, който освен камъните ми каза, че виждал някакви две образувания в панкреаса с размери над 5 см. Оттам на скенер, туморни маркери и много стрес! Скенера нищо не показа, маркерите бяха в норма, но бях притеснен защото професора е сериозен ерудит в тази област и ни е личен семеен познат! Скенера също не показа и камъните, но си ги имаше. Това ме стресира, че може би не се виждат и проблемите с панкреаса! Професора каза, че при операцията на жлъчката ще се огледа и панкреаса и това щяло да е най-верното и така се озовах под ножа !!! Към днешна дата, 7 дни след операцията - никаква промяна, светли кашави или воднисти слузести изхождания и температура 37,3 постоянно + допълнителни болки в гърба ! Отчаян съм!!!

# 715
  • Sofia
Нали днес трябваше да си на контролен преглед...ходи ли,какво ти казаха?
С какво се храниш сега?Гледай по-кашави неща да ядеш.Дадоха ли ти диетичен режим?

# 716
Ходих на контролен извънредно по мое искане във вторник, защото болките в гърба ми бяха вече много досадни и непоносими.  Доктора ме видя за не повече от няколко секунди и едва понечих да кажа, че имам болки в изправено положение, веднага ме прекъсна без дори да ме доизслуша и започна да нарежда, как това било нормално да боли, следоперативен период, всичко било чудесно и нямало нищо притеснително. Докато говореше ми махна лепенките и само вика - "чудесно, чудесно, няма нищо притеснително, изправяне, повече движение, и не се притеснявай... недай да звъниш повече, защото това твойто състояние се нарича хипохондрия и ще ти навлече много повече неприятности, ти сам искаш нещо да ти има... нищо ти няма..довиждане"!!! Не успях дори да обясня дори, във кой случай само ми се появява болката, и че ме боли гърба, а не операцията...  Confused За сега ям закуска - мляко с ориз, макарони с малко прясно сиренце, бисквити или постни курабийки със 2% кисело мляко, попара от бял хляб, чай и малко сиренце обезсолено, всичко това без захар! За обяд или вечеря - предимно ориз в тавата с малко бяло пилешко месо и моркови, също и моркови, броколи и картофи /има такъв микс замразени/ и малко бяло пилешко пак на фурната без много запичане, както и пилешка супичка без застройка...

# 717
  • Sofia
Как може да има такива лекари Close

Отиди на друг лекар,в друга болница/клиника,с направление от ЛЛ или платено.
Не яж още броколи,лично на мен никак не ми действат добре,подува ми се корема,получавам уригвания.Избягвай и бобовите.

# 718
  • София
на 42 съм, и аз незнам как се стигна до тази операция, всичко стана някак си изведнъж! От доста време имам стомашни проблеми и ходя по гастроентеролози. Появиха ми се едни киселини, това ми беше единствения симптом. След няколко гастреоскопий вече имаше съмнения, че имам хранопровод на Барет, но биопсията показа че все още не ми е толкова увреден хранопровода от рефлукса, за сметка на това имам хеликобактер! Опитвах да го лекувам 3 пъти до сега без резултат! След последните антибиотици обаче изпражненията ми станаха светли, почти бели, кашави или изхождах чиста бледо жълта водичка, слуз и пяна в продължение на половин година! Заедно с това си държа и една температура от 37,2 - 37,3 почти постоянно в последните 2-3 години. Отидох отново за гастреоскопия във ВМА при проф. Къцаров, който ми видя камъчета в жлъчката и каза, че всички проблеми са от там! Въобще не обърнаха внимание на нищо друго и веднага ме изписаха с диагноза - жлъчнокаменна болест! Казаха, че трябва да я махам! Отидох на консултация за второ мнение при проф. Гайдарски от Токуда, който освен камъните ми каза, че виждал някакви две образувания в панкреаса с размери над 5 см. Оттам на скенер, туморни маркери и много стрес! Скенера нищо не показа, маркерите бяха в норма, но бях притеснен защото професора е сериозен ерудит в тази област и ни е личен семеен познат! Скенера също не показа и камъните, но си ги имаше. Това ме стресира, че може би не се виждат и проблемите с панкреаса! Професора каза, че при операцията на жлъчката ще се огледа и панкреаса и това щяло да е най-верното и така се озовах под ножа !!! Към днешна дата, 7 дни след операцията - никаква промяна, светли кашави или воднисти слузести изхождания и температура 37,3 постоянно + допълнителни болки в гърба ! Отчаян съм!!!

Значи, трябва да ти кажа, че твоите оплаквания...звучат като моите. Аз обаче си правех яки жлъчни кризи от малка. Оказа се че имам камъни. В някакъв момент се прежалих и махнах жлъчката. Пак кризи. Срязахме жлъчния канал, понеже бил запушен. Панкреатит. И пак кризи. Евентуално още един панкреатит. И след един пореден престой в болницата се започна температурата (моята стига до 38 понякога) и разстройството. Вече 3 години и нагоре (от температурата де, от кризите...10-12 години).
Какво казаха за панкреаса след операцията?

# 719
                    Има ли бургазлии в темата?

Да препоръчате гастроентеролог за консултация след първа криза. То, че ще се ходи в София, ама поне да има едно мнение.

Четох много хубави мнения за д-р Саджаклиев от София. Някакви координати за връзка с него, моля.   Имаше и други запитвания за него, но отговор не открих.

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 19:13 от baba-mp3

Общи условия

Активация на акаунт