Камъни в жлъчката - 2

• 125 222
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Здравейте момичета и момчета (ако има).Да побутна темата с питанка.На 23 октомври ме оперираха лапароскопски в Еврохоспитал във Варна.Имам 4 разреза, 3 от тях изглеждат като драскотини, но  четвъртия е с по-голям размер и изпъкнал шев.Интересува ме третирате ли белезите с някакви медицински козметични продукти - гел, крем, масла и евентуално да ми препоръчате някой що-годе ефикасен за изглаждането и изравняването на белега.

# 721
  • На планетата Земя
Аз не съм мазала с нищо. Вече почти не се виждат.
Предполагам, че по-голямата дупка е тази вдясно от пъпа.

# 722
  • Варна
Ами не. Точно като дупка изглежда с шев в центъра й - в средата съвсем малко под гърдите, даже и сутиен още не мога да сложа защото дразни и закача мястото  Sad

# 723
  • На планетата Земя
А, да, сещам се коя. Моята такава е малко под мястото за сутиена и не правеше проблем, но виж, другата, за която писах, тя ми минаваше точно там, където са панталоните.

Мажи с някакво мехлемче, ако искаш, за да заздравява по-скоро. Превръзка слагаш ли, като си със сутиен, за да не те притеснява? Иначе у дома трябва да го държиш отворено мястото, "да диша".

# 724
  • Варна
Засега обличам само потници, добре че не е лято та под яке не личи че са пуснати на свобода WinkПредполагам с времето ще се посъбере и позатвори грозната дупка, която е и още доста болезнена и ми създава ядове.Благодаря ти за включването  smile3525

# 725
  • Sofia
Има много кремчета за белези,дори наскоро видях и пластири на контратубекс,които може да се режат и са удобни за такива малки белези.

# 726
Здравейте, реших и аз да се включа в темата тъй като ми предстои премахване на жлъчката.

Моята история започна през 2008г. още като бях на 16г. с жестоки кризи, пожълтяване.. абе знаете как е, нетърпимо и доста често. Имам камъни в жлъчката, големи и много на брой малки. Още тогава се говореше за нейното премахване, но намерихме начин да избегнем операцията с диета и 27 хапчета на ден. Да 27.

След периода на спазване на абсолютно строга диета, сваляне на 20кг. и без повече кризи, малко по-малко вредните храни пак се вмъкнаха в начина ми на хранене. Преди 1-2 месеца започна обаче доста различна болка, по-"безобидна" от кризите които помня, подуване на корема, оригване, киселини, мислех си че е гастрит, но след преглед при гастроентеролог се оказа, че тези болки са си баш типични и за жлъчката. След ехографа се видя, че камъните не са мръднали, но доста ме наплашиха, че има и към черния дроб (които по-късно професора при който се прегледах каза, че нямам..), от там разбрах, че има възможност тези камъни да увредят панкреаса, което може да е с фатален край. Доста се притесних, това не ми беше обяснено когато бях тийн и сега даже ме хвана страх и яд, че не съм я махнала още тогава.

Но разбира се, имам страшни притеснения относно операцията, но и най-вече за рисковете след премахването на жлъчката. До колкото разбирам, камъните могат да се образуват въпреки липсата на жлъчката? Това може ли да бъде спряно чрез медикаменти? Възможно ли е да бъде увреден панкреаса въпреки, че проблемния орган е отстранен? Другите органи са ми незасегнати, според последния ехограф. Самите жлъчни сокове ще бъдат изливани директно, но това изливане какви последствия носи?

Утре рано имам среща с хирург, от два дена само плача и се вайкам. Знам, че премахването й ще ме спаси от проблемите които може да ми причини, но пък и се чудя щом 7 години съм карала така дали да не продължавам. От толкова време не съм изпитвала онези болки и сега като не ме боли и един вид ме е страх от болките които ще ми предстоят след операцията. Доста добри отзиви има, ама нали знаете, като има няколко негативни и човек се влияе повече от тях. Sad

# 727
Моето дете от камъни в жлъчката вече 4ти път прави панкреатит.Работата е сериозна и заминаваме за София за операция.След лапароскопията боли ли много,ще може ли на следващия ден да пътува до Варна?

# 728
  • Sofia
Не се страхувайте от операцията,когато се налага тя е спасение от фатални последствия Naughty
Преди 10мес.беше моята лапароскопска,която 1,5год.я отлагах от страх,но след 10 тежки кризи и 5 пъти лечение по болниците се престраших и не съжалявам.
Чувствам се добре,няма болка,киселини,подуване,уригвания и т.н.
Не е много силна болката след операцията,да не кажа че почти я няма,но при всеки е различно.Аз бях много доволна че я направих и не мога да кажа че съм имала болки,а облекчение...Има усещане като по-силна мускулна треска на корема.

Може да се пътува, изписват на следващия ден.Но все пак не трябва и да е много дълъг пътя...С по-удобен транспорт,с възможност да легне оперирания или да е в полулегнало положение ,мисля,че няма да има проблем...но най-добре би било ако имате възможност да остане поне седмица в София ,за да се направи преглед от лекаря и ако има конци да се махнат.

# 729
Doli,мерси за отговора.Няма как да останем в София,а за транспорта се чудя с какво ще му бъде най-безболезнено да пътува?

# 730
  • Sofia
със самолет Rolling Eyes

Към коя болница и хирург сте се насочили?
На колко години е детето?

# 731
Doli и аз благодаря за отговора. Твоето добро състояние и на другите писали във форума наистина ме кара да си мисля, че може пък и аз да изкарам късмет и да нямам проблеми след операцията. Опасявам се, че храносмилателната ми система няма да издържи на липсата на жлъчката и ще започнат куп други неприятности. Силно се надявам, че взимам правилното решение. Много от вас сигурно са минали през същото мислейки си да се разделят с този орган. Да, живее се без него, но пък все пак не си е пълноценна системата.

Днес при хирурга и правейки какви ли не изследвания не спряха да ми повтарят, че съм още много млада (на 23г.) което не помогна на чуденето ми. Кардиолога, дори в началото ме питаше дали съм сигурна, и да не е бил проблема от нещо друго, но като видя снимките от ехографа и смени мнението... Въпреки, че в момента нямам кой знае какви болки и не е възпалена, пълна е с камъни.

# 732
  • Варна
slancice А защо в София ще правят операцията?На колко години е детето...ако е на малка възраст не е сигурно че ще  го изпишат на следващия ден, а и колкото и да е лека лапароскопската операция пак има болка след нея и силен дискомфорт.Разстоянието не малко и с влак и с автобус , а и с лека кола пак ще е дълъг и тежък пътя за прясно оперирано дете .

# 733
  • Sofia

Днес при хирурга и правейки какви ли не изследвания не спряха да ми повтарят, че съм още много млада (на 23г.) което не помогна на чуденето ми. Кардиолога, дори в началото ме питаше дали съм сигурна, и да не е бил проблема от нещо друго, но като видя снимките от ехографа и смени мнението... Въпреки, че в момента нямам кой знае какви болки и не е възпалена, пълна е с камъни.
те и на мен ми казваха,че ми е рано за махане/45год./,но след като се е получил проблема,по-добре е да се отстрани....преди мен оперираха 20год.момиче...както и 87год.баба Rolling Eyes
чувала съм,че при млади с болна жлъчка има проблем с износване на бремеността,при повечето се влошава състоянието....действай,докато е време,не отлагай,минава и се забравя Hug

# 734
Doli, отново благодаря за отговора, доста кураж ми вдъхвате.

slancice Видях, че сте от Варна, замисляли ли сте се да я направите тук? Аз ще се оперирам във Военна болница при Проф. Костов, към него ме насочи Проф. Коцев, на чието мнение съм склонна да се доверя.

Общи условия

Активация на акаунт