Камъни в жлъчката - 2

• 126 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 420

като си изпих вълшебния коктейл
[/quote]

Бихте ли споделили какъв е този вълшебен коктейл. Предполагам, че става дума за комбинация от лекарства.
[/quote]

аз пия но-шпа , бусколизин и спазмалгон и ми минава много бързо , това на мен ми помага много ! Но да се има в предвид че на всеки човек различно действа , при някой може да действа по бавно Също така пия и ровахол за жлъчката , но има има и ровахол за бъбреци затова като се купува трябва да се каже точно че е за жлъчката! и най-важното диета да се пази - пържено пикантно и газирано - да се изключат от консумация! по-лека храна и в малки количества ! получавала съм криза и при повече хапване особенно около празници!

# 421
Пак съм аз .......  Embarassed Embarassed

След няколко седмици, към средата на април, съм на ехограф, за да видим има ли развитие за последните 6 месеца. Тогава ще мисля за специалисти и хирург. Но вече ми е неудобно да звъня през 5 минути на личния си лекар, затова пиша тук.

Тази сутрин като се събудих усещах някакъв спазъм в областта между черния дроб и пъпа, съвсем в дясно, два пръста над пъпа, но съвсем в дясно. Усещането е като че нещо иска да премине, но е заседнало. Първо реших, че си въобразявам, но това усещане не изчезна цял ден. Появява се и изчезва, за секунди ме пробожда и спира. В никакъв случай не е непоносимо. Мисля, че се появява по-често след хранене, но не съм сигурна.

Моля ви, посъветвайте ме какво точно да правя, при евентуална криза (дано да не се стигне до там). Ужасно се панирам и ако се случи не знам какво ще правя. Запасила съм се с Аулин - таблетки и прахче, и спазмалгон.

И добра идея ли е да хапна зеленчукова супа със салата за вечеря?

# 422
  • NE
Зелена салата не може, но домати и краставица без мазнина не е проблем. Peace Супата да не е със запържени зеленчуци и много малко мазнина, да не кажа без.
При кризи си ходих в спешното и ми биеха обезболяващи инжекции.

# 423
  • София
На мен и зелената салата и салата домати и краставици ми действат зле, но ако прекаля.
При започнала криза обаче не препоръчвам тези салати.

# 424
При криза най-безболезнено се отразяват варени картофи, ориз без подправки, сварено бяло пилешко месо, препечен хляб, обикновени бисквити. Докато бях в болницата лежах с една жена, която три месеца беше яла само това и пак стигна до операция  .
Аз днес си набрах от село лопуш, че много ми се е прияла такава супа. Но сега съм в чуденка как ще ми се отрази месец след операцията  newsm78. Все още не смея да ям зелении, макар че за тях не са ме предупредили.

# 425
  • Sofia
ако е малко като количество,напр.едни сармички да направиш в такива листа...аз още не смея да ям зелении/мина 1 1/2мес./,вчера малко ме сви в дясно,нещо като лека криза,изплаших се,но премина за 1/2ч.,малко прекалих с едни ядки кашу...трябва да се спазва диетата,ама понякога ми "пада пердето",то ми писна само мляко,извара,хляб,крем супи...

# 426
Пак съм аз .......  Embarassed Embarassed

След няколко седмици, към средата на април, съм на ехограф, за да видим има ли развитие за последните 6 месеца. Тогава ще мисля за специалисти и хирург. Но вече ми е неудобно да звъня през 5 минути на личния си лекар, затова пиша тук.

Тази сутрин като се събудих усещах някакъв спазъм в областта между черния дроб и пъпа, съвсем в дясно, два пръста над пъпа, но съвсем в дясно. Усещането е като че нещо иска да премине, но е заседнало. Първо реших, че си въобразявам, но това усещане не изчезна цял ден. Появява се и изчезва, за секунди ме пробожда и спира. В никакъв случай не е непоносимо. Мисля, че се появява по-често след хранене, но не съм сигурна.

Моля ви, посъветвайте ме какво точно да правя, при евентуална криза (дано да не се стигне до там). Ужасно се панирам и ако се случи не знам какво ще правя. Запасила съм се с Аулин - таблетки и прахче, и спазмалгон.

И добра идея ли е да хапна зеленчукова супа със салата за вечеря?

супата да е без запръжки , капки зехтин може , а за салатата аз бих се въздържала може би малко краставица но все пак ако можеш яж неща които няма да дразнят , това са варени картофи , ориз , пилешки супи но без кожи и мазнини например с морковче картофче хубаво сварени и малко пиленце , аз напоследък ям кисело мляко с бисквити и съм добре ! Онзи ден ядах яйци и моментално ме заболя и вече ги забравям в менюто си освен варено яйце и то само белтъка ! Риба на скара може или на пара ! и пак казвам количеството трябва да е малко и начесто ! Разбирам те напълно и аз много гледам салатките на пазара но..............като си спомня как боли ги подминавам бързо! Желая ти всичко да е наред !

# 427
Благодаря на всички за препоръките.  : ))

За вечеря хапнах само малко супа с морови и ориз, защото се оказа, че са ми свършили картофите. И малко хляб, черен и две обикновени бисквити. Пих чай, вода, айрян.. Определено нещо не е наред, но се надявам да е само временно неразположение. Дано не се окаже запушване... Sad

Взех си топъл душ и си легнах. Надявам се утре да се събудя и всичко да е наред. (За всеки случай съм оставила чаша с вода и хапчета до леглото.)

Благодаря още веднъж и успех на всички!

# 428
  • Sofia
Защо трябва да чакаш толкова време за ехограф,отиди още утре или поне в близките дни...за твоя успокоение

# 429
Защо трябва да чакаш толкова време за ехограф,отиди още утре или поне в близките дни...за твоя успокоение

Защото бях на ехограф в Бургас, при д-р, който ми препоръча ЛЛ. Искам да отида на същото място, но до 7 април съм в София.

# 430
  • София
На мен при кризи ми помагат обикновени вафли и кисело мляко.

Doli, аз ядките (обикновени фъстъци основно) ги изключих напълно от менюто си. Странно е, че мога да консумирам шам фъстък, който според някои е по-мазен от обикновения.

# 431
Ако бях аз още утре сутринта щях да съм пред кабинета на първия гастро, когото намеря  Rolling Eyes  Вярно, че съм голяма паника, но пък запушен канал си е за притеснение и то голямо... Искрено се надявам да е временно неразположение и наистина утре сутрин всичко да е отшумяло.
Имайте предвид, че диетата не винаги помага. Аз буквално нищо не ядях-за месец свалих 30кг., но кризите си ги имах, а когато не бях в криза пак болеше много-нямах 2мин.през които да не ме е боляло в продължение на месец и половина. Дори когато вече лежах в болницата и бях на системи, антибиотици и обезболяващи едната нощ много ме заболя и 1 час търсих сестрите къде спят...  ooooh! Ужасно беше. Диетата според мен не е решение-решение е, но може би временно. По никакъв начин с диета не можеш да си излекуваш жлъчката и да се размине операцията.
Другия месец правя година от операцията и най-сетне мога да кажа, че се чувствам добре! Диетата ми се изразява в това, че не ям пържено, яйца, патладжан и зелениите, а така ми се яде една зелена салата с яйца и репичкиии  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ех...другия живот! Но, това да е! Желая бързо възстановяване на всички, които скоро са оперирани, а на другите успех в тази битка! Понякога не е никак лесна, колкото и проста да е!

# 432
  • Sofia
аз,като голям любител на всякакви зеленчуци и ядки,понякога направо ми се плаче,като се сетя,че не трябва да ги ям Cry...честно казано голяма мъка ми е яденето,а ако ходя на ресторант съвсем си оставам гладна,нямам им доверие на това което предлагат, като качество,хигиена и приготвяне Sad ...

Marissa_,за миналата една година имала ли си някакви признаци на криза или болки или някакво неразположение?

# 433
Имах и още как...от около 2-3 седмици не съм усещала нищо, но преди това постоянно си ме пробождаше. Не е болката от кризите, но пак си болеше. Сега усещам най-много тежест, но само това. Но да не ви плаша-моята операция мина много тежко, рязаха от черния дроб и т.н. Казаха ми, че може да минат и 2 години докато се възстановя. Е сега съм добре и се надявам да не ме заболява пак. Започнах да се движа повече и това много ме радва. Ходила съм за тази година 2 пъти на гастро. Той ми обясни, че при някой минава за месец, при други е нужно повече време, както при мен. Ако ви интересува още нещо питайте Simple Smile

# 434
  • NE
Онзи ден ядах яйци и моментално ме заболя и вече ги забравям в менюто си освен варено яйце и то само белтъка ! Риба на скара може или на пара ! и пак казвам количеството трябва да е малко и начесто ! Разбирам те напълно и аз много гледам салатките на пазара но..............като си спомня как боли ги подминавам бързо! Желая ти всичко да е наред !
Рибата е мазна и е забранена. Жълтъка е забранен, както и яйцата като цяло, но по малко белтък може.
Лично аз се захраних чак 3 месеца след операцията с малко яйце.

Мариса Ти си май най-тежкият случай от нас в темата. При теб е било много трудно, наистина.
Съгласна съм с теб, че диетата не са дългосрочно решение.  Peace Аз само се молих с тях да изкарам 10 дни до операцията. Толкова ми беше писнало, че се примолих да ме оперират.

Shoestring На мен ми откри проблема АГ-то, защото всички в Спешното са пишман лекари. Та отидох и сама си направих ехото, намерих си хирург и си взех направление за хоспитализация. Ако чаках на ЛЛ щях сигурно да стигна до класическа операция. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт