Камъни в жлъчката - 2

• 126 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
# 616
Доли, може ли и на мен да ми изпратиш линк към храненето, че вечесе обърках в нет-а. На едни места пише това може, на други точно същите се отричат.Благодаря ти!

# 617
  • София
Здравейте,
И на съпруга ми му махнаха жлъчката преди 2 дни. Лапароскопски във ВМА,София.
От днес си е в къщи. Моля, за съвет претърпелите такава операция - какви ензими приемате и как (при нужда, при всяко хранене, при хранене с по-мазни храни). На него не са му изписали/предложили/посъветвали да пие такива.  Rolling Eyes
В момента пие само Трансметил, защото чернодробните показатели все още са му извън норма (той получи криза от запушване на канала от едно камъче и оттам механична жълтеница и 4 от покзателите бяха във висините)
Предпочитам да са по-натурални ензими по възможност.   Mr. Green
В момента - яде крем супа картофи и малко моркови, кифлички, бебешки каши /десерти Simple Smile, извара.
Мисля да включа и броколи + обезсолено сирене.

# 618
  • Берлин
Мен ме оперираха в Токуда май месец миналата година - 900 лв беше лапароскопската операция. Диета пазих 2 седмици /без шоколад и газирано/. Не съм имала нито нужда, нито мисля,че е необходимо да се пази по-дълго.
Подуването - при мен напълно изчезна след десетина дни.
Възстановяване - операция по спешност в събота, във вторник бях в офиса
Болки - мен ме болеше зверски под слънчевия сплит по време на кризи. Когато съм преуморена или ужасно вбесена - пак там ме боли и сега /не е нетърпима болка като при кризите/.
И ще завърша с цитат от моя лекар на въпроса ми как да продължавам да живея,режими и тн: "Ти си здрав, пълноценен човек. Продължаваш смело напред,без да се тормозиш от болки и ограничения, и толкова".

# 619
  • Sofia
Здравейте,
И на съпруга ми му махнаха жлъчката преди 2 дни. Лапароскопски във ВМА,София.
От днес си е в къщи. Моля, за съвет претърпелите такава операция - какви ензими приемате и как (при нужда, при всяко хранене, при хранене с по-мазни храни). На него не са му изписали/предложили/посъветвали да пие такива.  Rolling Eyes
В момента пие само Трансметил, защото чернодробните показатели все още са му извън норма (той получи криза от запушване на канала от едно камъче и оттам механична жълтеница и 4 от покзателите бяха във висините)
Предпочитам да са по-натурални ензими по възможност.   Mr. Green
В момента - яде крем супа картофи и малко моркови, кифлички, бебешки каши /десерти Simple Smile, извара.
Мисля да включа и броколи + обезсолено сирене.
На мен също не са ми препоръчвали ензими,няколко пъти питах хирурга,каза,че нямало нужда.Диетата я спазвах 2 мес.,сега си хапвам почти всичко без свинско,мазно,пържено,зелеви,бобови,газирано,алкохол....то май не остана много Laughing
Не му давай толкова скоро броколи Naughty Поне на мен никак не ми понасят...подува ми се корема,а и мириса им ooooh!

# 620
  • София
Никакви ензими не са ми давали. Лекарите даже ме съветваха да съм много ларж и да си хапвам каквото искам. Но шест месеца пазих диета без мазно и бобови. В началото много ме боляха каналите. Поне за себе си усещам,че ми трябва диета,няма как да му отпусна края. И мен ме боли като се ядосам.

# 621
  • Стара Загора
Здравейте

записвам се да следя тази тема.Накратко от години имам много превита жлъчка-Дискинезия.Имам проблеми в миналото,пазих диета около 7 години.После около 2-3 години бях ок,ядох дори пържено,и ядки но умерено не прекалявах.От март месец отново започнаха кризи.С времето почнаха да стават по чести и по жестоки.Преди 2 седмици ходих на консултация с гастроентеролог  и диагноза е гастрит и жлъчка пълна с плака.Изписа ми НЕХИУМ,Дуспаталин,Ношпа  и строга диета.
Много трудно се повлиявам от лечението,ужа бах 2 дена горе долу добре само с леки болки и дискомфорт,но вчера си взех чай за прочистване на жлъчка и черен дроб.

http://apteka.framar.bg/30003763/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D1%86%D1%8F … D1%80%D0%BE%D0%B1

изпих само една дозичка в 3 следобед.В 6 вече започнаха силни болки,убилно изпотяване ,повдигане -кошмарно състояние.Накрая последва спешният кабинет ,там ми вливаха система с обезболяващи и  лекарят ми препоръча консултация с хирург.Пуснаха ми изследвания чернодробните всички са ок,левкоцити също в норма.И сега съм в голяма чуденка.Нямам камъни и не съм сигурна каква стъпка да предприема.

# 622
Здравейте

записвам се да следя тази тема.Накратко от години имам много превита жлъчка-Дискинезия.Имам проблеми в миналото,пазих диета около 7 години.После около 2-3 години бях ок,ядох дори пържено,и ядки но умерено не прекалявах.От март месец отново започнаха кризи.С времето почнаха да стават по чести и по жестоки.Преди 2 седмици ходих на консултация с гастроентеролог  и диагноза е гастрит и жлъчка пълна с плака.Изписа ми НЕХИУМ,Дуспаталин,Ношпа  и строга диета.
Много трудно се повлиявам от лечението,ужа бах 2 дена горе долу добре само с леки болки и дискомфорт,но вчера си взех чай за прочистване на жлъчка и черен дроб.

http://apteka.framar.bg/30003763/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D1%86%D1%8F … D1%80%D0%BE%D0%B1

изпих само една дозичка в 3 следобед.В 6 вече започнаха силни болки,убилно изпотяване ,повдигане -кошмарно състояние.Накрая последва спешният кабинет ,там ми вливаха система с обезболяващи и  лекарят ми препоръча консултация с хирург.Пуснаха ми изследвания чернодробните всички са ок,левкоцити също в норма.И сега съм в голяма чуденка.Нямам камъни и не съм сигурна каква стъпка да предприема.
Ама недей да си правиш експерименти с такива чайчета.... Според мен не бързай да я махаш пий си лекарствата и пази диета...
Иначе препоръчвам Пулсет от 20 милиграма/единственото което има ефект върху мен/,ама пак се посъветвай с лекар то е  подобно на НЕКСИУМ. Дуспаталин,Ношпа - и двете са обезболяващи - като първото е по-силно, би трябвало само при болка да ги взимаш?
А диетата е задължителна, знаеш без мазно,пържено,кисело...
Аз ям пилешко и телешко месо - варено и печено,моркови,тиквички и по малко картофи,че понякога дразнят. Също препечен хляб и макарони,фиде, изкиснато обезсолено сирене,по малко кашкавал,чай от мента само - всичко друго дразни...никакви плодове/ферментират в стомаха и са кисели/ и никакви сладки неща...също и без домати....
В предвид,че аз имам камъни и пия и други неща за разтварянето им...,за сега да чукам на дърво с тази диета нямам кризи 2 месеца...  Не се предавай,бори се и без жлъчка може да се живее,но ако има шанс - запази я. Нужна е обаче голяма воля за диетата!!!

# 623
  • Стара Загора
Ношпа ми я изписаха по 3 х на ден,Дуспаталин сутрин и вечер.Ношпа обаче я пия по-малко,много ми пада кръвно от нея.Диета пазя строга вече 2 седмици,но за сега невиждам ефект.  Sad
Ще продължавам с диета,вторник съм на контрола да видим какво ще каже лекарката.
Благодаря за съветите.  bouquet

# 624
Ношпа ми я изписаха по 3 х на ден,Дуспаталин сутрин и вечер.Ношпа обаче я пия по-малко,много ми пада кръвно от нея.Диета пазя строга вече 2 седмици,но за сега невиждам ефект.  Sad
Ще продължавам с диета,вторник съм на контрола да видим какво ще каже лекарката.
Благодаря за съветите.  bouquet
В момента имаш ли болки?Не знам,не съм лекар,но ме се струва много ношпа и дуспаталина - едновременно... Реално проблема не е ли в киселините които имаш? Диетата се приготви да я пазиш няколко месеца,аз я пазя вече 6 месеца... Отиди и за второ мнение някъде,но бъди категорична,че жлъчка не искаш да вадиш, и че искаш да пробваш с диети и лекарства.... Иначе директно ще ти кажат - ,,операция,, - това е златния стандарт на лекарите.... Аз що лекари смених, докато намерих такъв,който се съгласи да опитам първо с лекарства и ако не стане - тогава операция...
Наистина,ако имаш постоянни болки, отиди и за второ мнение, защото пък ако са постоянни и нетърпими - това не се понася..Направо утре отиди някъде да те погледнат преди контролния във вторник...

# 625
Здравейте, прочетох всичко и вече съм доста запозната Simple Smile На 17.07.2015 случайно на ехограф ми откриха два камъка в жлъчката  / 1см и 2см/. Лекарят каза да не ги махаме, да спазвам диета и пия лекарства. Нямам никакви оплаквания, нито кризи. Проблема е че много пътуваме и като чета колко са болезнени кризите се плаша. Може ли да ми кажете ако помните първата криза как е започнала, има ли предварително симптоми, за колко време се стига до най-силната болка. Изписаха ми нош-па, ако ме заболи. На опирация не искам, поне докато се чуствам добре.

# 626
  • Стара Загора
Тази сутрин се събудих с кисел и горчив  вкус в устата и в момента в който станах почнаха и болките.
Но болките този път бяха по-силни в стомаха .Изпих нексиум и дуспаталин.минаха 2 часа и болките продължаваха.После изпих ношпа и тръгнах на лекар.Моята гастроентероложка днес не е на работа и ме прегледа друг лекар.
Според този лекар жлъчка ми била съвсем добре ,леко превита нищо й нямало,и ми смени нехиум с друго лекарство. Shocked

Сега след обезболяващи имам тъпа болка търпи се.Незнам вече какво да правя,всеки ден съм вече на обезболяващи,и  не се оправям.Преди обед небях в състояние да си гледам детето..........

# 627
Тази сутрин се събудих с кисел и горчив  вкус в устата и в момента в който станах почнаха и болките.
Но болките този път бяха по-силни в стомаха .Изпих нексиум и дуспаталин.минаха 2 часа и болките продължаваха.После изпих ношпа и тръгнах на лекар.Моята гастроентероложка днес не е на работа и ме прегледа друг лекар.
Според този лекар жлъчка ми била съвсем добре ,леко превита нищо й нямало,и ми смени нехиум с друго лекарство. Shocked

Сега след обезболяващи имам тъпа болка търпи се.Незнам вече какво да правя,всеки ден съм вече на обезболяващи,и  не се оправям.Преди обед небях в състояние да си гледам детето..........
Аз в началото бях така, докато не започнах да пия Пулсет,като уцелиш правилното лекарство няма да я има тази болка...Най-малкото нямаш камъни, трябва да мине..! Питай на следващ преглед,дали можеш да взимаш Пулсет,вместо другото което са ти изписали, не  правя реклама на лекарството, но познавам  още 3-ма човека,които само след първия прием нямат киселини и болки...

# 628
  • Sofia
Здравейте, прочетох всичко и вече съм доста запозната Simple Smile На 17.07.2015 случайно на ехограф ми откриха два камъка в жлъчката  / 1см и 2см/. Лекарят каза да не ги махаме, да спазвам диета и пия лекарства. Нямам никакви оплаквания, нито кризи. Проблема е че много пътуваме и като чета колко са болезнени кризите се плаша. Може ли да ми кажете ако помните първата криза как е започнала, има ли предварително симптоми, за колко време се стига до най-силната болка. Изписаха ми нош-па, ако ме заболи. На опирация не искам, поне докато се чуствам добре.
Това са си доста големи камъни и мога да ти кажа ,че нямат шанс да се изхвърлят безболезнено,може да запушат каналите/този който е 1см./
Кризата започва с внезапна болка от дясната страна ,под гърдите,стягане,спазми,почти постоянни,може да се усети болка и на гърба,в кръста,може да ти се гади...уж вечер казват че започват,но при мен и през деня се случваха ,продължават по няколко часа,ако пиеш обезболяващо може и за час да приключи.Щом пътуваш често, си носи за всеки случай обезболяващи-Но шпа,Бусколизин,Папаверин.При криза по 2 от всяко.Топъл компрес също малко помага.Дано не те хваща,з-то според мен си бяха по-лоши и от родилните болки Sad
Спазвай диетата,ограничи вредните храни и си я наблюдавай на ехограф и през 2-3мес пускай изследване на чернодробни показатели Асат,Алат и ГГТ.

# 629
Благодаря ти много Doli за отговора  Grinning А ако такава криза изтърпя, след това веднага ли да ходя до болница? В смисъл тези кризи са когато камъните са започнали движение ли?
Четох някъде за ленено брашно, че разтваряло камъните? Чували ли сте? Не че се надявам моите скали да се раздробят, но поне кал и малки ако има, но пък си мисля, че може да провокира големите камъни да тръгнат и да запушат каналите Sad

Общи условия

Активация на акаунт