Камъни в жлъчката - 2

• 126 016
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
DeyanM
Имаш ли кризи?
Ако нямаш проблем със жлъчката, не виждам защо да я махаш... Т.е. наличието на камъни без никакви други проблеми,не е индикация за махане...

# 661
  • Пловдив
Писала съм и друг път тук, дано не е досадно повтаряне, но има и продължение. Години на ред ходим на профилактични прегледи от работа. Всяка година на ехографа ми казват "жлъчката е за махане" и хирурга ме пита кога ще отида да я махна. И аз все отлагам. Тази година ми се наложиха други изследвания в отделение за гастроентерология. Лекарите (единият от които голямо светило) ми казаха, че ако жлъчката не ми прави проблеми няма смисъл да я барам. Споменах за препоръките на хирурга и отговорът беше "ами той с това си вади хляба, какво искаш да ти каже". Досега бях в колебание дали да я махам, но при това положение смятам да си я държа, докато нямам проблеми. Ако възникнат - ще я мисля тогава.

# 662
ЗлаВещица
Аз съм на същото мнение, в предвид,че щом ми откриха камъните директно искаха час да ми записват за операция....Ходих и при други лекари, хирурзите искат да режат - това са пари за тях...
Само един гастро /не хирург/ми каза,след като му споделих,че съм добре - без кризи вече, а те искат да махат... цитирам : ,,охх ако знаеш как съм виждал да ги плашат,толкова трагични ги изкарват нещата и човека се сащисва, и на другия ден на операция....,, Shocked Shocked Shocked

# 663
DeyanM
Имаш ли кризи?
Ако нямаш проблем със жлъчката, не виждам защо да я махаш... Т.е. наличието на камъни без никакви други проблеми,не е индикация за махане...

Кризи имам, периодично като обикновено ме държат 3-5 часа. Освен това, двама независими лекари, единия от Бургас, другия от София ми казаха едно и също нещо - жлъчката не работи, пълна с шлака и е потенциална бомба. Разбира се, че не ми се иска да я махам, и до скоро имах някаква надежда, но след като в разстояние на няколко месеца двама различни лекари ми казват едно и също, вече нещата клонят към по-неприятния вариант. Честно казано, искаше ми се да има възможност да я задържа поне още 10-тина години и да измислят начин за почистване без махане, но..... Та, въпросът вече стои относно мястото на операцията.

# 664
А лекарства изписаха ли ти?
Защото и аз имах кризи и съм с камъни,но ми изписаха лекарства и сега съм добре,да чукам на дърво...
Пробвай с лекарства първо. Peace
А и задължително диета!

# 665
А лекарства изписаха ли ти?
Защото и аз имах кризи и съм с камъни,но ми изписаха лекарства и сега съм добре,да чукам на дърво...
Пробвай с лекарства първо. Peace
А и задължително диета!

Не ми изписаха лекарства. Отново повтарям, че вече не се говори за камъни в моя случай, а за шлака и неработеща жлъчка. Затова и въпросът ми е свързан конкретно за място на операцията и по възможност мнения за Света Екатерина в София.

# 666
Здпис при вас. От години съм с камъни , на диета и без кризи, замислям се за операция.
Моля да ме насочите към болница.

# 667
Махнаха ми жлъчка преди 5 мес.. Получих една единствена криза , а се оказа пълна с камъни и пред пръсване,с четворен обем и общо взето неработеща. Кризата беше 36-часов кошмар, особено през нощта. Оперираха ме лапароскопски в Плевен. Искам да ви кажа, че беше без усложнения и не чувствах никаква болка като се събудих (напук на целият ми страх) и съм много доволна от лекари,сестри,санитарки. Ако някой иска подробности , ще пиша

# 668
  • Стара Загора

Не ми изписаха лекарства. Отново повтарям, че вече не се говори за камъни в моя случай, а за шлака и неработеща жлъчка. Затова и въпросът ми е свързан конкретно за място на операцията и по възможност мнения за Света Екатерина в София.

по какво определят,че жлъчката е неработеща ?
Аз от няколко месеца правя кризи,накрая влезнах в болница на системи подложих се на гастроскопия ,и там ми поставиха диагноза гастрит,првита жлъчка пълна с шлака.Но нямам камъни,и ми казаха че жлъчка не е за вадене,след като няма камъни.За сега вече 3 месеца съм на строга диета ,и още немога да се оправя .

# 669

по какво определят,че жлъчката е неработеща ?
Аз от няколко месеца правя кризи,накрая влезнах в болница на системи подложих се на гастроскопия ,и там ми поставиха диагноза гастрит,првита жлъчка пълна с шлака.Но нямам камъни,и ми казаха че жлъчка не е за вадене,след като няма камъни.За сега вече 3 месеца съм на строга диета ,и още немога да се оправя .

Това не мига да ти кажа. Цитирам това, което ми е казано и каквото е записано. Естествено, че не се натискам да ми я махат, това е и причината толкова да го отлагам и да обикалям по различни лекари. Мисля, че поради констатация, че в нея няма жлъчен сок, а само шлака, е определено като изключена от системата. Тъпото е, че седмица преди това, на трудовата медицина, ми я определиха като напълно здрава поради липсата на жлъчен сок. Но същия прати половината колеги с камъни в бъбреците, което впоследствие се оказа невярно. Много е объркващо. По принцип Давидков, каза че преди операцията задължително трябва да мина гастроскопия или там както се казва пъхането на тръбата през гърлото. От това как се потвърждава какво точно се случва с жлъчката. Да ви кажа честно мен притесненията ми не са свързани с риска да ми се пръсне жлъчката, а с това че ако наистина има проблеми, то може да влияе негативно на другите органи. А едно е да ти махнат жлъчка, друго черен дроб или панкреас.

# 670
  • Пловдив
Гастроентеролога, който ми каза да не я махам ми спомена, че моята жлъчка изобщо не функционира. Пълна е с камъни, пясък и кал. Когато ми го каза го попитах дали трябва да я махам и той каза "ами защо да я махаш, тя и без това не работи, все едно я няма, така че ако не ти прави проблеми няма смисъл да я бараш".

# 671
  • Кьолн
Здравейте отново! Аз влизам с питане към всички които са опериране преди месеци.До скоро ме болеше мястото където беше жлъчката само когато се развалнувам или преуморя.Но отскоро започна да ме боли много както преди операцията.И отпред и в гърба.Вас боли ли ви много? Ще ходя в понеделник на лекар но малко съм разтревожена и затова се допитвам до вас

# 672
Мен на моменти си ме боли...на интервали съм. Няколко дни нищо ми няма и след това няколко дни не се чувствам добре. Вчера със ставането сутринта голяма болка. Като лежа или съм седнала нищо, обаче стана ли да ходя ужас...  ooooh! Оперирана съм април 2014. Доста пъти съм ходила на преглед след операцията и винаги едно и също ми казват - някой ги боляло 1-2 месеца някои 1-2 години. Различно било. Но аз всеки път заболи ли ме и съм готова да хукна към доктора. Дори оня ден щях да ходя, но ми излезе друга работа, та го оставих за другия месец.
Да не ти е предизвикана болката от някаква храна? Аз пия обезболяващо когато ме заболи защото не издържам на болка...  Peace

# 673
  • София
Боли ме от определени храни и от вълненние и преумора. Абе боли си ме и върви кън гърба. Лежа,почивам,внимавам. До кога ще е така не знам.

# 674
Някои има ли представа колко струва лапароскопската операция в Еврохоспитал ?
И колко още (освен консумативите) се заплаща за избор на екип ?
Тази болница я избрахме конкретно заради доктор Белев, защото едва ли не го представят като светило в тази област !

Доколкото ми обясниха по телефона искат 100 лева потребителска такса (която не разбрах за какво точно е) и още 450 лева доплащане може би за консумативи, за избор на екип се плаща отделно !

Консултацията с въпросния лекар струва 40 лева !

Та в този ред на мисли ако някои скоро е бил там моля да сподели по-обстойно как точно стоят нещата, защото по телефона не разбрах точно това дали са цените с доплащането от касата или не .

Гастрото е казал на мъжът ми или Каспела или Еврохоспитал, една от двете болници да си избере.
Предполагам че цените ще са горе-долу еднакви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт