Отсъствие от работа по време на инвитро

• 8 762
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
В момента в който ми се обадиха за получаването на заповедта, отидох да разговарям с шефката и и обясних какво ми предстои. Въпреки че работех на въпросното място едва от няколко месеца, срещнах разбиране. Пуснах си отпуск от началото на стимулацията, тъй като опита процедурата беше в клиника в друг град, а и исках да ми бъде по-спокойно. От деня на пункцията си ползвах болничен, 14 дни мисля беше. Когато се върнах на работа след болничния разбрах, че никой не знае причината за отсъствието ми, шефката беше предупредила дори в счетоводството да не коментират с колегите болничния ми.
Според мен винаги е по-добре да споделиш, в повечето случаи ще срещнеш разбиране. Избягват се неловки ситуации, възможно е шефа да разбере случайно, а ако ти си си измислила някаква история за да оправдаеш отсъствията - кофти.
Много късмет желая в процедурата  Simple Smile Каквото и да решиш, направи го по начин по който ти ще се чувстваш най-спокойна. Спокойствието е много важно!

# 31
Аз тази седмица споделих на работното си място, че ми предстои ин витро. Беше ми много притеснено, защото отскоро съм на тази работа, но реших, че това ще е по-добрия вариант за мен, отколкото да се чудя какво да лъжа. За мое успокоение шефката ми прояви разбиране и каза, че ще ме освобождава, когато е необходимо, но ако може да я предупреждавам по-отрано, защото трябва да ми търси заместник. Сега се чувствам по -спокойна.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт