Дискова херния - 10

• 216 324
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Днес болките са нетърпими.
Резултати от рентгена
Запазени височина на дисковете и дискални пространства. Лекостепенен ъгловат торако-лумбален преход с по-изгладена лумбална лордоза проксимално. Вероятно се касае за RLS.
И тук идва въпроса ми- Какво е RLS?
Отивам на невролог след малко, дано да ми даде коректна информация.

# 691
Здравейте. И аз да се отчета тук с две дискови хернии. Записвам се да ви следя.

# 692
Здравейте
И аз да се запиша в клуб"ДХ".
От 40 дни съм със силни болки в десния крак вследствие от грешката да вдигна десет литрова туба на кухненският плот. Минах скенер и ЯМР и се установи ДХ на L5S1. Предложиха ми операция , но отказах и сега дето се казва, се търкалям на леглото в нас. Прочетох много полезни неща в темата, които ще приложа за да успокоя болката. Радвам се, че Ви намерих в бгмама и съжалявам, че толкоз много хора са го загазили и следят темата. Също така се надявам и бгтатковците са добре дошли тук. И сега да питам. Нормално ли е след 3 вида инжекции и една кофа лекарства да не минава болката близо месец и половина?
Неврохирурга каза, че ме оперира и няма да имам болка, но не каза задължително си за операция, което ми даде сила да откажа. Това прещипано коренче не се ли сеща да се понамести и да мирне малко?
Колко време обикновенно продължава това?
Благодаря

# 693
valdesbg, добре дошъл, съжалявам, че трябва да се присъединиш.
За съжаление е възможно да те боли след кофа лекарства, мен ме боля цяла година преди да се оперирам.
Съветът ми е да опиташ всичко - лекарства, физиотерапия, упражнения, бани и ако не видиш подобрение да се замислиш за операция. Понякога се налага. Понякога консервативното лечение дава резултат. Понякога временен, понякога по-траен.
Пожелавам ти успех!

# 694
  • На планетата земя
На мен също никога никакви инжекции и лекарства не са ми действали,даже и кортекостероиди.Болката с времето започва да намалява,но понякога е нужно много време.Ако пък съвсем няма никакво подобрение след всичките лечения се взема решение в посока операция,ако има индикации разбира се.
Първата ми криза беше около 2 години.
Изобщо много строго индивидуално е и не може да се предвиди.

# 695
Благодаря за топлото посрещане мили дами. Алечка, ти как се чувстваш след операцията? Дано болката да ти е само спомен,а присъствието ти тук, да дадеш някому надежда. Ползвал ли е някой продукти от iherb и какви са, има ли ефект. Болкоуспокояващи ли са или лекуващи. Някъде в темите назад прочетох нещичко, а сега не мога да го намеря къде беше. А и чета и пиша от телефона, че търкам леглото ( боли ме като седя на стола пред компютъра) и съвсем не мога да го намеря. Някой ако e поръчвал, ползвал и може да даде мнение, ще бъда благодарен.

# 696
valdesbg, аз вече 2 години след операцията съм пушка.

# 697
valdesbg, според мен щом болката не минава 40 дни и хирурга ти е препоръчал операция трябва да се замислиш. Да не те плаша,но аз от болката в кръста до операция по спешност стигнах за 20 дни. Сега от болката няма и помен,но лекувам пареза на двата крака и психиката си. И друг път съм го казвала-няма страшно в операцията,ако се направи навреме преди да има усложнения,както беше при мен,но не съм предполагала,че за 20 дни ще имам такива сериозни поражения...

# 698
Siichon, ти как си? Препоръчаха ли ти да ходиш на бани?

# 699
Siichon, ти как си? Препоръчаха ли ти да ходиш на бани?
Определено съм по-добре. В момента съм в болницата за рехабилитация в Овча Купел. Правят ми електрофореза с нивалин,електростимулация на прасците и два вида лфк-някаква механична и за укрепване на мускулите на краката. Преди не можех изобщо да отлепя пети,сега вече доста се надигам,но още да ми слаби страдалите мускули,особено седалищните. Не съм ходила още на контролен,а и на невролог ще отида в четвъртък като ме изпишат от тук,за да видим как ще продължи лечението ми,но мисля да се възползвам от всички балнео и други процедури,които ми се полагат след като съм оперирана.

# 700
Siichon, радвам се, че се справяш и полагаш грижи! Пожелавам ти бързо възстановяване!   bouquet

# 701
А бихте ли ми казали колко струва една такава операция. Надявам се да не ми се налага, но все пак да съм информирана.

# 702
А бихте ли ми казали колко струва една такава операция. Надявам се да не ми се налага, но все пак да съм информирана.

Аз нищо не съм плащала. Понеже бях и лежала много по болници преди това не съм плащала и болничен престой. Това във ВМА.

# 703
Аз платих болничен престой към 30 лева и 1860 за гел против сраствания,който е по желание. Оперираха ме в св. Иван Рилски.

# 704
Препоръчайте ми добър неврохирург, на който мога да се доверя, дори да се стигне до операция. Става въпрос за София. Кажете ми евентуално ако се оперирам, с пъна упойка ли е /голямо шубе съм Simple Smile /, много ли боли и за колко време ще съм възстановен да тръгна на работа / не ми е тежка работата /.    Благодаря Ви

Общи условия

Активация на акаунт