ето тук има видео как се слага фолиото.
Аз нямам втора решетка и обвих една тава във фолио.
Страницата на Лодж, където е описано.
За олиото - Скепшулт пишат, че ползуват масло от рапица. Другаде четох, че лененото е най-добро.
За зехтина съм чела, не знам вече къде, четох, че не е най-добрият вариант.
Мисля, че и със слънчогледово олио ще стане.
Реших, че тенджерата ще ми е излишна.
Нямам място за неща, които няма да ползувам често. Ако имах място къде да я държа, щях да си я взема обезателно.
N.M.W.,
за какви панини става дума?
Фолиото отдолу го видях първо при една позната, след това при Лодж и затова си спестих този път търкането.
Точно преди седмица ми омръзна да гледам загорялия под на фурната и пробвах следното:
Поръсих обилно със сода бикарбонат. Върху нея постлах много стари хавлии, с една каничка леко полях отгоре толкова вода, колкото да се напоят кърпите навсякъде, но без да тече навън.
Включих фурната на 50 градуса, много внимавах кога водата се е поизпарила, пак налях вода, пак пекох кърпите , накрая изключих фурната и след около 12 часа просто забърсах всички петна -бяха се размекнали.
Преди това пробвах следните методи
със сода, но без да пека кърпи и да чакам, с обезмаслител на Бреф и на Др. Бекман, с гъба-чудо. Все имаше едни стари петна от мазно, които не излизаха. Сега фурната ми долу е като нова, трябва да измисля как да приложа подобен номер на стените -и те имат разно загоряло, но е съвсем малко.
Нарочно не взех фурна с пиролиза, защото преди имах такава и не намирам разликата в цената за оправдана, а потребители пишат из нета, че емайлът на пиролитичните фурни се прецаква с времето. При мен това беше случаят, като аз си мислех, че е от неправилна употреба и доста ме беше яд на себе си.
Фурната беше с вагонна врата -тоест не се открехваше, а се дърпаше и когато дърпах без да внимавам, по-рязко ,и решетката с цяла тава ми е падала на пода, от което емайлът се нарани и фурната ръждяса.
Ася,
щом като е такъв супершмекер, пази му обонятелните нерви -може да стане парфюмериен нос. Или дегустатор на нещо, вино или кашкавал.