Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 360 012
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Мнения: 248
 А тази промоция на тенджери в айко дали си заслужава?
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=105503&sgid=139

# 1 321
  • Бургас
  • Мнения: 10 673
А тази промоция на тенджери в айко дали си заслужава?
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=105503&sgid=139


Да, хубави са.

# 1 322
# 1 323
  • Мнения: 1 951
А тази промоция на тенджери в айко дали си заслужава?
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=105503&sgid=139

На мен лично не ми харесват.Мога да готвя в тях само супи.Останалите  ястия загарят.Купих си на Солинген-уж изглеждат външно като тези-да, ама не.Нищо не загаря и се почиства лесно, освен това е с безвредната стомана 18/10.

# 1 324
  • Мнения: 248
В сайта на Айко пише, че и тези са 18/10. Това ме накара да им обърна внимание newsm78

# 1 325
  • Бургас
  • Мнения: 5 799
18/10 са си (аз ги взех на предната им промоция) и не са лоши за мен. Да, ако не се бърка често, загарят, но се мият лесно Peace

# 1 326
  • Мнения: 3 939
Преди година и нещо си взехме De Buyer mineral B, бях писал за него.
От моя опит, това е най-доброто, като комбинира качествата на чугуна, но не е тежък като него. Отделно не се натрупва толкова патина, както при чугуна.
Смятам да купувам още един по-голям.

# 1 327
  • Мнения: 105
Alexslav, може ли малко по-подробно, ако не те затруднявам. Съдовете имат ли покритие, от коя марка си доволен, залепват ли, лесно ли се поддържат?  Simple Smile

# 1 328
  • Мнения: 1 514
Преди година и нещо си взехме De Buyer mineral B, бях писал за него.
От моя опит, това е най-доброто, като комбинира качествата на чугуна, но не е тежък като него. Отделно не се натрупва толкова патина, както при чугуна.
Веднага проверих, понеже си търся от известно време тиган за палачинки и открих този с доста добри отзиви:
https://www.amazon.de/DeBuyer-5615-24-Pfanne-Edelstahl-silber/dp … e+Buyer+mineral+B
това чугун ли е, изглежда добре, а цената е повече от изгодна ?

# 1 329
  • Мнения: 3 939
Марката съм я казал-De Buyer, а модела на тигана е mineral B. Има и други модели, някои са по-евтини, но не знам колко са хубави.
Нямат покритие, железни са и се мият и поддържат както чугунените.
Преди първото изпозлване се загряват с олио вътре на максимална температура, има си описание.
Стават черни и след това, колкото повече се изпозлват, стават все по-черни.
Държанието им е, както при чугунените, но са леки като нормален тиган.
Нов изглежда така



А след 1-2 ползвания става така

# 1 330
  • Мнения: 8
http://www.ikea.bg/cooking/Food-storage-and-organizing/Food-cont … ners/46438/47569/
Съдове за съхранение от стъкло намирам само тук
Има и пластмаса на много ниски цени , но не знам дали е добре освен за пренасяне.
http://chiniiki.com/category/16/kutii-za-sahranenie-s-kapak.html
Тенджерите не знам дали са добри
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Pots-and-sauce-pans/pots/
или от тези
http://www.chrom.bg/products/7/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%80%D0%B8
И с какви прибори работите в теджерите - бъркалка , решетъчна лъжица и тн.
http://www.emag.bg/komplekt-kuhnenski-pribori-peterhof-7-chasti- … S.SIMILAR-150fut9
Тези дали стават.
Хубаво е и тенджерите да не загарят. Да взема 2 броя. За мама подарък. Притесняват ме стъклените капаци. Да не ги изпусне.
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=105503
Тези също са добра цена.
И ще следя за промо на комплект WMF.
Ще съм задължен за съвет.

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 13:27 от spasmarinov123

# 1 331
  • Мнения: 105
Alexslav благодаря за отговора.
Четох тук но не ми стана ясно дали са неръждаеми или са като непокрития чугун.

# 1 332
  • Мнения: 50 762
Здравейте.Някой има ли впечатления от руски чугунени емайлирани тенджери? Благодаря  Praynig
Колежка ползва и специално ги издири, за да си купи, много е доволна. Аз мислех да си купувам, но не умея да се справям с чугуна и се отказах. Ако взимам, бих взела от тях. По-специално някакъв тиган, чието дъно е гофрирано. Бил уникален.

# 1 333
  • Мнения: 1 089
Моля да ме извините, че нахлувам така в темата. Следя ви от известно време. Е след коментарите за  тиганите от въглеродна стомана- не мога да се въздържа.
На "човешки" език  въпросният материал се казва: ръждясващ (корозиращ) метал. Според българското законодателство (адаприрано към европейското), в контакт с храни могат да бъдат само материали, които са инертни по отношение на храната.
Използването ма чугунени и  "черни" съдове, повърхности и части на машини, които са в контакт с храната в предприятия, кухни, заведения и т.н. в  РБ е ЗАБРАНЕНО!

# 1 334

Общи условия

Активация на акаунт