Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 359 956
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 350
Здравейтее bye Търся да си поръчам хубав тиган с незалепващо покритие,на който да правя най вече палачинки.Предпочитам да не е специален за палачинки,защото ми се налага да пържа и други неща.Та въпроса ми е много глупав,знам,но на тези тигани с незалепващо покритие ползвате ли мазнина?Защото имам някакви от този тип вкъщи,но са куча марка и даже да сложа мазнина ,все залепва (а и покритието им се износи,може и затова да е).Харесах си essential на tefal ,но наистина не знам дали е добър тигана.Не държа да е нещо от висок клас,защото така или иначе рядко ще го ползвам.Та ако може да ме насочите ,ще съм ви благодарна.
Аз имам най-обикновен тиган за палачинки с керамично покритие от Метро, взех преди две години от сектора с намалени стоки за около 15-20 лв и стават чудни незалепващи палачинки, в него правя много сполучливо и омлети, но е плитък, знаеш как са тиганите за палачинки, не става за пържене. За пържене имам един дълбок тефлонов с капак от Икеа, не беше скъп и един от неръждаема стомана от някакъв комплект, Сапир ако не се лъжа и ми вършат отлична работа.

# 1 351
  • Пловдив
Покрай промоцията в Кауфланд се загледах в сайта на Бергнер и искам да попитам дали този тиган
http://shop.bergner-bg.com/sudove-za-gotvene/tigani/tigan-bergner-hard
защото е от стомана, би бил по-безвреден от аналогичния от серията Infinity chefs?
http://shop.bergner-bg.com/sudove-za-gotvene/tigani/tigan-infinity-chef-24-sm

ще ми трябва и грил тиган, какво мислите за това "диамантено" покритие  newsm78
http://shop.bergner-bg.com/gril-tigan-sacher
и дали все пак не е по-добре да взема такъв от серията Hard...

моля за мнение от запознатите  bouquet

# 1 352
Имам комплект тенджери на Silit от около шест години, винаги са в употреба, мия в съдомиялна, нямам никакъв проблем. Сега започнах да купувам Silit от серията Silargan, от тях съм по-доволна. Те са доста тежки, а и цената им е по-различна.
Скрит текст:
също купувам от DE

# 1 353
Скрит текст:
Покрай промоцията в Кауфланд се загледах в сайта на Бергнер и искам да попитам дали този тиган
http://shop.bergner-bg.com/sudove-za-gotvene/tigani/tigan-bergner-hard
защото е от стомана, би бил по-безвреден от аналогичния от серията Infinity chefs?
http://shop.bergner-bg.com/sudove-za-gotvene/tigani/tigan-infinity-chef-24-sm

ще ми трябва и грил тиган, какво мислите за това "диамантено" покритие  newsm78
http://shop.bergner-bg.com/gril-tigan-sacher
и дали все пак не е по-добре да взема такъв от серията Hard...

моля за мнение от запознатите  bouquet
Малко късно, но за толкова малко пари и с "незалепващо" покритие, 100% не му е чиста работата. Ако те инересува качеството на тигана, не мога да помогна.

# 1 354
Здравейте, имам бял керамичен тиган Делимано, на който видях, че се е "отлюспило" малко парченце от керамиката. Отстрани, по средата на венеца. Предполагам е за хвърляне, но да питам все пак...

# 1 355
Моля, препоръчайте ми тенджера за готвене, която е подходяща и здравословна за бебе, за да варя вътре зеленчуците. Мисля да купя от неръждаема стомана 18/10 на Homeware, която има примеси на никел явно. Те хубави ли са като марка?

# 1 356
Здравейте:)...търся  тиган / с капак/с керамично покритие, но да не е алуминиев и да е до 40лв...ако някой има идея, моля да сподели..Simple Smile

# 1 357
Моля, препоръчайте ми тенджера за готвене, която е подходяща и здравословна за бебе, за да варя вътре зеленчуците. Мисля да купя от неръждаема стомана 18/10 на Homeware, която има примеси на никел явно. Те хубави ли са като марка?
Здравей. Аз взех тенджера от Кауфланд ,промоцията на Бергнер. Пише си на кутията стомана 18/10. Според мен е много качествена. Много е тежка също така. Иначе на Homeware скоро взех тиган от стомана с керамично покритие. Според мен не е лоша марката.

# 1 358
  • София
Искам да сменя елайлирания тиган, който дори и от омлет загаря -  с нещо читаво (безвредно), за 18см котлон (и 15см също).
Какво да си взема?

За печка Раховец се търси тава 40.5см х 37см (или 39см), с h=3-4см - за баници и други печива. Неръждаемите ли са най-безвредни (и достъпни като цена)?

Има ли смисъл от тенджера под налягане - от здравословна гледна точка?

# 1 359
  • Бургас
Момичета, нов чугунен тиган с емайлирано покритие изисква ли някаква специфична предварителна подготовка и последващи грижи или не? newsm78

# 1 360
  • Варна
Здравейте мами, Дядо Коледа мина, донесе ли ви подаръци?  Hug
Понеже на мен не ми стигнаха, искам, много искам да си купя контактен грил, от тези с горна и долна плоча. Не знам обаче какъв да си избера. Да е достатъчно мощен за да опече пържолки, да е с махащи се плочи за да се мият лесно, плочите да са здрави - да не се огъват от топлината, покритието на плочите да е възможно най-устойчивото и здравословно, месото  да е вкусно и сочно, а не изсушено и твърдо.

Ако някой ползва подобен продукт, или има впечатления, моля да каже. Искам да знам както положителни отзиви, така и отрицателни (какво да не купувам) Peace

# 1 361
Здравейте , за много години ! Hug
искам да си изхвърля старите тигани и да ги заменя с новички .Е ,като обиколих в 2-3 магазина ми рекламираха с различни покрития,гранит,мрамор,еко и н'знам кво си още.Сучайно попаднах на темата и съвсем се обърках ,нямах много време за четене ,но.. какво бихте ми препоръчали ,като за двама ...децата много пораснаха и живеят отделно от нас.Надявам се някой да ми помогне Embarassed

# 1 362
Понеже на мен не ми стигнаха, искам, много искам да си купя контактен грил, от тези с горна и долна плоча. Не знам обаче какъв да си избера. Да е достатъчно мощен за да опече пържолки, да е с махащи се плочи за да се мият лесно, плочите да са здрави - да не се огъват от топлината, покритието на плочите да е възможно най-устойчивото и здравословно, месото  да е вкусно и сочно, а не изсушено и твърдо.

Ако някой ползва подобен продукт, или има впечатления, моля да каже. Искам да знам както положителни отзиви, така и отрицателни (какво да не купувам) Peace

Много добре написани въпроси, ..дали наистина  има подобен грил?

# 1 363
Преди 2-3 месеца си купих чугунен грил тиган Лава, произведен в Турция според етикета.
Държеше се като нормален чугунен тиган, имам друг такъв на 10 год от Икеа, който пък е китайски.

И двата са ползвани на газ и на керамични плотове, само, че Лава-та се поогъна за нула време след ползване на газ, хем не го нагрявам много.
Видно си беше. че лавата е много по-тънка от икейския.
В момента контактува на място колкто 5ст и се върти като се сложи на керамичен плот.
Отделно загрява по-бавно и неравномерно, китайския ми залепва на плота, дори след 10 год.

Та прехвалената Лава за мен е пълна нула, евтина е, но е боклук-еднодневка.
Хем си знам, че от тук не трябва да купувам нищо, защото е или боклук или с надути цени...

# 1 364
  • Варна

Много добре написани въпроси, ..дали наистина  има подобен грил?

Силно се надявам  Laughing
поръчах си вече Грил/Скара BOSCH TFB 4431V
ще напиша отзиви, дано не се разочаровам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт