Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 359 673
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Мнения: 12 909
Имам нужда от нов сет готварски съдове.. четох, четох и съвсем се обърках Simple Smile
Предпочитам да имат незалепваща част... ако изобщо е възможно... Ако не - без това...

https://www.amazon.co.uk/dp/B01FFL2WQS?psc=1

Тези дали са ОК?

Или тези
https://www.amazon.co.uk/Cookware-Granite-Coating-Marble-Coated/ … 4Z13YBN8DM0XC9AFK

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 13:32 от duhi_puhi

# 1 396
  • Мнения: 1 906
Здравейте,
какво ви е мнението за тези тигани
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Frying-pans-and-woks/Grill-pans/

и попринцип за съдовете от ИКЕА?
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Pots-and-sauce-pans/pots/

Благодаря ви предварително за отговора.

# 1 397
  • Мнения: X
Без да съм спец ми прави впечатление, че всички съдове за готвене имат в състава си алуминий. Който от гледна точка на темата не е най-полезната съставка.
От личен опит - имах евтина тенджера, която скоро изхвърлих. Вършеше работа, но скоро правих пуканки в нея и беше до там. Имам и от по-скъпите една, качеството е по-добро.

# 1 398
  • Мнения: 605
Tърся си хубав и най вече безвреден и качествен тиган . Четох няколко страници назад но ми е трудно да се ориентирам . Предложете ми нещо от кето сте доволни???
 Също така обмислям и покупка на Instant Pot ( мултикукър) , доколкото прчетох купата в която се готви е stainless steel , някой има ли този уред и безвредно ли е готвенето в него?

# 1 399
  • Мнения: 21 609
Имам такъв уред и в него става много вуксно. Относно материала на купата - всичките ми съдове са от такъв и нямам забележки, не зная доколко е безвреден, предполагам че е такъв.

# 1 400
  • София
  • Мнения: 10 641
Да препоръчате универсален тиган (18-19см дъно) - да не е супер скъп.  newsm78

# 1 401
  • Мнения: 26
Здравейте,
Започнах да чета темата както и предните,но взех да се обърквам.Може ли да препоръчате конкретен модел безвреден тиган до 150лв.Бях се насочил към Le Creuset,но са ми тежки и не мисля,че чугуна е най-добрия вариант за всеки ден.
Благодаря предварително!

# 1 402
  • Варна
  • Мнения: 2 169
Здравейте,
Започнах да чета темата както и предните,но взех да се обърквам.Може ли да препоръчате конкретен модел безвреден тиган до 150лв.Бях се насочил към Le Creuset,но са ми тежки и не мисля,че чугуна е най-добрия вариант за всеки ден.
Благодаря предварително!
И аз днес цял ден търся тиган ,не мога да избера.. newsm78
Аз ползвам тенджери на Lava и съм доволна,тежки са ми и искам  нещо по-леко..Ако няма да намеря ,ще си поръчам  пак от Lava ,ето този:http://www.lavabulgaria.com/lava-magazin/327-tigan-s-otlyati-drzhki-o24.html

# 1 403
  • Мнения: 532
Моля, да ме посъветвате от къде да си взема качествена форма за кекс с добро и безвредно покритие. Какви ли не съм купувала и все се нараняват , променят си цвета и т.н.

# 1 404
  • Мнения: 475
Има стъклени форми за кекс, но не зная всяко стъкло ли е безвредно?

# 1 405
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
имам два тигана: чугунен - в него правя палачинки основно, но става и за родопски клин, пататник и други подобни ястия между печене и пържене.
другият е един на wmf, стоманен - него го ползвам за всичко останало, дори бухтички правя в него, ако са малко на брой, защото е по-малък от чугунения.

преди време се чудех дали да не си взема и трети, но не можах да измисля за какво ще го ползвам и реших, че просто не ми трябва. Peace

# 1 406
  • Мнения: 636
Здравейте. Търся си йенска дълбока тенджера с капак. Някъде назад в темата даже имаше сайт с хубави такива,но не го намерих и не го помня. Може ли малко помощ? Или инфо за магазин в София? Вчера гледах такива в метро на пайлек и симакс, но на тях не пишеше изрично, че са без олово, а щом не пише не значи, че няма... Мерси

# 1 407
  • Бургас
  • Мнения: 10 669
Здравейте. Търся си йенска дълбока тенджера с капак. Някъде назад в темата даже имаше сайт с хубави такива,но не го намерих и не го помня. Може ли малко помощ? Или инфо за магазин в София? Вчера гледах такива в метро на пайлек и симакс, но на тях не пишеше изрично, че са без олово, а щом не пише не значи, че няма... Мерси

Аз си взех от Икеа.

# 1 408
  • Мнения: 605
Търся си тиган за омлет и палачинки? Държа да е безвреден и по възможност да не залепва. Към какво да се насоча керамика, stainless steel, cast iron? Споделете моля какво ползвате вие и от кое сте останали най доволни.

# 1 409
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
омлет в stainless steel залепва... дори и да го нагрееш, може по дъното да не залепне, но по стените, където Т е по-ниска.
единственото спасение е да сложиш малко брашно, тогава не лепи.
палачинки правя в чугунен, в stainless steel не съм пробвала, защото ми е малък и ще ми е трудно да ги обръщам. иначе смес от брашно и яйца не лепи. само брашно (бешамел) или само яйца (бъркани) залепват.

имах 3 керамични тигана и ми се скапваха бързо, отказвам да купувам. просто 2 тигана имам и ми стигат за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт