Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 359 258
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Мнения: 1 168
Извинете ако е коментирано, какво бихте казали за тигани Делимано?

# 1 426
  • Мнения: 2 943
Беше хубаво казано, аз гледах и темп нагряване беше ок. Взех, но не съм доволна, загаря, залепва, много скоро след купуването.

# 1 427
  • Мнения: 727
Можете ли да ме насочите към марка керамични съдове, които имат гарантиран сертификат за безопасност?
Искам да си взема керамичен тажин тиган. Два пъти купувам тажин на Emile henry, в които храната ставаше просто уникална, но на газовия ми котлон заминха и двата при положение, че пише, че стават за газови котлони. Затова сега искам да взема на друга марка. Гледах за Le Creuset,  но техния тажин е с чугунен тиган и карамичен капак, а на мен ми се иска и тигана да е керамичен.

# 1 428
  • Мнения: 266
Здравейте, забелязвали ли сте след употреба и измиване на съд, че се появяват сини, розови ( цветни)  петна, по - скоро като отражения. Взех си наскоро тенджерка малка на wmf и забелязах това нещо. Дали прави някаква реакция тази стомана, много странни наистина ..

# 1 429
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Здравейте, извенете ме ако е коментирано, но какво ще кажете за тези чигунени тенджери? http://chugun.bg/product-category/cast-iron-pots/cip-cast-iron-lid-pan/
Добре ли е да не е емайлиран чугунения съд? Търся си чугунена тенджера.

# 1 430
  • Мнения: 21 602
Здравейте, извенете ме ако е коментирано, но какво ще кажете за тези чигунени тенджери? http://chugun.bg/product-category/cast-iron-pots/cip-cast-iron-lid-pan/
Добре ли е да не е емайлиран чугунения съд? Търся си чугунена тенджера.
Според мен тези съдове въобще не са емайлирани, поне не пише и са изцяло от чугун.

# 1 431
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Здравейте, забелязвали ли сте след употреба и измиване на съд, че се появяват сини, розови ( цветни)  петна, по - скоро като отражения. Взех си наскоро тенджерка малка на wmf и забелязах това нещо. Дали прави някаква реакция тази стомана, много странни наистина ..

да при мен се получават. имаше някакво обяснение, нещо свързано с Т, но не помня какво. знам, че не трябва да се слага сол директно или в олио, защото точно където са зрънцата, се покачва много Т и се появяват тези петна.

# 1 432
  • Мнения: 266
Благодаря за отговора, Аsyalein. Аз я ползвах веднъж само за претопляне на храна. Интересното е, че имам други съдове от стомана ( един скъп с вид 316 L)  и един съвсем обикновен от кварталния магазин 18/10 , такова нещо не са ми правили. Чудя се окисляване ли е, някаква химична реакция ли е. От години проучвам съдове за здравословно хранене и откакто се появи детето започнах да ги подменям изцяло, хвърлих си тефлона с кеф. Истината е, че няма как да знаем подробности кой производител какво точно влага в материалите си. Сега пък това не го очаквах, защото другите стомани нямат такива нюанси бих ги нарекла.

# 1 433
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
това не е опасно.
от високата температура е, пробвай да сложиш вода и малко оцет или лим. киселина, остави я да поседи и я измий после.

при мен се появяват и изчезват, понякога и след миене в миялната...

# 1 434
  • Мнения: 266
Сложих оцет и петната изчезнаха, благодаря за съвета  bouquet
Само се надявам да не се отделят някакви елементи ( хим) в храната  Rolling Eyes

# 1 435
  • Мнения: 355
аз ползвам Цептер и при мен се появяват и изчезват такива отенъци, но няма проблем. Даже сега си поръчах още един съд. Много съм доволна . Първите ми са на 17 години и са като нови . Писала съм за това и преди. Мия ги в миялната . Без капаците разбира се ,защото не ми се развиват постоянно индикаторите.

# 1 436
  • Мнения: 1 183
И аз да потвърдя, че тези оцветени петна не са опасни. Даже в инструкциите на някои стоманени съдове го има обяснено. Аз съм забравила какво точно беше, но нещо свързано с неправилно нагряване и изстудяване на съда.
Ако се появят при мен, не ги третирам с нищо. След няколко ползвания, те си изчезват.

# 1 437
  • Мнения: 1 942
Здравейте, може ли препоръка за форма за кекс, която да е безвредна и да се почиства лесно.Вчера в магазина "Двата щъркела" в Парадайз не посмях да купя, защото не пишеше на опаковката, че са без PFOA и PFTE.Консултантката ме убеждаваше ,че са безвредни, но от опит знам, че ако не съдържат тези съставки производителите държат да го подчертаят.

# 1 438
  • София
  • Мнения: 10 635
Скрит текст:
Здравейте, може ли препоръка за форма за кекс, която да е безвредна и да се почиства лесно.Вчера в магазина "Двата щъркела" в Парадайз не посмях да купя, защото не пишеше на опаковката, че са без PFOA и PFTE.Консултантката ме убеждаваше ,че са безвредни, но от опит знам, че ако не съдържат тези съставки производителите държат да го подчертаят.
И аз щях да попитам същото.

С допълнение - тиган за палачинки и универсален.

Вчера гледах на Тефал... пишеше без PFOA  Shocked

PS: Хартията за печене безвредна ли е?

# 1 439
  • Мнения: 395
В съседния магазин  на гама елит има от серията за печене на le creuset, вкл за кекс, торта, мъфини.... (От англ амазон са по-евтини)

Общи условия

Активация на акаунт