"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 13

• 50 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Календарчето на телефона не върши абсолютно никаква работа при нередовен цикъл. Може да е ориентир (не точен, разбира се) само при редовен. При правене на секс през ден около средата шансовете са много големи. Ако искаш да знаеш кога ти е овулацията - най-добре с тестове и мерене на базална температура.
Но винаги си остава (редовния) секс като метод за забременяване.
За тест е най-подходящо да се направи след най-дългия ти цикъл. Но това не означава, че и по-рано не е възможно да покаже (в зависимост от овулацията).
Успех.

# 481
Аз съм с нередовен цикъл и приложението на телефона се оказа ориентировъчно вярно-е, даваше ми фертилни дни 4-5 дена и овулация 2 дена, но все пак ми помогна определено, докато бебеправихме. Иначе бих ти препоръчала  гинеколог да ти засече овулацията, тъй като за мен беше доста затормозяващо  меренето на базална и тестове и се отказах скорострелно от тях. Според мен имаш по-голям шанс от 25%. Успех!

# 482
Благодаря за отговорите! Само още нещо,което ме интересува да попотам. На 13юни ми дойде последно на 40ден. Аз на 39тия ходих на преглед и лекарката ми каза,че няма бременноат,няма кисти и вс е ок.Явно от стрес ми е закъсняло. В амб. лист пише "ендометриум тип s10мм" какво озн това?   Минала ли е ову или не?И защо не ми каза лекарката кога?Тези 10мм малко ли са за да има ову? .. След прегледа ми изписа дуфастон 2х1 5дни да пия и да ми дойде,но на др сутрин след приема на 1хапче ми дойде след час. Обадих се по тек и ми каза да не пия щом ми е дошло и това беше вс. Дали да не ида при др докторка. От Варна съм и бях при Хр. Христова!

# 483
И аз да се включа!
Последен цикъл на 09.06.14 г. опити за бебе правим от известно време, не смея още да правя тест за да не се разочаровам но температурата ми е 37.2 от два дни, симптоми само леки болки ниско в корема и кръста от вчера. В предишни постове някой се беше изказал "компетентно" температурата нищо не значи.
Искам да ви кажа че това не е първа чакана рожба имам дете на почти 5 години и през първия месец от създаването му поддържах температура около 37.0-37.5 позволявам си да го споделя защото много очакващи бременността имат нужда да го знаят. Температурата я меря подмишница съвсем стандартно като при настинка. Simple Smile
Надявам се да се похваля скоро тук, но скъпи дами не бъдете крайни в изказванията си това все пак е форум за надежда.
Именно крайните дори бих казала за по чувствителните натури дори груби изказвания ме накараха да пиша тук!

# 484
Аз лично въпрос не разбрах.
Температурата значи нещо, разбира се, затова се измерва. Показва наличие на овулация, но не и на бременност.

# 485
В месеца в който забременях поддържах телесна температура около 37 - 37.3. Повиши се около 6 дни след О и си остана така след теста, та дори и по-дълго  Peace

А въпрос и аз не виждам Simple Smile

# 486
Въпрос няма, изложих малко инфо за себе си,  и споделих мнение по отношение на температурата на тялото в най - ранна бременност. Сама по себе си не е фактор но придружена дори с ден или два закъснение си е предзнаменование направо Simple Smile))
Другите симптоми са индивидуални при мен началото на цикъла е без предизвестия никакви болки, подуване и прочие чиста изненада ако не си следа датата!
Пиша тук не за да питам някого непременно, а да дам информация и за случаи като мен. Всяка жена четяща в тази страница се надява да има бебе нали, всяка информация е полезна тук.
Прощавайте ако все пак ви е по интересно да ви питат  bowuu

# 487
Заглавието е " "Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори", така че, струва ми се, е нормално да има въпрос, а не споделяне. Има други теми, които са отчетни.

# 488
Температура каквато и да била, не е "предзнаменование" на бременност, нито придружена, нито непридружена от закъснение. Има хора, които по принцип са с по-висока телесна температура и такива, които не повишават освен при супер сериозни вируси.
Който задава въпроси тук, предполагам се надява на честни отговори и няма смисъл от никакви заблуждения. Има си лекари и се ходи при тях, а не се таи надежда и разочарования от примерно"кофти отговорилите съфорумки". Peace

# 489
Извинете Денси или като там сте се кръстили но въпросът лично към вас е Вие лекар ли сте!
Защото аз съм! И последният Ви пост е пълни глупости!
Съжалявам че съм груба но явно по друг начин няма да стане да ме разберете!
Въпросът ми към вас е бебе-правя от известно време, имам температура днес 37.5, вчера 37.2 предни мерения около 37.1-37.2!
Според вас бременна ли съм закъснява ми с четири дни ако се брои и днешния, индикации за МЦ няма, но аз така или иначе си нямам такива симптоми.
Бременна ли съм?
 Рано е за тест впредвид че имам късна овулация!
По късно като получа от Денси или като там се казва отговор ще обясня ако някой се интересува за температурата по време бременност особено в най ранен стадий!
А можете да заличите поста ми ако искате!

# 490
  • София
нина2020, за споделяне на измененията в тялото при начална бременност, мисля, че е по-добре да пишете тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18377.0;topicrefid=19
А по повод на въпроса, ще си позволя да се намеся, че не е рано за тест /особено кръвен/, ако ви закъснява с 4 дни. А дали и с колко ви закъснява можете да знаете само, ако сте сигурна в деня на овулацията си? Ако тя е твърде късна, може би не ви закъснява.

# 491
имах закъснение от 10 дни, после изненадващо ми дойде, какво да си мисля... така и не направих тест, планирах го съвсем скоро, а сега вече май няма смисъл

нормално ли е, леко съм объркана и дори не знам какъв ми е въпросът? ако има друга тема, където е удачно да споделя и чуя мнения, ще се радвам да ме насочите

благодаря 

# 492
  • София
След като ти е дошло, значи не си бременна.

# 493
След като ти е дошло, значи не си бременна.

предполагам, но се притесних, четейки за случаи на извънматочна - това изключено ли е или да направя тест за всеки случай?

# 494
Здравейте,дами  Hug Искам да ви попитам според вас какво значи това ... миналият ми месец М. си ми беше нормална,както обикновенно с много болки в корема и много силно.. беше на 10.06.2014г.до-16.06.2014 г. Но този месец ми дойде много изненадващо ... дойде ми ми на 9.07. и ми продължи 3 дена- а би трябвало да ми дойде около 18.07.?? Беше ми много слабо не ме болеше корем ... с приятелят ми правихме опит но нз дали се е получило нещо ? Правих си 2-ти тест и той е отрицателен,но пък почнах и много да ям ..
 Моля да ми кажете,на какво се дължи това дали има възможност да съм забременяла ?

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 14:37 от mucinka99

Общи условия

Активация на акаунт