Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 818
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Вери ми, кръвното ти е нормално - каквото трябва да е.

Моник, годжи бери го яде и майка ми сушено и се чувства по-добре след климакса, така че и на нас не вреди. Опитвала съм, по-добре е от сушени кайсии де.

За магнезия - откакто го приемам - повече вече от месец и всеки ден - метаболизмът ми се регулира, а това преди никога не ми е било наред. затова преди си имах повече килограми, сега не мърдам от забитите +4.

При наличие дори на един голям хемороид значи ли непременно секцио?

# 136
  • София
Аз също би трябвало да пия желязо, защото ми е нисък хемоглобина, но проучих нещата и се оказа, че ниският хемоглобин не се дължи непременно на недостига на желязо, може да се дължи и на малко на брой червени кръвни телца. В моят случай изследванията ясно показват точно това и не мога да разбера, защо ми изписват това желязо, нямам нито един симптом на недостиг на желязо.

Така е! АГ-тата при нисък хемеоглобин изписват желязо по дифолт, без да пускат изследване за желязо. И преди бях писала, че при мен също се дължи на намален брой червени кръвни телца и сега пия В12 и фолиева киселина. Съветвам ви, особено след като желязото ви запича, да се консултирате с хематолог или поне да искате изследване на желязо към кръвната картина, да се види налага ли се наистина.

# 137
Моят хемоглобин е 95 и ми изписаха  ето тези ампули

http://apteka.framar.bg/19003732/%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BC% … 0-%D0%BC%D0%BB-20

за сега нямам сериозен проблем с wc,но се старая да се храня и с храни богати на фибри,а относно килограмите аз съм 170см и вече съм +18,но ще ги свалям после

# 138
Благодаря ви за инфо-то. За сухо годжи бери говорих. Е, ще го пробвам. Иначе не ми е голям недостигът. Даже до скоро си бях съвсем в норми ама този месец малко е паднал.

Освен това нали пия и л-тироксин и ми става голяма каша в главата, защото магнезия се пие 10 часа преди л-тироксин и 4 след, но от друга страна желязото се пие на не знам си колко часа от магнезия и направо полудявам с тия сметки  hahaha

# 139
  • София
yulianka, и аз пия същите ампули. Ужасно ме запичаха преди да ги комбинирам с магнезий.

# 140
  • Телиш/Плевен
Сега с феро-фологаммата ще стане още по плачевно положението...Кога се пие феро-то, преди или след хранене?И трябва ли някак да третирам гадния хемо....  Sick Sick Sick
Благодаря ви миличкии!   bouquet
И аз бях като теб, с ужасен запек и един хемороид, но откакто пия Феро-Фолгамма нямам никакви проблеми. Разбира се, това е защото моят организъм е все наопаки. Laughing Докторката ме наплаши, че ще получа запек (не съм й казвала, че си го имам вече), та съвсем се бях отчаяла, че няма спасение за мен. Обаче вече един месец го пия и даже мога да кажа, че вече имам редовен стомах (а откакто се помня, никога стомахът ми не е бил редовен). Иначе и аз го пия по същата схема - 2х1. На мен ми каза преди хранене, но в листовката пише, че трябва след, така че май няма голямо значение. Пия го както ми е казала докторката - половин час преди ядене. Peace Моят хемороид изчезна, след като изчезна и запека, а преди това не съм го мазала с нищо. Надявам се и твоите проблеми да се решат, колкото и малък да е шанса за това, но щом при мен се получи, значи може да се получи и при някой друг. Hug

# 141
Моника, л-тироксин за какво го пиеш?

# 142
  food010

Здравейте майчета, аз чак сега съм на кафето, че снощи голяма борба. Мъжо хърка аз го ръчкам та и двамата не можахме да се наспим. Уж беше спрял да хърка и сега пак  ooooh! Иде ми да се гръмна значи. Послушах ви и се обадих на наемодателката. Обаче се оказа че жената е извън БГ по работа. Оставало още малко по апартамента и каза след празниците. Земи тая още една седмица. Аз нали извиних се че я притеснявам ама казах че се обаждам да разбера дали не са се отказали от нас. И каза ми то за това няма проблеми ама май ще ви е малко тясно  Close  Дано има място за бебешкото легло избрала съм възможно най малкото. Иначе ми е ясно че ще е тясно, просто не можем да си позволим по голям апартамент освен ако не е някоя мизерия, но за това няма да направя компромис. ако беше за мен да ама да си пусна бебето на кофтито - НЕ! И така сега пак чакаме. Стискайте палци.
За физиологичния разтвор мен ме посъветваха със стерилни марлички, дето ги продават на малки квадратчета.
Годжи берито го слагаш вечерта да стои в кисело мляко и на другия ден го ядеш и става не е толкова гадно.
Nina 88 имате и от мен едно браво за хубавите новини от ФМ. Моята е чак след 2 седмици и нямам търпение вече

# 143
yulianka, и аз пия същите ампули. Ужасно ме запичаха преди да ги комбинирам с магнезий.

Дано с натрупването им да не стане лошо положението,за сега ги пия от 10 дни 2*1

# 144
  • София

Дано с натрупването им да не стане лошо положението,за сега ги пия от 10 дни 2*1

Леле аз като знам от 1 ампула какво ми беше, от 2 ще се бетонирам.....  #Crazy

# 145
  • София
При наличие дори на един голям хемороид значи ли непременно секцио?
ако имаш предвид за секцио по медицински причини, не съм сигурна че има такава пътека по ЗК, трябва да питаш АГ-то ти, а ако е по желание, тогава няма нужда от причина. Peace

# 146
  • София
lokosff а знаеш ли дали тампоните за грим стават да се почистват очите с физиологичен разтвор /незнам трябва ли да са стерилни/ или с нещо по-специално се чистят? Ти как си Hug

Мисля, че стават тези тампони, ако нямат много власинки. На една лекция на спис. 9 месеца, на която бях преди месец, старша акушерка препоръча клечките за уши с ограничител за почистване както на ушите, така и на носа и очите Wink Мисля, че с тях ще е по-удобно отколкото с тампони.

Момичета някой чувал ли е за годжи бери? Съдържало много желязо. Чудя се дали да не си взема, ама ми се струва гадничко  Sick

Да, годжи берито е много полезно! На ден не трябва обаче да се приема повече от 30 грама. Може да си го слагаш в киселото мляко или да си правиш смутита - например с банан, прясно мляко, годжи бери, какаови зърна, тахан...Има и рецепти за домашен сладолед, които включват годжи бери. Simple Smile

Иначе най-много желязо има във фурмите по спомен.

Как разбирате, че ниският хемоглобин се дължи на по-малко червени кръвни телца? По някои от другите показатели в ПКК ли?

# 147

Иначе най-много желязо има във фурмите по спомен.

Как разбирате, че ниският хемоглобин се дължи на по-малко червени кръвни телца? По някои от другите показатели в ПКК ли?

да и аз това се чудя newsm78 въпреки,че аз винаги пускам - хемоглобин, желязо и ЖСК. Но пък аз от години се боря с желязо дефицитна анемия. Сега забременях на 80 и нещо хемоглобин и 2 желязо, ЖСК беше 90 и нещо си... но го оправих в началото с храна - жълтък, коприва, червено цвекло, месо (само свинско и телешко), леща и 2 пъти черен дроб. Оказа се, че това за спанака е мит

# 148
Момичета кокичета, благодаря, че споделихте опита си с мен! Raika, наистина беше много изчерпателна  Hug   bouquet
За анемиите http://www.zdravenchas.org/?page=diseases&id=60
Само да ви обърна внимание, че повечето от описаните състояния са рядкост. При повечето от нас единствената причина за анемия си остава бременността и тя се третира с желязо, В12 и фолиева к-на. Недостига на желязо също може да е причина за намалено производство на еритроцити За това ги изписват по дифолт. Много запича желязото, но като се комбинира с магнезий и нещата се пооправят.
Кръвните параметри по които се ориентирате са:
Намалено кол-во на
- еритроцити
-хемоглобин
-хематокрит
-MCV, MCH, MCHC / това са среден обем на еритроцитите и средна концентрация на хемоглобина/-те са допълнителен показател
За пръв път чувам, че може да се назначи секцио заради хемороиди, но като си представя какво би се случило при едно естествено раждане с тях и  направо Crazy

# 149
Моника, л-тироксин за какво го пиеш?

Защото съм с Хашимото установено още преди бременността  Peace

Такаа аз се оказах с лека форма на гестационен диабет. Нищо фатално, но трябва да спазвам режим ..без сладко. Как ще издържа не знам  Mr. Green
Глюкозата до този момент винаги ми е била перфектна, като са ми пускали кръвни и урина, но явно това не е показател за гестационен диабет и се радвам, че направих обременяването в крайна сметка. Това обяснява защо имам повечко води и по-голямо бебе. Другата седмица пак ще отида на доплер, дано всичко е наред. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт