Леворъко дете

• 7 202
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Обичайното му състояние не го знаеш какво е било. За теб е лечение, формално се пише, че е назначено лечение, но на практика е корекция. Когато пубертетът завърши, тогава ще видите дали има или няма още астигматизъм, дали има или няма още диоптри за далекогледство или късогледство. Детето може да се е сърдило и тръшкало, че трябва да носи очила, но това е положението.

# 61
  • в огледалото на живота
Обичайно ли е детето ти да се оплаква от всекидневно главоболие?За мен не  Stop
Обичайно ли е да присвива постоянно очи с цел да фокусира по-добре предмета пред себе си?Категорично също не!
Останалите неща са съвкупност от много елементи,които описах по назад,няма да се повтарям....
Нека да е корекция според твоите виждания,всеки има различно мнение и това не го прави по маловажен,нали?

Пубертета така или иначе скоро ще  го завърши/имам 16г.момче...няма да вечно на толкова.. Simple Smile/ и не,драми от типа на тръшкане,сърдене,цупене и изказвания от типа''Ще ми се смеят в у-ще'' не сме имали.Проблемът беше в откриването на точния специалист,с правилното лечение,след възможните отхвърлени вече такива.На това аз му казвам стрес,не носенето на очила.

Имаш право на различно от моето мннение,аз приемам своето за вярно!

# 62
  • София
Чакай малко, ти се чувстваш длъжна да защитаваш лекаря ли? Намирането на добър лекар е проблем, но нека да бъдем малко по-точни в определянето на нещата - главоболието и др. са симптоми.

# 63
Да ви кажа честно, дори това детето да свикне да носи очила си е вече половината лечение.
Аз нямах проблем с големия ми син. Чинно си носи очилата за късогледство и астигматизъм, може би прави огромната разлика как вижда с и без тях. При мен беше същото. направо се удивих на гледката като си сложих първите очила за късогледство. Преди това все разни мазаници виждах.
Майка ми и мъжът ми обаче, така и не могат да носят сферичните стъкла за астигматизма.
Носят само за късогледството. Дори в оптиката винаги напомнят, че не желаят корекцията за астигматизъм като сменят стъклата или купуват лещите. Само веднъж една служителка в оптиката се зачуди, защо мъжът ми не иска корекцията за астигматизъм.
От тях знам, че астигматизмът означава да виждаш кръгчето под форма на елипса или някаква друга неправилна форма - сплескано от някоя страна. Можеш да си астигматик без да си късоглед или далекоглед и обратното. Аз съм само късогледа.
Големият ми син се влачи две години без очила с гранични стойности на астигматичните петна, защото лекарката така прецени, да не бърза с корекцията, да види накъде отиват нещата.
То се видя къде отидоха.
Сега ще водя малкия за първи път. При него не съм забелязала някакви симптоми - присвиване на очи, гледане на тв от близко разстояние, не се е оплаквал от главоболие. Но впредвид обременената ни фамилна анамнеза държа да го прекарам през профилактичен преглед.
Извинете ме за дългото писане. Това май стана тема за очни проблеми. Извинявам се на авторката. Sad

# 64
  • в огледалото на живота
Андариел,моля не се чувставай задължена да отговаряш на  всеки мой пост.Идея си нямам поради каква причина лично към мен водиш конфронтация/не ме и интересува/,но да аз познавам какво е било обичайното състояние на синът ми преди и след определянето на диагнозата.
Ти го класифицирай както си искаш.За мен нормално е да изпитваш физиологични нужди/глад,жажда и прочие/,но не обичайно да имаш постоянно главоболие.И ако имаш някакъв здровословен проблем,не търсиш ли начин да го разрешиш?
Къде пък прочете,че се чувствам задължена да защитавам лекуващия лекар,.... ooooh!/Да съм казала кой е и къде практикува?И от кога е проблем да изкажеш мнение по различно от чуждото?Нарича се уважение към другия.....
Не ми отговаряй.... Grinning реално форума ври и кипи от виртуални специалисти....

Хайде,твоето магаре да е с прав самар,аз приключвам диалога с теб.Подобни предизвикателства не ме учудват напоследък.... Wink
От къде тръгнахме,докъде стигнахме... Tired

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 19:45 от devi4ca

# 65
Хора не се ли усещате как оспамихте темата? Защо не си направите една за астигматизъм?

И да се върнем на темата - ето какво намерих аз за леворъчковчетата игри-упражнения за финната моторика, съобразени с тяхната посока Simple Smile
http://www.amazon.co.uk/Left-Hand-Writing-Skills-Fabulous/dp/186 … =left+handed+pens

# 66
  • София
Моето магаре Е с прав самар! Подхождаш много емоционално към нещата. Да, детето ти има подобрение, но ако му махнеш очилата, какво мислиш, че ще се случи? Пак ще започне главоболието и астигматизмът няма да изчезне, нито диоптрите, и пак ще трябва да сложи очилата. Главоболието е сипмтом, че има някакъв проблем. Да, децата и възрастните, когато сложат коригиращи очила, и изведнъж разбират колко ясно могат да виждат. Децата нямат идея за това дали виждат добре или не, защото повечето цял живот са си свикнали. Затова е порочна практика децата да не се водят на профилактичен преглед за зрението, а се търчи едва когато детето тръгне на училище и започне да има проблеми с писането и четенето, и се появи главоболие. Ако правилно помня, заради астигматизма има проблеми и с преценката на разстояние при приближаващ се предмет (някои деца "бягат" от топката или топката ги удря, защото не могат да преценят колко бързо тя се приближава). Както казах, го има и нормалният физиологичен процес на съзряване. През детството има бурен растеж, който се отразява и на очите като органи, защото те не са някакво изключение от общия растеж. Когато има проблем, просто той трябва да се реши. Астигматизъм - коригиращи очила и надяване, че с времето молко по малко ще се оправи.
Ако греша, нека някой ме поправи!

# 67
  • в огледалото на живота
Грешиш ти  още в началото  с непрочитането на последователноста на постовете ми  Peace

Установихме това в началото на първи клас след ''стандартните'''оплаквания за това състояние:често главоболие,присвиване на очите;прекалено много привеждане при писане и отказ да чете.
След прегледа офтамолога изписа очила,като просто и ясно обясни,че ако се спазва всичко нещата ще се развиват в благоприятно положение стига да сме търпеливи и постоянни.
4г.освен при спане и къпане детето беше нон стоп с тях.Два пъти в годината профилактчни прегледи и ежемесечни консултации със следящия го специалист.
В края на четвъртата година при контролния преглед очния скрининг отчете +0,75/+0,25
Очилата се ползваха  рядко само при четене и то на дребен шрифт и когато използва компютър.Пуберитета определено повлия в + при него.
Последните резултати са от миналата година:ляво око+0,50/дясно око+ 0,25
Очила вече не са ни необходими...... Peace
И това ако не е успешно лечение ,здраве му кажи....

Да, детето ти има подобрение, но ако му махнеш очилата, какво мислиш, че ще се случи? Пак ще започне главоболието и астигматизмът няма да изчезне, нито диоптрите, и пак ще трябва да сложи очилата.

Цитата ти по горе е обяснен от мен в самото начало.

Пубертета така или иначе скоро ще  го завърши/имам 16г.момче...няма да вечно на толкова.. Simple Smile/
От 10 до 16г въраст разликата колко е  Simple Smile
И да,очила вече не носим от миналата година.... Peace

Хайде,товари се още .....някой просто е чел между редовете,целта е да имаме гръмки и високопарни  изказвания които да имат последната тежка  дума.... Whistling

# 68
  • София
Ок, пропуснала съм го това с махането на очилата. Но все пак, това не е лечение. То само потвърждава думите ми - пубертетът плюс корекцията и се чака. Четири години хич не са малко. Пубертетът повлиява в плюс на повечето деца, вече обясних защо. Сигурна ли си, че тези числа са астигматизъм, а не диоптър?  newsm78
Май ти си тази, която иска да е праваата, а?  Wink

# 69
Да се отчета...
Леворъкото е добре с очите. Споделих с докторката, че си накланя главата като пише. Та се заинтригува, пожела да и покаже. После го прегледа и каза, че всичко му е ок. Даже имал чудесен резерв далекогледство. Отдава накланянето на главата на желанието да види какво е написал заради пречката на ръката. Каза, че с времето ще си нагоди да върти тетрадката по някакъв начин, че да вижда какво пише

Обаче при работещото с дясна ръка нещата не стоят така. Дори след непрекъснатото носене на очила за 8 мес. диоптъра му се е качил двойно, а градусите на сферите са променени.
Толкоз за лечението на очните проблеми.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 18:08 от delia

# 70
Присъединявам се към вас,дъщеря ми е на 5г и си служи с лявата ръка,миналата година госпожите в ДГ се опитваха да я приучат да пише с дясна,но аз упорито и упорите обяснявах,да не я карат и учат насила,та така,иска ми се да и занеса моливи и химикали в ДГ,за да е удобно на самото дете,но като нова в това,моля за съвет,от къде,какво да купя?Моливите са триъгълни,това ми е ясно,някакви други напътствия,флумастери например какви,всяка информация ще ми е полезна,за ножичката също разбрах,ще търся!

# 71
Моливи и фулмастри за леворъки не съм виждала.
Ползваме само спец. химикал. Както писаха и по-горе - от Кауфланд ги купувам.

# 72
Делиа,ако не те затруднявам,само да видиш марката химикал,после ще мина през Кауфланд!

# 73
Чак в понеделник ще мога да ти дам това инфо.
Мисля, че в Кауфланд е само един вид, една марка. Поне до сега не съм виждала други.

# 74
VISIpen by Maped
Това пише като марка на химикала и е нарисувана една ръчичка върху която има голяма буква L.

Общи условия

Активация на акаунт