Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 405
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • ту тук, ту там
elleni Ето намерих моя стил Simple Smile Испанско да е  Wink

Заповядай тогава още! Wink

https://www.facebook.com/idei.decora/posts/771260759564588

# 136
и аз харесвам този стил-изчистен
много вкус се иска
ако вкъщи направя подобно нещо ще ми е безлично, но тук е страхотно даже и без ярки аксесоари които освежават по принцип помещението

# 137
  • София
 newsm78, аха, у нас е явно Лаго стил.

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 23:31 от Sharky*

# 138
Peace Или два реда едноцветен неутрален гранитогрес пред кухнята.
+1

Кухня с  дървесна шарка и бяло. Варианти долен ред дърво, горен в бяло, цялата в бяло - плот и гръб дърво....

Шарките тип зебрано/райе (лично предпочитание по хоризонтала) обират различията в цветовете. Цокълът допълнително разграничава двете повърхности, а има и възможност долния ред да не стига до пода - на мен ми харесва получава се ефирно и двете различни повърхности не се наслагват.

Едноцветна кухня? Да може и класическата бяла кухня с един хубав под дъб, може и  Lago (лего  Laughing) но лично аз не съм голям фен.
Doris, благодаря много за мнението Peace
Такива бяха и нашите разсъждения. Харесахме долен ред дървесна шарка, точно тип зебрано, хоризонтално. Избрахме да е по-тъмен цвят от паркета, за да се открои ще има и цокъл. За горни избрахме кремав гланц, а плота изглежда като каменен. За гръб плочки, но все още умуваме какви.

# 139
blue_water, мисля, че ще стане готино с тези тапети, а и сегашните на мен лично не ми харесват. Покривката май ми идва в повече, но цветовете на монитора лъжат, така че като налепиш тапетите тъкмо ще прецениш на място по-добре за щорите и леглото. При теб нещата винаги се получават добре и интересно, давай смело.

# 140
# 141
  • Варна

Doris, благодаря много за мнението Peace
Такива бяха и нашите разсъждения. Харесахме долен ред дървесна шарка, точно тип зебрано, хоризонтално. Избрахме да е по-тъмен цвят от паркета, за да се открои ще има и цокъл. За горни избрахме кремав гланц, а плота изглежда като каменен. За гръб плочки, но все още умуваме какви.

Каменен нещо тип Травертино? За гръб при шкаф гланц, може и стъклокерамика, лакобел с цвета на шкафа или прозрачно стъкло като цвета под него е като цялата стена на кухнята, или същия цвят като вратичките гланцови фаянсови плочки. Добре е като се ходи по магазини да имаш мостра от материала за сравнение на цвета.
Най-практично е плот и гръб напръскано бяло, скъп вариант - технически камък или кориан, бюджетен термоплот и гръб има подобни декори.

# 142
  • Варна
newsm78, аха, у нас е явно Лаго стил.

Lago са компания със свой облик, характерен стил, интересни и затова може би много копирани. Като казах не съм им фен имах предвид изцяло лъскавите повърхности и смързаното с това почистване и пазене от надраскване, а и като стил те са доста модерни и трябва да се съобрази и останалото обзавеждане с тях.
Но като гледам как мацката се е развихрила на плото, може би има стъкло newsm78

# 143
blue_water, мисля, че ще стане готино с тези тапети, а и сегашните на мен лично не ми харесват. Покривката май ми идва в повече, но цветовете на монитора лъжат, така че като налепиш тапетите тъкмо ще прецениш на място по-добре за щорите и леглото. При теб нещата винаги се получават добре и интересно, давай смело.
Благодаря, Stef4o, правилно-слагам тапетите и може би тогава ще ми просветне.

# 144
  • Варна
 blue_water и на мен ми харесаха тапетите, действай смело Simple Smile

Откъде са тапетите и има ли едноцветен фон към тях?

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 22:20 от Doris

# 145
...
Но като гледам как мацката се е развихрила на плото, може би има стъкло newsm78
Скрит текст:
Ще се вихри я, нали после ще чисти екипа на фотографа...
Между другото, си абсолютно права за лъскавите повърхности и чистенето. Имам си една теория, че това с лъскавата кухня (въобще всичко лъскаво) дето всяко петънце се вижда и иска чистене е съвременният вариант на: "Жените искат стар боб, мокри дърва и много деца за да нямат време за глупости." И то скъп вариант при това...  Mr. Green

# 146
Не е вярно това лъскавите повърхности. Аз съм с такава кухня и сме били с такава, чистенето е колкото при нормална повърхност

# 147
  • София
На мен даже почистването на лака ми е доста по-лесно от ПДЧто/МДФа, накапаното и отпечатъците от пръсти по-лесно се изчистват с едно минаване в мокра кърпичка от сорта на Клорокс. Същото се отнася и до плота от технически камък - а моя е много светъл, кремав, да, вижда се, но пък много лесно се чисти. За една минута с една кърпа съм приключила с кухнята.

Що се отнася до "скъпото", аз вече писах - цената на линеен метър на мебелите в предния апартамент (ПДЧ) - преди 11 години - и в сегашния (лак) ми е една и съща newsm78

# 148
За ценителите, една много симпатична снимка на Иймс Simple Smile

Керамика от Ина Дамянова: https://m.facebook.com/186735511339755/albums/797941803552453/

# 149
blue_water и на мен ми харесаха тапетите, действай смело Simple Smile

Откъде са тапетите и има ли едноцветен фон към тях?
Doris, това е каталога http://goodrich.myshopify.com/products/lef в Домко си ги харесах, но минимума им за поръчка е 12 броя. Аз намерих от чужбина кой да ми донесе 4 ролки. Не помня имаха ли едноцветен фон, разгледах 1000 сигурно. Доколкото виждам в линка имат.

Общи условия

Активация на акаунт