Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 177
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
А на мен ми донесоха дървеното кресло https://www.flickr.com/gp/tonimirka/x6B17Z  Sunglasses
Много е запазено, и би понесло една обработка, зачетох се в другата тема-за преправянето, но малко ме е шубе да не го съсипя ...
За момента ще си го гледам покрито, докато си избера дамаска, за която вече се чудя -шарена или едноцветна ....Много ми харесват разни подобни http://www.pinterest.com/pin/282530576599146599/  , но това райе много обвързва, предвид останалите предмети/мебели в стаята ...И една" светло зелена маслина" също ми се върти в главата, примерно като цвят lime на тази палитра http://41orchard.com/wp-content/uploads/2011/12/Colour-Swatch.gif ...
Мисля го .

# 676
  • Варна
Всеки в домът си трябва да се чувства като в ръкавица. Т.е. така да му прилепва, пасва домът му като ръкавица пасва на ръка.
Хубавото за мен, не озн. хубаво за друг. Но не бих си позволила да кажа, че нещо не ми харесва или не е хубаво. Както и обратното. Всеки си има свое собствено мнение и собствен вкус. Това дето ще го изградиш с годините, не става. Стилът не е да копираме нещо от някой блог ( много често го виждам в снимки на постнатите домове тук).
+1

# 677
  • София
    Страхотно е креслото! Много ми хареса! Аз си мислех за едно мое кресло с този плат
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=85941
 но на снимката твоето толкова ми хареса с тази възглавничка и бялото... че бих го направила в някакъв едноцветен бял,бежов или подобен на този с който е в момента.  Heart Eyes

(искам такава възглавничка-а-а - от къде е?  Praynig)

# 678
# 679
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това, че на някой му харесва нещо кичозно не променя факта, че това е кич. Тоест обяснения " Ама на мен ми харесва, пък!" не променят естеството на Харесваното.

Относно спалнята и цветята на стената съм съгласна с повечето мнения. Когато се слага очеизбождащ акцент в интериора е желателно да е само един. Или спалнята, или цветята. Иначе е в повече. Ако на притежателката й харесва с двете, здраве да е, на мен не ми пречи.

# 680
  • софия
Ах, креслото  Heart Eyes
И Барба се отчете подобаващо

# 681
Попрочетох предишните страници и споделям разсъжденията на Катри и Пеп_си.
И мисля, че дизайнери, които са готови да произведат какъв да е ужас, понеже има кой да им го купи, са някакви дълбоко неморални същества. Laughing

Дървеното кресло е супер!

# 682
  • sofia
И на тези са им криви стените.....като че и таваните,но не се вижда добре.
В кухнята направо дразни.
В момента изправяме стени вкъщи и само това гледам.

# 683
Това, че на някой му харесва нещо кичозно не променя факта, че това е кич. Тоест обяснения " Ама на мен ми харесва, пък!" не променят естеството на Харесваното.
От позицията на какви определяме дали е кич или не newsm78 поправете ме ако грша, но никой от нас няма съответното образование, опит за да поставя такива етикети.

# 684
  • Варна
   Страхотно е креслото! Много ми хареса! Аз си мислех за едно мое кресло с този плат
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=85941
 но на снимката твоето толкова ми хареса с тази възглавничка и бялото... че бих го направила в някакъв едноцветен бял,бежов или подобен на този с който е в момента.  Heart Eyes

(искам такава възглавничка-а-а - от къде е?  Praynig)
Благодаря, възглавничката е от Домко, нямат ги на сайта им, но има има в няколко цвята, с дървени копчета е. Тази я харесах за бъдещия ми диван, но сега краси креслото

Ех, дано и моя диван поне малко прилича на този от снимка 2

# 685
  • Варна
Само хора с подходящото образование ли могат да се изказват за кича?

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 22:29 от Приятно ми е - Богиня!

# 686
Интересно ми е какво е подходящото образование? Според дефиницията кич е псевдоизкуство, предмети с ниско художественно качество. Предполагам, че образованието, което имате е свързано с областа на изкуствата. Иначе е ясно българите разбираме от всичко.

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 22:46 от Titina

# 687
Интересно ми е какво е подходящото образование? Според дефиницията кич е псевдоизкуство, предмети с ниско художественно качество.
Това от руски ли си го преведе или просто толкова знаеш български?  Joy
За мен нещо може да е изкуство, а за теб - кич. Няма единица мярка за изкуство, дори да имаш изкуствоведско образование. ooooh!

# 688
Интересно ми е какво е подходящото образование? Според дефиницията кич е псевдоизкуство, предмети с ниско художественно качество.
Това от руски ли си го преведе или просто толкова знаеш български?  Joy
Да, даже съм го и посояила от къде е. Това проблем ли е според теб?

да няма еднаква мярка, но има нещо, което се нарича такт. С какво право се изправя някой и казва на друг, това е кич. Следвайки твоята логика, изкуството за мен е кич за теб и обратно, но това дава ли ти право да се държиш като слон в стъклараски магазин (въпросът не е към теб директно).
Колко от показалите свои интериори наистина са създали изкуство, без да копират еди кой си блог?

# 689
Колко от показалите свои интериори наистина са създали изкуство, без да копират еди кой си блог?
А колко от тях видя да претендират за това?
[ С какво право се изправя някой и казва на друг, това е кич?
С правото на непредубеден зрител. Който се страхува от мечки, да не ходи в гората.

Общи условия

Активация на акаунт